10 παίκτες που απογοητεύουν στην εκκίνηση της Super League

Φτάνοντας στην δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος το Contra.gr ξεχωρίζει μια 10άδα ποδοσφαιριστών οι οποίοι, με βάση την αξία τους ή τις προσδοκίες που υπήρχαν, έχουν πραγματοποιήσει απογοητευτικό ξεκίνημα στις πρώτες έξι στροφές της Super League.

10 παίκτες που απογοητεύουν στην εκκίνηση της Super League
Ο Δημήτρης Κολοβός δεν έχει δείξει ακόμα αυτά για τα οποία τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές της Super League υπάρχουν παίκτες που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, αλλά και αυτοί που διαγράφουν εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις στο χορτάρι. Η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας της προκριματικής φάσης του Euro 2020 δίνει την ευκαιρία σε ομάδες και ποδοσφαιριστές να ανασυνταχθούν αλλά μέχρι να φανεί αυτό στην πράξη, ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 περιπτώσεις παικτών οι οποίοι, με βάση την αξία τους ή τις προσδοκίες που υπήρχαν, απογοητεύουν στην εκκίνηση της λίγκας.

ΑΕΚ: Νταβίντ Σιμάο & Τσίκο Ζεράλδες

Η αγορά του Νταβίντ Σιμάο από την Άντβερπ κόστισε κοντά στις 400.000 ευρώ στην ΑΕΚ, που σκόπευε να στηρίξει πολύ από το παιχνίδι της στον άξονα της μεσαίας γραμμής πάνω στον Πορτογάλο χαφ. Φτάνοντας στην δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Σιμάο σε καμία περίπτωση δεν έχει πείσει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον συμπατριώτη του Σιμόες ή τον Γαλανόπουλο. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σεζόν. Ο 29χρονος κεντρικός μέσος έχει αγωνιστεί 221 λεπτά συνολικά δίχως να δείξει κάτι στην στατιστική του.

Στο στρατόπεδο του 'Δικέφαλου' πίστευαν πολύ και στις ικανότητες του Τσίκο Ζεράλδες, γι' αυτό και μπήκαν στον κόπο να προχωρήσουν στην απόκτηση του με τη μορφή του δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έστω και χωρίς οψιόν αγοράς (δεν το συζητούσαν οι Πορτογάλοι).

Ωστόσο ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες, παρουσιάζει σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοση του και σίγουρα δεν μοιάζει για την ώρα με τον παίκτη που μπορεί να επηρεάσει -θετικά- σε σημαντικό βαθμό το παιχνίδι της ομάδας του. Σε 326 λεπτά συμμετοχής έχει να παρουσιάσει μια ασίστ.

Με την συγκεκριμένη λίστα... φλέρταρε έντονα και ο Ντανιέλε Βέρντε, που έχει σχεδόν ίδια νούμερα με τον Ζεράλδες (319', 1 ασίστ) και η μεταγραφή του από την Ρόμα κόστισε 1 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, ωστόσο για τον Ιταλό υπάρχει για την ώρα το ελαφρυντικό που τον θέλει να μην έχει ρόλο στο 3-5-2 που χρησιμοποιεί συνήθως ο Κωστένογλου, διάταξη που δεν προβλέπει την θέση του εξτρέμ.

Άρης: Λερίν Ντουάρτε & Μάρτιν Τόνσο

Μια μεταγραφή που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια ως προς την πραγματοποίηση της, ήταν αυτή του Λερίν Ντουάρτε από τον Άρη. Ο Ολλανδός κεντρικός μέσος είχε ολοκληρώσει μια γεμάτη σεζόν με την φανέλα της Χεράκλες (6 γκολ και 2 ασίστ σε 29 ματς της Eredivisie), έχοντας προίκα το παρελθόν του στον Άγιαξ (28 συμ, 4 γκολ, 1 ασίστ), τις 'μικρές' εθνικές της Ολλανδίας και μια κλήση στην Ανδρών χωρίς να αγωνιστεί. Η ποιότητα του μαρτυρά πως θα ήταν σε θέση να αποτελέσει έναν παίκτη - πρωταγωνιστή στην φετινή σεζόν του Άρη, όμως μέχρι σήμερα έχει πάρει μόλις 20 λεπτά συμμετοχής (ΑΕΛ).

Ποδοσφαιριστής από τον οποίο περίμεναν περισσότερα οι 'κίτρινοι' είναι και ο Μάρτιν Τόνσο. Η ικανότητα δεν λείπει από τον Αργεντίνο επιτελικό μέσο, αλλά για την ώρα αυτή δεν μεταφράζεται σε κάτι ουσιαστικό στον αγωνιστικό χώρο. Ο 30χρονος χαφ έχει αγωνιστεί μόλις 15 λεπτά στην Super League (και άλλα 205 στα προκριματικά του Europa League), αφού δεν έπεισε τον Παντελίδη ή τον Τερζή πως αξίζει περισσότερο χρόνο.

Παναθηναϊκός: Δημήτρης Κολοβός & Ζοάο Νούνες

Το καλοκαίρι ο Δημήτρης Κολοβός κατάφερε να μείνει ελεύθερος από την Ομόνοια και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ως ο παίκτης που θα πρόσφερε λύσεις στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των 'πρασίνων'. Ωστόσο μετά από 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 317 αγωνιστικά λεπτά, ο 26χρονος διεθνής κυνηγός δεν έχει καταφέρει να προσφέρει ασίστ ή γκολ στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, που γενικά παρουσιάζει πρόβλημα στην ανάπτυξη και την εκτέλεση.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η εικόνα του Ζοάο Νούνες. Ο Πορτογάλος στόπερ αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Λέχια Γκντάνσκ με την ελπίδα να αποτελέσει μια μονάδα αναβάθμισης στην θέση των στόπερ, όμως μετά το 60λεπτο του... τρόμου στην ήττα από τον ΟΦΗ με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ βλέπει την ενδεκάδα με το κυάλι. Για την ακρίβεια δεν την ξαναείδε από τότε.

ΠΑΟΚ: Λεό Ζαμπά & Μίροσλαβ Στοχ

Η παρθενική σεζόν του Λεό Ζαμπά στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ αν μη τι άλλο άφηνε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 με 39 συμμετοχές, 7 γκολ και 11 ασίστ για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, προκριματικά Champions League, ομίλους Europa League), μπαίνοντας στις μεταγραφικές λίστες συλλόγων από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ξεκίνημα του στην φετινή σεζόν δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν τον παίκτη.

Ο 21χρονος ακραίος επιθετικός έχει συμπληρώσει 8 συμμετοχές και 411 αγωνιστικά λεπτά δίχως ακόμη να κάνει σεφτέ σε γκολ ή ασίστ... Είναι πολύ μακριά από τον εαυτό που έδειξε πέρσι και μάλιστα σε έναν ΠΑΟΚ που με τον Αμπέλ Φερέιρα έχει μεγαλύτερο επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του.

Την ίδια στιγμή στον 'Δικέφαλο' έχει σημάνει... silver alert για τον Μίροσλαβ Στοχ. Η επιστροφή του εκρηκτικού εξτρέμ στοίχισε 1,5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, ποσό που καρπώθηκε η Σλάβια Πράγας, και χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τον κόσμο της ομάδας. Μέχρι στιγμής ο Σλοβάκος διεθνής είναι ωσεί παρών στο ρόστερ, έχοντας χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του μόλις... 21 λεπτά συνολικά.

Ολυμπιακός: Μπρούνο & Ντανιέλ Ποντένσε

" Αν πρέπει να κρατήσω ένα όνομα που μας έχει κάνει έκπληξη θα έλεγα τον Μπρούνο, γιατί είδα από την αρχή ότι μπορεί να συμμετέχει με εμάς και να κάνει αυτά που θέλουμε", είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς στα μέσα Ιουλίου κάνοντας τον απολογισμό της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε το καλοκαίρι τον δανεισμό του από την ΛΑΣΚ στον Ατρόμητο και επέστρεψε στην αυστριακή ομάδα μόνο για να ξαναφύγει με προορισμό τους 'ερυθρόλευκους', που πλήρωσαν 500.000 ευρώ για την απόκτηση του.

Η εικόνα του Μπρούνο μπορεί να ήταν θετική στην προετοιμασία, όμως η ιστορία εξελίσσεται διαφορετικά στα επίσημα παιχνίδια. Ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο εκτός έδρας ματς με την Μπασακσεχίρ, όπου ο Βραζιλιάνος πρόλαβε σε λίγα λεπτά να κάνει μια σειρά από σοβαρά λάθη, στο μεγαλύτερο εκ των οποίων τον έσωσε ο Σα πιάνοντας το πέναλτι (χέρι του Μπρούνο) του Βίστσα στις καθυστερήσεις. Εκείνα τα 7 λεπτά στην Κωνσταντινούπολη είναι και τα μοναδικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού που είδε ο Μπρούνο πατώντας το χορτάρι. Έκτοτε η τύχη του... αγνοείται.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, απογοητευτική είναι η συνεισφορά και του Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος σταρ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί και στις έξι αγωνιστικές, αλλά στα 468 λεπτά συμμετοχής του δεν έχει καταγράψει γκολ ή ασίστ! Μοιάζει οξύμωρο για έναν παίκτη της δικής του ποιότητας (που έχει 2 γκολ και 1 ασίστ φέτος στην Ευρώπη), όμως η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος υστερεί σημαντικά σε παραγωγικότητα και ουσία.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου απορρίπτει το ερώτημα για τα δύο σημαντικά παιχνίδια την εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Μπράτσος αποκαλύπτει τις φήμες για ερωτικό τρίγωνο στην Premier League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK