10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 17η αγωνιστική

Ιδιαίτερη και πολυποίκιλη η 17η αγωνιστική. Το σίριαλ του Αφελάι, το ντέρμπι της Θράκης, οι "μάχες" των μικρών, το ντεμπούτο του Ταυλαρίδη και η αναμονή για Κατσουράνη και Νίνη, συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τα δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε τη 17η αγωνιστική.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 17η αγωνιστική

10. Σε πτώση η Καλλονή

Η Καλλονή σιγά-σιγά ξεφούσκωνε και πριν τη διακοπή ήρθε και η εντός έδρας πεντάρα απ'τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαντζουράκη έχει τη χειρότερη φόρμα του πρωταθλήματος, αφού δεν έχει νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια και έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 2-10.

Παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, που δεν είναι στα καλύτερά του, αλλά τουλάχιστον η Καλλονή έχει τις επιστροφές του Κεϊτά και του Χουάνμα.

9. Μάχη πεντάδας στη Βέροια

Η Βέροια είναι αήττητη εντός έδρας, με έξι νίκες και μια ισοπαλία και τέρματα 15-6. Απ'την άλλη ο Παναιτωλικός μακριά απ'το Αγρίνιο έχει δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο μια ήττα. Οι γηπεδούχοι έχουν αρκετά αμυντικά προβλήματα, αφού Βέρτζος και Ραούλ Μπράβο είναι τιμωρημένοι και ανέτοιμοι οι Μπαλάφας, Μαλόν και Βάσκες. Ο Παναιτωλικός ακόμα περιμένει την επιστροφή του Μορένο, αλλά τουλάχιστον επιστρέφουν ο Φωτάκης με τον Βιγιαφάνες.

Μάχη πεντάδας είναι το ματς, ανάμεσα στις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, με πολύ καλούς παίκτες στην επίθεσή τους. Πάμε για χορταστικό αγώνα.

8. Για τη σωτηρία στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά η μάχη δεν αφορά την πεντάδα, αλλά την επιβίωση. Ο Λεβαδειακός πέρσι σώθηκε χάρις στην έδρα του, αλλά φέτος έχει κάνει μόνο έναν άσο στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει στη Λιβαδειά. Υποδέχεται τον Εργοτέλη, που πριν τη διακοπή έκανε νίκη μετά από 10 παιχνίδια και συνεχίζει με υπηρεσιακό προπονητή.

Η λογική λέει πως ο Λεβαδειακός έχει την εμπειρία να πάρει το ματς που θα κρίνει πολλά για τη μάχη της σωτηρίας, έστω κι αν θα του λείψει πολύ ο τιμωρημένος Μάντζιος

7. Ντέρμπι στη Θράκη

Αντίθετες πορείες για τις ομάδες της Θράκης. Η Ξάνθη “χτυπάει” πεντάδα, ο Πανθρακικός είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Αήττητη και “καυτή” η Ξάνθη στα Πηγάδια, με 6 νίκες, μια ισοπαλία και τέρματα 16-6, την τρίτη καλύτερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Πανθρακικός έχει πάρει μόλις μια ισοπαλία σε οκτώ αγώνες μακριά απ'το γήπεδό του και έχει τη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα του πρωταθλήματος.

Μεγάλο φαβορί οι γηπεδούχοι, μένει να δούμε αν η διακοπή θα έχει κόψει κάποια απ'τη φόρα που είχαν πριν τις γιορτές.

6. Σίριαλ Αφελάι

Ο Αφελάι πρωταγωνίστησε σε ένα μικρό σίριαλ στις γιορτές. Πρώτα έγινε ξένο σώμα για την ομάδα και αποφασίστηκε να προπονείται μόνος του και μετά μίλησε με τον Μίτσελ, δόθηκαν εξηγήσεις και ενσωματώθηκε ξανά στην ομάδα.

Το αν το σίριαλ έλαβε τέλος ή όχι, θα αποδειχθεί στο επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε, μένει να δούμε το ρόλο που θα έχει ο Αφελάι. Με την Καλλονή ο Μίτσελ υιοθέτησε αναγκαστικά τον ρόμβο, αλλά δεν θα είναι απίθανο να τον διατηρήσει: το καλοκαιρινό “φιάσκο” στις μεταγραφές στην επίθεση άφησε τους ερυθρόλευκους με μέτριες λύσεις στα άκρα.

Και μέσα σ'όλα, ο Φουστέρ έσπασε το χέρι του και θα λείψει για μερικές εβδομάδες. Και η ερώτηση είναι, ποιον θα θέλατε υγιή και παρόντα μέχρι το τέλος της σεζόν, τον Φουστέρ ή τον Αφελάι;

5. Πάλι με πειράματα στους στόπερ

Νέα χρονιά, ίδια προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρήκε στη διακοπή την ξεκούραση που τόσο είχε ανάγκη, αλλά δεν βρήκε λύσεις στα προβλήματα που έχει απ'την αρχή της σεζόν. Για μια ακόμη φορά ο Αναστασιάδης είναι αναγκασμένος σε αλχημείες στο κέντρο της άμυνας.

Ο Βίτορ έχει ίωση, ο Κατσικάς με τον Τζιόλη είναι ακόμα τραυματίες, ο Τζαβέλλας τιμωρημένος. Διαθέσιμοι για τις δύο θέσεις των στόπερ ο Σκόνδρας με έναν εκ των Ποζατζίδη, Μαντούρο, Πούγγουρα, Παπαγιαννόπουλο.

Και ναι, μπορεί να είμαστε μόλις στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεση ενίσχυση.

4. Στην Κέρκυρα με φόρα

Ποια ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερλιγκ πριν τη διακοπή; Ο Αστέρας Τρίπολης, με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ξεκινάει τη χρονιά με ταξίδι στην Κέρκυρα, που είναι καλή στην έδρα της. Ο Αστέρας πλέον δεν έχει Ευρώπη, ξεκουράστηκε και πλέον είναι έτοιμος για το τεστ. Πολλοί πιστεύουν πως πρέπει να κοιτάξει ψηλότερα φέτος, πως έχει βάθος και ποιότητα ρόστερ για να το καταφέρει.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ματς αποδείξεων και για τις δύο ομάδες, αλλά μέχρι τότε “οφείλει” να περάσει απ'την Κέρκυρα.

3. Με Μακ και παράδοση

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει τα προβλήματα στην άμυνα, αλλά έχει και μερικά καλά νέα. Εκτός απ'την ξεκούραση, ο Δικέφαλος έχει την επιστροφή του Μακ, που έχει να ξεκινήσει βασικός απ'τις 2 Νοεμβρίου και το ματς στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. Ο Σλοβάκος δύσκολα θα παίξει απ'την αρχή με τον Πανιώνιο μετά από τέτοια αποχή, αλλά ίσως τον δούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Δικέφαλος θα έχει και σύμμαχο την παράδοση. Ο Πανιώνιος έχει πάρει μόνο μια ισοπαλία στις τελευταία δέκα επισκέψεις του στην Τούμπα και πέντε απ'τις εννέα νίκες του ΠΑΟΚ έχουν έρθει με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.

2. Προσέγγιση και καιρός

Ο ΠΑΣ έχει ήδη νικήσει 3-0 τον ΠΑΟΚ στην έδρα του και έχει πάρει ηρωικό 2-2 στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Περιμένει τον Παναθηναϊκό για να κλείσει τον πρώτο γύρο αήττητος απέναντι στους τρεις μεγάλους. Οι πράσινοι απ'την άλλη, ταξιδεύουν σε ένα γήπεδο όπου έχουν πολύ καλή παράδοση, αλλά θα αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες και την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που μοιάζει να είναι πάντα χάλια όταν παίζει εκεί ο Παναθηναϊκός.

Σύμμαχος για την ομάδα του Αναστασίου το γεγονός πως δεν δίνει αυτά τα ματς με αναγκαιότητα νίκης, αλλά τα προσεγγίζει με ένα “ξεκινάμε προσεκτικά κι ο,τι βγει”. Στην Ξάνθη βέβαια το σενάριο στράβωσε από νωρίς με το γρήγορο γκολ και το μόνο που “βγήκε” μετά ήταν η τεσσάρα.

Ενδιαφέρον θα έχει το πως θα προσεγγίσει το ματς ο Παναθηναϊκός, ειδικά αν έχουν προηγηθεί νίκες από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Αστέρα. Καλά νέα η διαθεσιμότητα του Αντζαγκούν και του Μπεργκ.

1. Στη μάχη ο Ταυλαρίδης, αναμονή για Κατσούρ-Νίνη

Ο Νίνης πλέον μπορεί να αγωνιστεί και να επιστρέψει στα γήπεδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να περιμένει, αφού έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα στα Γιάννενα, μάλλον για να ενσωματωθεί πιο ομαλά και όχι σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Ο Κατσουράνης απ'την άλλη γύρισε στην Ελλάδα για να παίξει στον Ατρόμητο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντυπωσίασε στην πρώτη προπόνηση, αλλά δύσκολα θα έχουν έρθει τα έγγραφα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και να παίξει με την Καλλονή.

Αυτός που είναι στην αποστολή και μάλλον θα παίξει είναι ο Στάθης Ταυλαρίδης. Ο Σίλντενφελντ έμεινε εκτός αποστολής (και μάλλον θα φύγει μέχρι το τέλος του μήνα) και ο Ταυλαρίδης οδεύει για ντεμπούτο.

Σκληρός αμυντικός, απολύτως ταιριαστό να φορέσει για πρώτη φορά τα πράσινα σε αγώνα σαν κι αυτόν στα Γιάννενα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK