10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 28η αγωνιστική

Το στερητικό σύνδρομο για τον Πουλίδο που θα λείψει από το Λεβαδειακός-Καλλονή, οι επιστροφές του ΠΑΟΚ στο κέντρο, ο "καυτός" Μπαράλες, η απουσία Ζέκα στο Παγκρήτιο η δοκιμασία της Ξάνθης στο Φάληρο κι ο Πανιώνιος που παίζει την παραμονή του με τη Βέροια. Διαβάστε 10 πράγμα που ρέπει να προσέξετε στην 28η αγωνιστική.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 28η αγωνιστική

10. Περισσότερος Πουλίδο σε λίγο

Δεν είναι πράγματα αυτά. Τόσο καιρό περιμένουμε τον Πουλίδο και τώρα τον στερούμαστε. Ο Μεξικανός έκανε ντεμπούτο την προηγούμενη Δευτέρα, σκόραρε και ενθουσίασε, αφού έδωσε μια μεγάλη νίκη στον Λεβαδειακό. Και τώρα που το πολυπληθές κοινό της ομάδας τον περιμένει για να τον χαρεί από κοντά, ο Λεβαδειακός έχει ματς με τη Νίκη Βόλου και δεν αγωνίζεται. Διαμαρτυρόμαστε κι εμείς οι μεγάλοι φαν του και θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη και το Λεβαδειακός-Καλλονή.

9. Άνετη Καλλονή, αγχωμένος Γκρανέρο

Συνάντηση των ομάδων που εντυπωσίασαν στην αρχή και χάθηκαν κάπου στην πορεία. Αμφότερες είναι μάλλον άνετες, αλλά άνετος δεν είναι ο Γκρανέρο που φαίνεται να παίζει τη θέση του, μετά τις δύο σερί ήττες εντός έδρας από ΠΑΟΚ και Εργοτέλη. Η Καλλονή φαίνεται να είναι σε καλύτερο φεγγάρι, αλλά η Βέροια έχει δύο σερί διπλά στο νησί.

8. “Σκουριασμένος” ΠΑΣ, πιεσμένος Παναιτωλικός

Ο ΠΑΣ ανήκει στις ομάδες που κυνηγάνε τον Παναιτωλικό και τον υποδέχεται στην έδρα του. Η ομάδα του Πετράκη έχει μείνει καιρό εκτός δράσης, αφού έχει να αγωνιστεί απ’τις 21 Φεβρουαρίου και κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί. Ο Παναιτωλικός την πάτησε με την Κέρκυρα και το 3-5-2 που υιοθέτησε και η απουσία του Βιγιαφάνιες τον έχει πληγώσει. Έχασε και τον Άλβες και τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα. Την Τετάρτη η ομάδα του Χάβου πάει στην Ξάνθη και δεν γίνεται να επιστρέψει στο Αγρίνιο με δύο ήττες.

7. Άσος, μπας και

Ο Ατρόμητος απέτυχε στο τεστ στην Τρίπολη, αφού άφησε τη γρήγορη τριάδα των Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο για χατήρι του Παπάζογλου. Δεν πλησίασε τον Αστέρα, αλλά η ήττα του Παναιτωλικού απ'την Κέρκυρα τον κράτησε σε απόσταση αναπνοής. Η ομάδα του Νιόπλια υποδέχεται τον Πανθρακικό, που πάντα χάνει στο Περιστέρι και μακριά απ'την έδρα του δεν έχει νίκη. Άσος για τον Ατρόμητο, μπας και προλάβει την πεντάδα σε μια πολύ κακή σεζόν.

6. Με επιστροφές στο κέντρο

Υπό “κανονικές συνθήκες ΠΑΟΚ” αυτό που έγινε στη Λεωφόρο, το 1-2 που έγινε 4-2 για πλάκα, θα είχε σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που όσα έχουν γίνει στον φετινό ΠΑΟΚ έχουν φέρει την ομάδα σε κατάσταση ξενερώματος, αδιαφορίας. Με τον Αστέρα θα επιστρέψουν Κάτσε, Τζιόλης και Παπαδόπουλος, ενώ ο Κλάους είναι ακόμα αμφίβολος. Μένει να δούμε την κατάσταση του Τζιόλη και κατά πόσο μαζί με τον Κάτσε μπορούν να συμμαζέψουν λίγο την ομάδα στο κέντρο.

5. Αστέρας σε άνοδο, “καυτός” Μπαράλες

Ο Αστέρας κάτι πήγε να χτίσει με την εύκολη συντριβή του ΟΦΗ και την νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά ήρθε η διακοπή να του κόψει τη φόρα. Ταξιδεύει στην Τούμπα, για να κάνει το παιχνίδι που του αρέσει, να παίξει στην κόντρα.Έχει μια σχετική παράδοση εκεί, αφού έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία στις επτά επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι πως η ομάδα του Βεργέτη δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε ματς που έχει δώσει μακριά απ’την Τρίπολη, εκεί δηλαδή που έχασε την επαφή με τον Παναθηναϊκό.

Είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω απ’τον ΠΑΟΚ, έχει “καυτό” τον Μπαράλες που ελάχιστοι έχουν καταλάβει πως πάει για πρώτος σκόρερ και θα βρει απέναντί του μια ομάδα που μοιάζει να είναι μαρτύριο το ότι πρέπει να συνεχίσει στη σεζόν.

4. Χωρίς Ζέκα στο Παγκρήτιο

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το ματς στο Παγκρήτιο για τον Παναθηναϊκό. Ο Εργοτέλης πήρε σημαντική ανάσα με το διπλό στη Βέροια και έχει πάρει καλούς παίκτες τον Ιανουάριο. Ο Αναστασίου δεν θα έχει τους τιμωρημένους Ζέκα-Σίλντενφελντ και τον άρρωστο Πράνιτς, με το τελευταίο βέβαια να μην είναι απαραίτητα κακό νέο. Ο Παναθηναϊκός είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, με επτά σερί νίκες και αήττητο σερί 12 αγώνων. Τελευταία του γκέλα, αυτή στη Νέα Σμύρνη, σ'ένα ματς σαν κι αυτό με τον Εργοτέλη.

Θα δούμε 4-2-3-1; Θα δούμε τον Χουχούμη μαζί με τον Νάνο;

3. Με Κασάμι, Φορτούνη

Και τώρα επιστροφή στο πρωτάθλημα. Μετά από μέρες με μεγάλη ένταση, ένα ντέρμπι και μια πρόκριση που κρίθηκε στο φινάλε, μετά από εξωαγωνιστικές κουβέντες για Περέιρα και Σιόβα, μετά από έναν σοκαριστικό τραυματισμό του Μανιάτη, αλλά και αυτόν του Ντουρμάζ. Ο Περέιρα πέρασε χωρίς να το αξίζει τον τελευταίο σκόπελο και νίκησε μετά από πέντε δυνατά τεστ στα οποία δεν είχε καταφέρει να φύγει νικητής.

Το τεστ με την Ξάνθη δεν μοιάζει εξίσου δύσκολο, αλλά δεν θα είναι και εύκολο. Σίγουρα θα έχει αφαιρεθεί κάποια πίεση απ’τις πλάτες του Πορτογάλου, σίγουρα πλέον θα παίξει ο Κασάμι, που έπρεπε να βγει ο Μανιάτης για να αγωνιστεί, περιμένουμε να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και με τον Φορτούνη.

2. Τεστ στο Φάληρο

Η Ξάνθη πλέον έχει δύο ταμπλό. Είναι στους τέσσερις του Κυπέλλου, θεσμό που τον έχει άχτι, αφού δεν έχει φτάσει ποτέ στον τελικό όπως το έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ, ο Αστέρας και ο Ατρόμητος. Απ’την άλλη, απέχει μόλις δύο βαθμούς απ’την πεντάδα, που την αγνοεί απ’τη σεζόν 2005-06. Και αυτή, όπως κι ο Αστέρας, πληρώνει την κακή φόρμα μακριά απ’την έδρα της, αφού δεν έχει νίκη στα τελευταία έξι ματς.

Στο Φάληρο μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της για τη συνέχεια, ειδικά στο Κύπελλο.

1. Μια κατηγορία στην άδεια Νέα Σμύρνη

Μάλλον το μεγαλύτερο ματς της αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος καλείται να κάνει ξανά αυτό που έκανε με τον Λεβαδειακό την τελευταία φορά που έπαιξε στην έδρα του, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έχει τον κόσμο του. Ο Κόρμπος θα είναι εκτός, αλλά επιστρέφει ο Μητρόπουλος. Ο Πλατανιάς χώρισε με τον Χριστόπουλο, έφαγε άκυρο απ’τον Παράσχο και πάει στη Νέα Σμύρνη με τον Χατζηνικολάου, τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και αμφίβολο τον Γουνδουλάκη, που έχει γράψει ιστορία στην πλατεία.

Ο Πανιώνιος την Τετάρτη υποδέχεται τη Βέροια και με δύο νίκες μπορεί να απομακρυνθεί αρκετά απ’τον υποβιβασμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK