10 σπουδαίοι παίκτες που απογοητεύουν στο ξεκίνημα της σεζόν

To Contra.gr εντόπισε 10 περιπτώσεις παικτών από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν το όνομα, έχουν την αξία αλλά όχι και την χάρη σε αυτό το πρώτο δίμηνο της νέας σεζόν.

O Αζάρ μετά από μια δική του χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση της Ρε'άλ Μαδρίτης με την Μπριζ στο 'Santiago Bernabeu' (2-2) για το Group A του Champions League (01/10/2019)
O Αζάρ μετά από μια δική του χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση της Ρε'άλ Μαδρίτης με την Μπριζ στο 'Santiago Bernabeu' (2-2) για το Group A του Champions League (01/10/2019) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ένα γεμάτο πρώτο δίμηνο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι ήδη παρελθόν και η δράση στην Ευρώπη μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει ιδανικά, άλλες προβληματίζουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. To Contra.gr εντόπισε 10 περιπτώσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν το όνομα, έχουν την αξία αλλά όχι και την χάρη στην εκκίνηση της νέας σεζόν.

Τιμπό Κουρτουά

Το καλοκαίρι του 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε το τάιμινγκ και απέκτησε τον Τιμπό Κουρτουά μόλις με 35 εκατ. ευρώ, καθώς ο Βέλγος γκολκίπερ είχε μονάχα έναν χρόνο ακόμη συμβολαίου με την Τσέλσι. Περίπου 14 μήνες αργότερα κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του Κουρτουά κάτω από την εστία των 'μερένγκες'. Την περσινή σεζόν δέχτηκε 48 γκολ σε 35 παιχνίδια, φέτος ξεκίνησε το ίδιο άσχημα με παθητικό 11 γκολ σε 8 ματς. Μάλιστα έγινε αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μπριζ για το Champions League, με την Ρεάλ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από τους Βέλγους. Αν ο Ζιντάν μείνει ευχαριστημένος από τον Αλφόνς Αρεολά, ίσως να μην ξαναδούμε σύντομα τον Κουρτουά στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ.

Νταβίντ Ντε Χέα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει μια παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικής ανομβρίας αλλά και τίτλων, στην μετά - Φέργκιουσον εποχή. Τα πρώτα χρόνια αυτής της κατάστασης, ο Νταβίντ Ντε Χέα αποτελούσε έναν φάρο ελπίδας για τους φίλους των 'κόκκινων διαβόλων' και δεν ήταν λίγες οι φορές που έσωζε τρίποντα κάνοντας τον... Superman. Ωστόσο φέτος μοιάζει να τον έχει πάρει και αυτόν η μπάλα. Ο Ισπανός πραγματοποιεί ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν, έχοντας δεχθεί 8 γκολ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Δεν εμπνέει σιγουριά κάτω από την εστία του, δεν εμφανίζει -για την ώρα- τα εκπληκτικά του ρεφλέξ και ο πονοκέφαλος του Σόλσκιερ γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Ο Ντε Χέα μέσω της παρουσίας του στην εθνική Ισπανίας παλεύει να βρει ρυθμό και ψυχολογία.

Ίρβινγκ Λοσάνο

Η Νάπολι ξόδεψε 40 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Μεξικάνο εξτρέμ το καλοκαίρι. Ο Λοσάνο είχε ολοκληρώσει μια εκπληκτική σεζόν με την Αϊντχόφεν, με απολογισμό 21 γκολ και 12 ασίστ σε 40 συμμετοχές, αριθμοί που έπεισαν τους 'παρτενοπέι' να προχωρήσουν στην απόκτηση του. Ωστόσο τα πράγματα στην Ιταλία είναι ζόρικα στο ξεκίνημα για τον 24χρονο ακραίο επιθετικό, που μετά από 8 συνολικά εμφανίσεις με τη φανέλα της Νάπολι έχει απολογισμό μόλις ένα γκολ και καμία ασίστ. Σίγουρα ο Κάρλο Αντσελότι θα περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Λοσάνο, αλλά για την ώρα δεν τα παίρνει.

Ντέλε Άλι

Η ασίστ που έκανε τον περασμένο Μάιο στον Λούκας Μόουρα για το 2-3 της Τότεναμ στην 'Johan Cruyff Arena' επί του Άγιαξ, πρέπει να ήταν η μοναδική πραγματικά καλή ενέργεια του Ντέλε Άλι εδώ και πολλούς μήνες. Ένας παίκτης που προ τριετίας άφηνε υποσχέσεις για τεράστια καριέρα, βρίσκεται σε μια μακρά περίοδο 'αποκαθήλωσης'. Τις τρεις πρώτες του σεζόν στην Τότεναμ, ο Ντέλε Άλι είχε 46 γκολ και 41 ασίστ στο ενεργητικό του. Από πέρσι η απόδοση του άρχισε να φθίνει και ολοκλήρωσε την σεζόν με 7 γκολ και 8 ασίστ. Φέτος η εκκίνηση του είναι απογοητευτική, με μόλις 264 λεπτά συμμετοχής και μηδενικό απολογισμό.

Νικολά Πεπέ

Η Άρσεναλ ήρθε σε συμφωνία με την Λιλ για την αγορά του Ιβοριανού κυνηγού το καλοκαίρι, με αντίτιμο τα 80 εκατ. ευρώ συνολικά. Η παρουσία του Πεπέ στο γαλλικό πρωτάθλημα της περσινής σεζόν ήταν απολαυστική, όπως μαρτυρούν τα 23 γκολ και οι 12 ασίστ σε σύνολο 41 εμφανίσεων. Στην Αγγλία τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τον 24χρονο κυνηγό, που ψάχνει ακόμη να βρει τα πατήματα του. Το ένα γκολ και οι 3 ασίστ που έχει στην στατιστική του μετά από 10 εμφανίσεις με τη φανέλα της Άρσεναλ, είναι απολογισμός μη ικανοποιητικός για μια ομάδα με τις απαιτήσεις των 'κανονιέρηδων'. Ο Έμερι σίγουρα θα περιμένει με αγωνία την προσαρμογή του. Για την ώρα θα πρέπει να κάνει υπομονή...

Μοΐζ Κιν

Η μεταγραφή του δημιούργησε αίσθηση στην Αγγλία, ειδικά από τη στιγμή που αφήνοντας την Γιουβέντους δεν κατέληξε σε κάποια πρωτοκλασάτη ομάδα της Premier League αλλά στην Έβερτον, η οποία πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Προφανώς και τα 'ζαχαρωτά' είδαν μια ευκαιρία για επένδυση, ενώ ο Μάρκο Σίλβα ήταν απόλυτα σύμφωνος με αυτή την κίνηση. Ωστόσο οι πρώτες εμφανίσεις του Μοΐζ Κιν στο Νησί κάθε άλλο παρά καλές χαρακτηρίζονται, με τον 19χρονο επιθετικό να έχει απολογισμό μόλις μια ασίστ -και κανένα γκολ- μετά τις πρώτες 9 συμμετοχές του. Η δικαιολογία της προσαρμογής είναι λογική, όμως δεν θα κρατήσει για πολύ πριν μετατραπεί σε έντονη κριτική και γκρίνια.

Άντε Ρέμπιτς

Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, ο Άντε Ρέμπιτς έβγαλε τη φανέλα της Άιντραχτ για να βάλει αυτή της Μίλαν, σε μια μεταγραφική κίνηση αξίας 40 εκατ. ευρώ. Ο Κροάτης διεθνής κυνηγός έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα μόλις 63 λεπτά με τους 'ροσονέρι', σε τρία διαφορετικά παιχνίδια, ενώ δύο ακόμη τα έχει παρακολουθήσει από τον πάγκο. Με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, απαντες στο στρατόπεδο της Μίλαν ελπίζουν να εμφανιστεί και η... κανονική έκδοση του Άντε Ρέμπιτς στον αγωνιστικό χώρο.

Ουσμάν Ντεμπελέ

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη μετανιώσει για τα 125 εκατ. ευρώ που πλήρωσε προ διετίας στην Ντόρτμουντ προκειμένου να αποκτήσει τον Γάλλο ακραίο επιθετικό. Ο Ντεμπελέ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, εμφανίζει συχνά παραβατική συμπεριφορά και στο χορτάρι πέραν από εκλάμψεις, είναι τσακωμένος με την σταθερότητα. Ο 22χρονος διεθνής πραγματοποιεί απογοητευτικό ξεκίνημα και την φετινή σεζόν, με μόλις 246 αγωνιστικά λεπτά και 1 γκολ στο ενεργητικό του. Διόλου τυχαίο πως συχνά ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτιμά να χρησιμοποιεί τους Κάρλες Πέρεθ και Άνσου Φάτι, δύο εξαιρετικά ταλαντούχα αλλά άπειρα παιδιά της Μασία.

Ντιέγκο Κόστα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga, έναν βαθμό πίσω από την Μπαρτσελόνα και τρεις από την Ρεάλ. Κι όλα αυτά ενώ έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 8 παιχνίδια. Η άμυνα της λειτουργεί υποδειγματικά, όχι όμως και η επίθεση της, που έχει σκοράρει μόλς 7 τέρματα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτόν τον απογοητευτικό απολογισμό πιστώνεται στον Ντιέγκο Κόστα. Ο ιδιόρρυθμος επιθετικός είναι μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο δίμηνο της σεζόν και σε 8 ματς πρωταθλήματος και Champions League δεν έχει πετύχει παρά μόλις 1 γκολ (2 ασίστ). Με τον Άλβαρο Μοράτα να αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στα μέσα του Σεπτέμβρη και να ψάχνει ακόμη ρυθμό, το πρόβλημα για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε είναι εμφανές στην παραγωγή τερμάτων.

Εντέν Αζάρ

Στην Τσέλσι ήταν... άρχοντας, το Νο1. Το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε 100 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, ελπίζοντας να βρει ένα αντίδοτο στην μετά-Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή. Για την αξία του Αζάρ ουδείς αμφιβάλλει, ωστόσο βάσει των προσδοκιών που υπήρχαν από εκείνον για την επιρροή του στο παιχνίδι των 'μερένγκες', το ξεκίνημα του στην ομάδα της Μαδρίτης είναι δυσανάλογο. Μετά από 6 συμμετοχές και 426 αγωνιστικά λεπτά, τα πρώτα του με τη φανέλα της Ρεάλ, ο Βέλγος κυνηγός μετράει μόλις 1 γκολ και 1 ασίστ. Για κάποια άλλη ομάδα, ίσως αυτός ο απολογισμός να έμοιαζε ικανοποιητικός. Για τους 'μερένγκες' σίγουρα δεν είναι, με τον Αζάρ να έχει μοναδικό ελαφρυντικό την περίοδο της προσαρμογής.

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι συμμετέχει στο Pod-όσφαιρο για να αποκαλύψει την αγαπημένη εθνική Ιταλίας του και να εξηγήσει γιατί ο Ρονάλντο είναι ποδοσφαιρικά πάνω από τον Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ γίνεται συζήτηση και για τους 'κομμένους' της Εθνικής Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK