10 προπονητές της Super League που άντεξαν πιο πολύ από την European

Ούτε τις 11 ημέρες του Τζάκι Ματάισεν στην ΑΕΛ πρόλαβε να φτάσει το πρότζεκτ της European Super League ύστερα από τις κατά συρροή αντιδράσεις προπονητών, ποδοσφαιριστών και κυρίως φιλάθλων!

Ο Χανς Μπάκε δεν είχε ένα καλό τέλος στον Παναθηναϊκό
Ο Χανς Μπάκε δεν είχε ένα καλό τέλος στον Παναθηναϊκό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πώς μέσα σε λίγα 24ωρα το τρομερά φιλόδοξο εγχείρημα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής λίγκας από 12 πανίσχυρα κλαμπ-ποδοσφαιρικά brands της Ευρώπης εξαϋλώθηκε και από τους ίδιους τους εμπνευστές του παραπέμφθηκε στις καλένδες, δεν πιστεύουμε ότι έχει προηγούμενο στα χρονικά. Πριν καν συμπληρωθούν δύο ημέρες από την πανηγυρική διακήρυξη της απόσχισης από την UEFA, προκειμένου να σωθεί το προϊόν όπως δικαιολογήθηκε ο Φλορεντίνο Πέρεθ υπερασπιζόμενος το πρότζεκτ, το ένα μετά το άλλο τα ιδρυτικά μέλη υπαναχωρούσαν των αρχικών θέσεών τους και εξέφραζαν τη μεταμέλειά τους για τη βιασύνη και σχεδόν την αφέλεια που επέδειξαν στην απόπειρά τους να εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις μιας πολύ πιο βιώσιμης λύσης, αλλά χωρίς να έχουν ακούσει τη γνώμη και συνεκτιμήσει την επιθυμία όσων εμπλέκονται άμεσα σε αυτό (προπονητών, ποδοσφαιριστών) ή τους αφορά/επηρεάζει σφόδρα (οπαδών).

Το ντόμινο των αποσύρσεων, ασχέτως των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβληθούν, έφερε τον εκ των 'σκηνοθετών' του όλου έργου Αντρέα Ανιέλι να δηλώνει ότι είναι εντελώς ανέφικτο να προχωρήσει και φυσικά να υλοποιηθεί η αρχική ιδέα του ενιαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ρίχνοντας επί της ουσίας τους τίτλους τέλους σε κάθε υποψία εξεύρεσης εναλλακτικών. Ούτε προπονητής ομάδας της ελληνικής Super League έχει 'τελειώσει' τόσο γρήγορα. Την πρώτη εβδομάδα την έκλεινε. Ορίστε δέκα περιπτώσεις ξένων τεχνικών των τελευταίων 15 χρόνων που άντεξαν περισσότερο από την ESL!

Γιόζεφ Τσάπλαρ

Τον αγιασμό του Πανιωνίου τον πρόλαβε ο Γιόσεφ Τσάπλαρ
Τον αγιασμό του Πανιωνίου τον πρόλαβε ο Γιόσεφ Τσάπλαρ EUROKINISSI

Ομάδα: Πανιώνιος

Σεζόν: 2005-06

Διάρκεια: 2 ματς

Ο Τσέχος ήρθε στην Ελλάδα με το παράσημο της κατάκτησης του εγχώριου πρωταθλήματος χάρη στην πρωτιά της Σλόβαν Λίμπερετς το 2002, αλλά μετά το 1-1 με την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και κυρίως το 5-0 από τον Ολυμπιακό του Τροντ Σόλιντ στο Φάληρο απολύθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο.

Χανς Μπάκε

Ο Χανς Μπάκε μέτρησε περισσότερα φιλικά απ' όσα επίσημα ματς ως προπονητής του Παναθηναϊκού
Ο Χανς Μπάκε μέτρησε περισσότερα φιλικά απ' όσα επίσημα ματς ως προπονητής του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Σεζόν: 2006-07

Διάρκεια: 4 ματς

Ναι μεν η θητεία του ασπρομάλλη Σουηδού στον Παναθηναϊκό άρχισε με το επιβλητικό 4-1 στο Αιγάλεω Σίτι, αλλά η εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό και το 1-1 με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζια στην Πάτρα, που έθετε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή συμμετοχή, έφεραν την απομάκρυνσή του με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν διαψεύστηκε ποτέ πως η απόφαση επικυρώθηκε στο δρόμο επιστροφής για την Αθήνα.

Βόλφγκαν Βολφ

Ο Πανόπουλος λέγεται πως ήθελε να κρατήσει τον Βολφ στην Ξάνθη, αλλά αυτός ζήτησε να φύγει
Ο Πανόπουλος λέγεται πως ήθελε να κρατήσει τον Βολφ στην Ξάνθη, αλλά αυτός ζήτησε να φύγει ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομάδα: Ξάνθη

Σεζόν: 2009-10

Διάρκεια: 3 ματς

Τα αποτελέσματα στα πρώτα τρία ματς του Γερμανού στο πρωτάθλημα θα μπορούσαν εύκολα να δικαιολογήσουν το 'διαζύγιο', καθώς η Ξάνθη είχε φέρει 1-1 με τον ΠΑΣ εντός κι είχε ηττηθεί 1-0 από Παναθηναϊκό και Εργοτέλη εκτός. Μόνο που παρουσιάστηκε ως απόφαση του ίδιου του, για προσωπικούς λόγους, και όχι του Χρήστου Πανόπουλου.

Όσκαρ Φερνάντεθ

Ο Όσκαρ Φερνάντεθ δεν θα έλεγες ότι πρόλαβε να πετύχει οτιδήποτε στην Τρίπολη
Ο Όσκαρ Φερνάντεθ δεν θα έλεγες ότι πρόλαβε να πετύχει οτιδήποτε στην Τρίπολη EUROKINISSI

Ομάδα: Αστέρας Τρίπολης

Σεζόν: 2011-12

Διάρκεια: 3 ματς

Από τη β' ομάδα της Βαλένθια στην Τρίπολη ο Ισπανός που ευτυχώς απέφυγε τα μεγάλα λόγια στα όσα είπε για να συνοδευτεί η ανακοίνωση της πρόσληψής του. Διότι με 0-1-2 στα παιχνίδια με Κέρκυρα (0-0), Παναιτωλικό (0-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-3) εκτέθηκε ούτως ή άλλως, λύνοντας πρόωρα το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα.

Γκόραν Στεβάνοβιτς

Ο Γκόραν Στεβάνοβιτς προτίμησε να πάρει το καπελάκι του και να φύγει από τη Βέροια
Ο Γκόραν Στεβάνοβιτς προτίμησε να πάρει το καπελάκι του και να φύγει από τη Βέροια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομάδα: Βέροια

Σεζόν: 2013-14

Διάρκεια: 2 ματς

Η διάσταση απόψεων στον μεταγραφικό σχεδιασμό προκάλεσε τον χωρισμό. Με τον Σέρβο η Βέροια είχε αρχίσει τη χρονιά με 2-2 στα Χανιά και κατόπιν είχε νικήσει 2-0 τον ΟΦΗ. Ούτε ο Ολλανδός Τον Κάανεν που τον διαδέχθηκε άντεξε περισσότερο από 15 ημέρες, αλλά για αγωνιστικούς λόγους (4 αγώνες-4 ήττες).

Λεονέλ Πόντες

Ο Πορτογάλος Λεονέλ Πόντες δεν μακροημέρευσε στον Παναιτωλικό
Ο Πορτογάλος Λεονέλ Πόντες δεν μακροημέρευσε στον Παναιτωλικό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομάδα: Παναιτωλικός

Σεζόν: 2015-16

Διάρκεια: 5 ματς

Προτού βγει ο Σεπτέμβρης διακόπηκε η συνεργασία των Αγρινιωτών με τον Πορτογάλο προπονητή που είχε τις ευλογίες του Φερνάντο Σάντος. Παρά τις νίκες επί Αστέρα (2-0) και Πανθρακικού (1-0), το 5-1 από την Καλλονή έγινε η ταφόπλακα των ονείρων του για έναν Παναιτωλικό που θα παίξει στην Ευρώπη.

Τζάκι Ματάισεν

Ο Τζάκι Ματάισεν κατά την πολύ σύντομη θητεία του στην ΑΕΛ
Ο Τζάκι Ματάισεν κατά την πολύ σύντομη θητεία του στην ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Ομάδα: ΑΕΛ

Σεζόν: 2017-18

Διάρκεια: 2 ματς

Σε μόλις 11 ημέρες ο Αλέξης Κούγιας έκρινε ότι ο Βέλγος δεν είναι επαρκής για τον πάγκο των 'βυσσινί' και του ζήτησε ν' αποχωρήσει. Το 4-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ήταν όντως βαρύ, αλλά και το τέλος ενός προπονητή με θητεία σε Σεντ Τρούιντεν, Σαρλερουά, Μπριζ, Λόκερερν, Μπέρσοτ, Λόιβεν και Βέστερλο πολύ άδοξο.

Βαλεριέν Ισμαέλ

Ο Γάλλος Ισμαέλ δεν είχε ένα εύκολο διαζύγιο με τον Απόλλωνα
Ο Γάλλος Ισμαέλ δεν είχε ένα εύκολο διαζύγιο με τον Απόλλωνα EUROKINISSI SPORTS

Ομάδα: Απόλλων Σμύρνης

Σεζόν: 2018-19

Διάρκεια: 1 ματς

Το 0-1 από την ΑΕΛ στη Ριζούπολη δεν ήταν η μοναδική επαφή του Γάλλου με τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό διότι φεύγοντας κατήγγειλε ότι δέχθηκε επεμβάσεις στο έργο του και απειλές!

Μιγκέλ Καρντόσο

Ο Μιγκέλ Καρντόσο έφυγε όντως νύχτα από την ΑΕΚ
Ο Μιγκέλ Καρντόσο έφυγε όντως νύχτα από την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ομάδα: ΑΕΚ

Σεζόν: 2019-20

Διάρκεια: 4 ματς

Προβλήθηκε ως ένας 'προφεσόρ' του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε πως η δική του οπτική τράκαρε με όλου του υπόλοιπου οργανισμού, με συνέπεια ύστερα από το 1-2 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να τον απολύσει παρέα με τον Νίκο Λυμπερόπουλο που τον είχε διαλέξει. Προηγουμένως η ΑΕΚ είχε κινδυνεύσει ν' αποκλειστεί από την Κραϊόβα, πριν από το καταδικαστικό 1-3 της Τράμπζονσπορ στο ΟΑΚΑ.

Ντάνι Πογιάτος

Ο Ντάνι Πογιάτος ακόμη αναρωτιέται γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό
Ο Ντάνι Πογιάτος ακόμη αναρωτιέται γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Σεζόν: 2020-21

Διάρκεια: 3 ματς

Ένας εντελώς 'άγουρος' προπονητής που κλήθηκε να διαχειριστεί την πρώτη μετα-μνημονιακή ομάδα που επέτρεψε η διοίκηση Αλαφούζου. Το αποτέλεσμα ήταν σαρωτικά ισοπεδωτικό, μιας και σε τρία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός βρήκε μόλις 1 βαθμό απέναντι στην τότε χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι δεν κατάλαβε γιατί απολύθηκε αποδεικνύει την έλλειψη αντίληψης των καταστάσεων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK