10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 13η αγωνιστική

Ο επιχειρηματίας Γκατούζο, οι "γνωστοί-άγνωστοι" του Ολυμπιακού και οι δύο μεγάλες μάχες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού σε Ξάνθη και Τρίπολη.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 13η αγωνιστική
INTIME SPORTS

10. Ο Λεβαδειακός εκτός έδρας

Για κάποιους το μεγάλο αποτέλεσμα της αγωνιστικής που έγινε μεσοβδόμαδα δεν ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, αλλά το αποτέλεσμα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Κομπότη νίκησε εκτός έδρας μετά από 22 αγωνιστικές και μάλιστα το έκανε με εμφατικό 4-0. Αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας το απόγευμα της Κυριακής, με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Σημειωτέον, στις τελευταίες επτά επισκέψεις στο Γεντί Κουλέ, ο Λεβαδειακός έχει περισσότερες νίκες (4) παρά ήττες (3). Λέτε να δούμε δεύτερο σερί διπλό απ'την ομάδα που σώζεται κάθε χρόνο με την έδρα;

9. Γκατούζο, εσύ σούπερ σταρ

Ο γίγας Τζενάρο δεν μας αφήνει να πλήξουμε με τίποτα. Όλα τα έχει κάνει απ'την αρχή της σεζόν. Μπουκάρει στο γήπεδο να πανηγυρίσει, κάνει δηλώσεις και προκαλεί σάλο, αναλαμβάνει την ευθύνη, τα βάζει με τους παίκτες του για καθυστερήσεις, φεύγει, μένει, φεύγει μέχρι να μείνει. Ενδιάμεσα έχει κάνει ομάδα μπάσκετ τον ΟΦΗ, που έχει κάνει τρεις απ'τις τέσσερις νίκες του μετά το 90' και στην τελευταία με τον Εργοτέλη ο Γκατούζο έπαιρνε παχιές τζούρες στην κερκίδα, αφού ήταν τιμωρημένος.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 13η αγωνιστική

Ε, αφού έκανε όλα αυτά, είπε να κάνει και τον παράγοντα στον ΟΦΗ. Ο Πουλινάκης ανακοίνωσε πως φεύγει και ο Τζενάρο φέρνει όμιλο επιχειρηματιών και βάζει λέει ο ίδιος ένα εκατομμύριο ευρώ απ'την τσέπη του.

8. Διπλό στην Κέρκυρα

Ο Ατρόμητος βρέθηκε να δίνει τρία σερί ματς στο Περιστέρι. Νομίζω πως ευνοήθηκε απ'αυτό, αφού έτσι νίκησε Αστέρα και Ξάνθη με πρωταγωνιστές Ναπολεόνι και Ούμπιδες. Η Βέροια ήρθε για να παίξει πολύ αμυντικά (για τα δικά της δεδομένα) και του χάλασε το σερί, αφού πήρε το 0-0. Μακριά απ'το Περιστέρι έχει φέτος τρεις ήττες σε τέσσερα ματς και έχει νικήσει μόνο τη Νίκη Βόλου. Πολύ κακή επίδοση, που δεν γίνεται να συνεχιστεί στην Κέρκυρα.

7. Το κλίμα στο Φάληρο

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πικράθηκε πολύ με την ήττα, αφού περίμενε πως και πως μια νίκη που θα τους έφερνε ξανά στην κορυφή για να σταλθεί το μήνυμα “μέχρι εδώ ήταν, τώρα θα πάμε έτσι μέχρι τέλους”. Η ήττα έφερε μουρμούρα για παίκτες, Μίτσελ και διοίκηση, γιατί υποθέτω πως έγινε σαφές πως οι ευθύνες ανήκουν σε όλους και δεν αφορούν μόνο τον συγκεκριμένο αγώνα.

Το ματς με τη Μάλμε είναι αυτό που περιμένουν όλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχει ενδιαφέρον η προσέλευση και η συμπεριφορά όσων πάνε το Σάββατο στο Καραϊσκάκη.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 13η αγωνιστική

6. Απαντήσεις απ'την τριάδα

Καλλονή, Βέροια προκάλεσαν συζητήσεις για το αν μπορούν να κυνηγήσουν θέση στην πρώτη 5άδα, ενώ κάποια στιγμή ο Παναιτωλικός δημιούργησε κι αυτός κάποιες προσδοκίες. Η ομάδα του Χάβου έμεινε πίσω με την ήττα απ'τον Παναθηναϊκό, ενώ με νίκη θα τον πλησίαζε στους 2 βαθμούς, η Βέροια είναι στους 18 μαζί με τον Ατρόμητο και μόνο η Καλλονή έχει κρατήσει ακόμα τη θέση στην πρώτη πεντάδα.

Η Βέροια υποδέχεται τον Πλατανιά και παίζει εντός μετά από πάνω έναν μήνα, η Καλλονή παίζει εκτός με τη Νίκη Βόλου μετά την ήττα απ'την Ξάνθη και ο Παναιτωλικός πρέπει να νικήσει τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο για να μείνει κοντά.

5. Οι "γνωστοί-άγωστοι"

Το χαστούκι στο ντέρμπι ήταν μεγάλο. Όχι αναπάντεχο βέβαια, γιατί ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε για πρώτη φορά προβλήματα σε αγώνες που είναι το αφεντικό και παίζει με ανταγωνιστική ομάδα. Αν ο αντίπαλος έχει τρόπους να αμυνθεί στοιχειωδώς και να παίξει στην κόντρα, τότε δεν είναι δα και ακατόρθωτο. Το έκανε ο Ατρόμητος, το έκανε ο Παναιτωλικός, παραλίγο να το κάνει και ο Εργοτέλης, λογικό ήταν να το κάνει κι ο ΠΑΟΚ.

Ανεξαρτήτως του πως θα παρουσιαστεί ο ΠΑΣ, στον Ολυμπιακό θα δούμε ξανά να παίζουν οι παγκίτες και ο Μπενίτες. Έγινε με την Κέρκυρα και μόνο ο Παραγουανός κατάφερε να δείξει κάτι, έστω λίγο, αφού για τα υπόλοιπα φρόντισαν ξανά οι “παλιοί” Φουστέρ και Τσόρι. Μπήκαμε στο Δεκέμβριο και οι γνωστοί Ντουρμάζ, Γκαζαριάν, Ντοσεβί, αλλά και οι Αφελάι-Φορτούνης ακόμα να δικαιολογήσουν την απόκτησή τους και έχουν παραμείνει “γνωστοί-άγνωστοι”.

Α, μένει να δούμε και πως παρουσιαστεί ο Κασάμι, αν παίξει απ'την αρχή.

4. Δύο σερί εντός

Πριν τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια λέγαμε πως οι αναβολές έφεραν παρενέργειες στο πρόγραμμα, αφού πολλές ομάδες βρέθηκαν να δίνουν δύο σερί ματς εντός ή εκτός έδρας. Ολυμπιακός, Ξάνθη, Πανθρακικός, Κέρκυρα, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Νίκη Βόλου έπαιξαν μέσα και θα δώσουν και δεύτερο σερί ματς εντός μέσα σε λίγες μέρες. Νίκη έκαναν η Ξάνθη, ο Πανθρακικός, η Κέρκυρα και ο ΟΦΗ. Ο “κανόνας” λέει πως είναι δύσκολο να νικήσει δύο σερί ματς στην έδρα σου και νομίζω πως θα επιβεβαιωθεί τουλάχιστον για τρεις απ'τις τέσσερις ομάδες, αν όχι για όλο το καρέ.

3. Δύο σερί εκτός

Με τον ίδιο τρόπο, έξι ομάδες έχουν δύο σερί μακριά απ'την έδρα: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Καλλονή, Πλατανιάς, Εργοτέλης και Πανιώνιος. Μόνο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έκαναν διπλό, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες δεν πήραν ούτε ισοπαλία. Για τους δύο μεγάλους είναι κομβικό το να πάρουν δεύτερο σερί ματς εκτός, για Πλατανιά, Εργοτέλη και Πανιώνιο θα είναι θέμα επιβίωσης να πάρουν έστω την ισοπαλία.

2. Η άμυνα κρίνει τη μάχη στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστιο διπλό στο Αγρίνιο και “μπήκε στο κόλπο”. Όπως έγραψε και ο Δημήτρης Κριτής στο σχόλιο του μετά το παιχνίδι “ας περάσει κι απ'την Τρίπολη και τα ξαναλέμε”. Η ώρα της Τρίπολης ήρθε και ο Παναθηναϊκός βρίσκει το δεύτερο ψηλό εμπόδια μακριά απ'τη Λεωφόρο μέσα σε μερικές μέρες.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στη 13η αγωνιστική

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός βγήκε να παίξει κι ο Παναθηναϊκός τον χτύπησε στην κόντρα, άσχετα αν τελικά το γκολ το βρήκε στο τέλος από κόρνερ. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν ο Αναστασίου θα χρησιμοποιήσει το δίδυμο Μπεργκ-Κλωναρίδη στην επίθεση, αφού αμφότεροι δεν ξεκίνησαν με τον Παναιτωλικό. Ο Αστέρας πέρασε απ'το Βόλο, παίκτες για rotation έχει και η Τρίπολη είναι δύσκολο έργο για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει φύγει με μόλις δύο διπλά στις επτά επισκέψεις του στην Αρκαδία.

Το ζήτημα για την ομάδα του Αναστασίου θα είναι η άμυνα. Τρόπους να απειλήσει θα βρει, όπως βρήκε ακόμα και χωρίς τον Μπεργκ στο Αγρίνιο, αλλά το θέμα είναι να κρατήσει πίσω, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα επιθετικά.

1. Η μάχη στα Πηγάδια

Ο Άγγελος έκανε τα πάντα για να μην κρατήσουν πολύ οι πανηγυρισμοί για το διπλό στο Φάληρο. Δεν έβγαλε καν την ομάδα στην υποδοχή στο αεροδρόμιο και είμαι σίγουρος πως αν μπορούσε θα έπαιρνε το αεροπλάνο στα χέρια του και θα το πήγαινε κατευθείαν στην Ξάνθη.

Στα Πηγάδια το έργο δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν είναι εύκολο σχεδόν σε κανένα ματς για τον ΠΑΟΚ, που κατακτά τα πάντα με αίμα και ιδρώτα. Μάλλον έχασε και τον Σκόνδρα, ενώ κανείς εκ των Μακ, Μαντούρο, Τζαβέλλα και Κατσικά δεν αναμένεται να επιστρέψουν και να δώσουν λύσεις.

Μεγάλο rotation δεν μπορεί να γίνει, μένει να δούμε αν ο Άγγελος θα βάλει απ'την αρχή Μάρτενς και Παπαδόπουλο, αφού οι δυο τους μπήκαν ως αλλαγή στο ντέρμπι και σίγουρα θα κουράστηκαν όσο οι υπόλοιποι, που τα έδωσαν όλα.

Η Ξάνθη είναι καλή εντός έδρας και έχει τον Κλέιτον με κέφια. Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει τις τελευταίες δύο φορές εκεί, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει κάνει ποτέ τρία σερί διπλά στα Πηγάδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK