10 συμβόλαια παικτών που λήγουν και αξίζει να ανανεωθούν

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στη λίστα, επιλέξαμε -θέλουμε να πιστεύουμε- μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές των ομάδων της Super League. Από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τους έτερους 'μεγάλους' έως τη Λαμία και τον Απόλλωνα.

Ο Χοσέ Χολέμπας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο
Ο Χοσέ Χολέμπας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο EUROKINISSI SPORTS

Όσο κυλούν οι εβδομάδες και η αγωνιστική περίοδος προσεγγίζει τον τερματισμό τόσο θα θολώνει η κατάσταση για όσους εκ των ποδοσφαιριστών δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο μετά την 30η Ιουνίου και από την 1/1 έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να μιλούν με τρίτους, ακούγοντας επαγγελματικές προσφορές και υπογράφοντας αν το επιθυμούν. Κάποιοι προτιμούν να τηρούν στάση αναμονής, άλλοι ψάχνονται και ελάχιστοι αδιαφορούν για την ώρα.

Οι ομάδες της Super League Interwetten έχουν υποθέσεις που δεν έχουν διευθετήσει ακόμη, αντίθετα με το συμβόλαιο του Βαλμπουενά για παράδειγμα ή του νεαρού γκολκίπερ Χριστογεώργου, γιατί είτε προτιμούν να κερδίσουν χρόνο είτε ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις στην αγορά. Για κάμποσες εξ αυτών των υποθέσεων βέβαια θα έπρεπε, μάλλον, να έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, όταν θα κάνουν (αν κάνουν) την κίνησή τους. Εντοπίσαμε δέκα τέτοιες.

Χοσέ Χολέμπας

Αλήθεια είναι ότι η επανένταξή του στον Ολυμπιακό, ύστερα από τη μακρά θητεία του σε Ιταλία και Αγγλία, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία. Ιδίως όταν έγινε αντιληπτό ότι ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν είναι ό,τι διαφημιζόταν, διότι ο ίδιος δεν το ήθελε. Μετά από 32 παιχνίδια, μέσο όρο συμμετοχής που ξεπερνά τα 80 λεπτά ανά ματς και 4 ασίστ, ο Χολέμπας σκόρπισε στους πέντε ανέμους κάθε αμφιβολία για την αγωνιστική επάρκειά του. Αφήστε που στο 3-4-3 του Πέδρο Μαρτίνς, εφόσον υιοθετηθεί για του χρόνου, μπορεί άνετα να καλύπτει τη θέση του αριστερού στόπερ. Από τις 27/6 θα είναι 37, αλλά με τον τρόπο που προσέχει τον εαυτό του και φροντίζει το κορμί του αντέχει σίγουρα μια σεζόν που δεν θα είναι η βασική επιλογή, αλλά μια εναλλακτική πολυτελείας.

Ομάρ Ελ Καντουρί

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Αν ο εφετινός ΠΑΟΚ παρουσιάζει μια σταθερά από την αρχή της σεζόν σε αυτήν την μπερδεμένη αγωνιστική εξίσωση των δύο προπονητών με τους πολλούς αγνώστους, αυτή είναι ο 30χρονος Μαροκινός χαφ. Έχει ήδη παίξει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά της πρώτης τριετίας του στην Τούμπα, έχει σκοράρει 3 φορές και έχει μοιράσει άλλες 5 ασίστ! Από τον Δεκέμβριο συζητά για παραμονή του, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη εκείνη φόρμουλα που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Ο Καφού ή ο Ντάνι Άλβες δεν είναι. Μήτε ήταν μήτε θα γίνει στα (κλεισμένα από τον Γενάρη) 29 του. Τούτο δεν αναιρεί ότι είναι ο πιο ισορροπημένος δεξιός μπακ στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ, ένας πλάγιος αμυντικός που παίζει τη θέση όπως της αρμόζει. Με σωστά και λάθη στα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί επιστρέφοντας από την Πολωνία. Αλλά ως ολόκληρος και όχι μισός. Δηλαδή είτε αξιόπιστος αμυντικά είτε απειλητικός μπροστά.

Γιοάν Μολό

Ο Γιοάν Μολό στον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο
Ο Γιοάν Μολό στον πρόσφατο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Ο Γάλλος γυρολόγος δεν θ' αποφασίσει για το μέλλον του προτού μάθει, αν μάθει, την πρόθεση-πρόταση του Παναθηναϊκού για τη μεταξύ τους συνεργασία. Τόσο πολύ του αρέσει η Ελλάδα που μέχρι και δεξιός μπακ έγινε στα ποδοσφαιρικά γεράματα, υπηρετώντας με επάρκεια σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, προκειμένου να διευρύνει το χρόνο παραμονής του και να μονιμοποιηθεί στο Κορωπί πριν κλείσει τα 32 του. Τουλάχιστον έξι είναι οι λόγοι που έχει επιστρατεύσει για να πείσει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του 'τριφυλλιού'.

Λουίς Φερνάντεθ

Ο 'Βιν Ντίζελ' του Αστέρα, ή κατά κόσμον Χερόνιμο Μπαράλες, έχει μεγάλη ανάγκη το alter ego του. Στα 27 του ο Ισπανός επιθετικός, κινείται στα μουλωχτά και εκμεταλλεύεται τους χώρους που δημιουργεί ο Αργεντινός 'βράχος'. Τα 7 γκολ και οι 3 ασίστ του σε 21 αναμετρήσεις έχουν ωφελήσει απίστευτα την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν γίνεται μια προσπάθεια μέχρι τέλους προκειμένου οι δύο πλευρές να ταυτιστούν. Εκτός κι αν είναι ένα παιχνίδι τακτικής.

Αλέξανδρος Καρτάλης

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό
Ο Αλέξανδρος Καρτάλης στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι μια άλλη περίπτωση Λοντίγκιν, διότι προτού ο Αργύρης Γιαννίκης τον φέρει στα Γιάννινα από τη Γερμανία ουδείς είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Το 'αγροτικό' στη Super League 2 ευνόησε τον 26χρονο αριστεροπόδαρο χαφ να προσαρμοστεί σ' ένα νέο περιβάλλον και στη δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ανώτερο επίπεδο. Γιατί όχι σ' έναν από τους 'μεγάλους' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν συζητάμε ότι για τον ΠΑΣ είναι πολυτέλεια να τον έχει στο ρόστερ του και θα έπρεπε να έχει ενεργήσει άμεσα για την παραμονή του. Λογικό είναι πια να μην αποτελεί μια βατή υπόθεση.

Γιώργος Μανούσος

Τον περασμένο Δεκέμβρη έκλεισε τα 33 του. Και τι μ' αυτό; Παραμένει χωρίς αμφιβολία η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Ατρομήτου (7 γκολ σε 25 συμμετοχές), ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει ακριβώς πού να βρίσκεται και τι να κάνει την μπάλα. Ας μην συζητήσουμε καλύτερα για το ετήσιο κασέ του.

Λάζαρ Ρόμανιτς

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς με το περιβραχιόνιο της Λαμίας στο μπράτσο
Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς με το περιβραχιόνιο της Λαμίας στο μπράτσο EUROKINISSI SPORTS

Σίγουρα ο 23χρονος Σέρβος δεν διαθέτει την εκτελεστική δεινότητα ενός φορ περιοχής. Όπως ενδεχομένως ο αρχισκόρερ Αραμπούλι. Για τη Λαμία, ωστόσο, η συνεισφορά του δεν περιορίζεται στα 3 γκολ που έχει σημειώσει έως σήμερα σε 26 παιχνίδια (7 και 7 ασίστ απ' όταν ήρθε στην Ελλάδα). Είναι δαιμόνιος και ακούραστος, κινείται διαρκώς στα όρια του οφσάιντ και εκτελεί εξαιρετικά το παιχνίδι στην κόντρα.

Δήμος Μπαξεβανίδης

Στα 33 του μπαίνει πια ο έμπειρος δεξιός μπακ, χωρίς η ηλικία ν' αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής. Από τους survivors της σεζόν, δεν 'πρόδωσε' μήτε τον Γιώργο Παράσχο μήτε τον Μάκη Χάβο που τον διαδέχθηκε στο φινάλε της κανονικής περιόδου, συνεισφέροντας στην άνετη παραμονή του Απόλλωνα στην κατηγορία.

Βαγιέμπα Σακόρ

Ο Λάζαρ Μάρκοβιτς με το περιβραχιόνιο της Λαμίας στο μπράτσο
Ο Βαγιέμπα Σακόρ στα χρώματα του ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Φάνηκε πόσο έλειψε από τον Γιώργο Σίμο (προτού λύσει το συμβόλαιό του) ο 25χρονος κεντρικός χαφ με τον μεγάλο διασκελισμό κατά το τρίμηνο της απουσίας του, μιας και σε συνολικά 14 παιχνίδια ο ΟΦΗ βρήκε μόλις 7 βαθμούς κι έμπλεξε σοβαρά, την ίδια περίοδο που αποκλείστηκε στο κύπελλο. Μ' αυτόν παρόντα στα πλέι οφ η ομάδα του Ηρακλείου είναι αήττητη (1-2-0), έχοντας δεχθεί μόλις 1 γκολ. Του λείπει η σταθερότητα, αλλά η ποδοσφαιρική οντότητά του στον άξονα είναι απαραίτητη για ένα κατά τ' άλλα soft σύνολο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK