10η αγ.: Ανατροπή η Γιουνάιτεντ με Ερνάντες

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Άστον Βίλα, αλλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο ισοφάρισε και στο 87' ο Ερνάντες σκόραρε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της ομάδας του.

10η αγ.: Ανατροπή η Γιουνάιτεντ με Ερνάντες

Η νεανική ενδεκάδα που παρέταξε ο Πολ Λάμπερτ δεν επέτρεψε στους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κερδίσουν κάτι παραπάνω από την κατοχή της μπάλας. Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου 40λέπτου, μάλιστα, χάθηκε από πλευράς Άστον Βίλα (σουτ Άιρλαντ στο 35'). Το ημίχρονο όδευε προς το φινάλε του, όταν ο Μπεντέκε κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία με τον Σμόλινγκ από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Βάιμαν με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης της ομάδας του, ωστόσο σε πρώτη φάση δεν δικαιώθηκε. Απεναντίας, έπειτα από ακόμα μία υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων που ξεκίνησε από λάθος του Σκόουλς, ο Αγκμπονλαχόρ γύρισε στον καλυπτόμενο Βάιμαν κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Όσοι πίστεψαν, πάντως, ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έχανε για πρώτη φορά μετά από 16 σερί αναμετρήσεις στο "Βίλα Παρκ" διαψεύστηκαν. Η αρχή έγινε στο 58ο λεπτό με τον Ερνάντες, ο οποίος έγινε αποδέκτης μιας μακρινής μπαλιάς του Σκόουλς και μείωσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ερνάντες έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Φλάαρ και αναπαύθηκε στα δίχτυα του Γκουζάν.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι και στη συνέχεια έκαναν ό,τι ήθελαν. Μέσα σε ένα λεπτό ο Φαν Πέρσι σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι του Γκουζάν (με κεφαλιά και σουτ-κεραυνό αντίστοιχα), εν τέλει όμως, στο 87ο λεπτό ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε φάουλ και ο Ερνάντες με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

10η αγ.: Ανατροπή η Γιουνάιτεντ με Ερνάντες

Πριν από λίγες ημέρες η Άρσεναλ προηγήθηκε 2-0 στο Γκελζενκίρχεν, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια. Το Σάββατο πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων επί της Φούλαμ, εν τέλει όμως, αρκέστηκε στο βαθμό (3-3), αφού ο Αρτέτα έχασε πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Άρσεναλ, αφού στο 11ο λεπτό ο Γουόλκοτ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζιρού με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 23ο ο Ποντόλσκι εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα (είχε βγει προσωρινά εκτός αγωνιστικού χώρου ο Ρίτσαρντσον) και έκανε το 2-0. Νωρίτερα, η προσπάθεια του Ρουίς κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

Παρά το αρχικό μούδιασμα, πάντως, η Φούλαμ φρόντισε να εκμεταλλευθεί τα αμυντικά κενά των "κανονιέρηδων" και να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 29ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρουίς, ο Μπερμπάτοφ μείωσε με κοντινή κεφαλιά και στο 40ό ο νεοεισελθών Κατσανίκλιτς εκμεταλλεύθηκε έναν ακόμη λάθος υπολογισμό του Μανόνε και ισοφάρισε.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυβε συγκινήσεις στο πρώτο 20λεπτο ώσπου ο Ρουίς κέρδισε πέναλτι από τον Αρτέτα (λίγο αυστηρή η απόφαση του Ντόουντ) και ο Μπερμπατοφ έκανε την ολική ανατροπή από την άσπρη βούλα. Η απάντηση της Άρσεναλ, πάντως, δόθηκε άμεσα. Ο Ζιρού σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, αλλά στην εξέλιξη της φάσης εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Γουόλκοτ και ισοφάρισε με κεφαλιά.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε τη χρυσή ευκαιρία για να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στη Φούλαμ (ανατροπή στην ανατροπή), αλλά δεν την εκμεταλλεύθηκε. Το ματς βρισκόταν στις καθυστερήσεις όταν ο Αρσάβιν έκανε μία σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του ευρισκόμενου σε πολύ κοντινή απόσταση Ρίτερ. Ο διαιτητής εξάντλησε εκ νέου την αυστηρότητά του, όμως, ο Αρτέτα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σβάρτσερ από το σημείο του πέναλτι.

Σε ρυθμούς twitter

# Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του "Βίλα Παρκ" κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Βρετανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

10η αγ.: Ανατροπή η Γιουνάιτεντ με Ερνάντες

# Ο Γουέιν Ρούνεϊ υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό και αντικαταστάθηκε από τον Άντερσον. Έκδηλη ήταν η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της αποχώρησης από τον αγωνιστικό χώρο του "Βίλα Παρκ".

# Ο Αντρέας Βάιμαν έχασε την ευκαιρία να γίνει ο 3ος παίκτης που κάνει χατ τρικ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχαν προηγηθεί οι Μπέντλεϊ το 2006 και Κάουτ το 2011.

# Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε σε αγώνα που έχανε με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά για 7η φορά στην Premier.

# Το Νοέμβριο του 2010 η Άστον Βίλα προηγείτο και πάλι 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα γκολ των Μακέντα και Βίντιτς όμως, χάρισαν το βαθμό στους "κόκκινους διαβόλους".

# Το αήττητο σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Βίλα Παρκ" διευρύνθηκε στα 17 ματς. Είναι το μεγαλύτερο σερί φιλοξενούμενων σε... εχθρικό έδαφος όσον αφορά στην Premier.

# Η Φούλαμ μετρά μόλις μία νίκη στις τελευταίες 40 επισκέψεις της στο Λονδίνο. Αυτή επί της ΚΠΡ τον περασμένο Φεβρουάριο με 1-0. Εξάλλου, δεν έχει νικήσει την Άρσεναλ στις τελευταίες 27 εκτός έδρας αναμετρήσεις ανεξαρτήτου διοργάνωσης (22 ήττες - 5 ισοπαλίες).

# Ο Μαρκ Σβάρτσερ έχει δεχθεί από την Άρσεναλ τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα στην Premier (50).

# Η ΚΠΡ έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Γουότφορντ της σεζόν 2006-07 που δεν νίκησε σε καμία από τις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

# Ο Ντέιβιντ Μόγιες έγινε ο 4ος τεχνικός που φτάνει τα 400 παιχνίδια στην Premier League. Είχαν προηγηθεί οι σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Αρσέν Βενγκέρ και Χάρι Ρέντναπ.

# Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδας της Σαουθάμπτον στο ματς με τη Σουόνσι ήταν 23 έτη και 326 ημέρες. Πρόκειται για τον χαμηλότερο της ιστορίας της στην Premier και τον χαμηλότερο της εφετινής σεζόν στο πρωτάθλημα.

# Σε μόλις δύο περιπτώσεις η Άρσεναλ δεν είχε καταφέρει να νικήσει σε ματς του "Emirates" που προηγείτο με 2 γκολ. Τον Οκτώβριο του 2008 κόντρα στην Τότεναμ (4-4) και το Νοέμβριο του 2010, επίσης, κόντρα στην Τότεναμ (2-3).

# Ο Τσάρλι Άνταμ σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τη Στόουκ και το πρώτο του στην Premier League μετά τον Οκτώβριο του 2011. Τότε είχε βρει δίχτυα στο ματς Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Σάντερλαντ που σκόραρε μετά από 444 λεπτά (εξαιρούνται τα αυτογκόλ).

# Η Νόριτς δεν δέχθηκε γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση μετά από 38 παιχνίδια (ήταν αρνητικό ρεκόρ).

# Το αρχικό σχήμα της Άστον Βίλα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μέσο όρο ηλικίας 24 έτη και 61 ημέρες. Ήταν ο χαμηλότερος από το 2003.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Φούλαμ 3-3

(11', 69' Ζιρού, 23' Ποντόλσκι / 29', 67' πέν. Μπερμπάτοφ, 40' Κατσανίκλιτς)

Έβερτον - Σάντερλαντ 2-1

(76' Φελαϊνί, 79' Γέλαβιτς / 45+1' Τζόνσον)

Ρέντινγκ - Νόριτς 0-0

Σαουθάμπτον - Σουόνσι 1-1

(64' Σνάιντερλιν / 73' Ντάιερ)

Στόουκ - ΚΠΡ 1-0

(52' Άνταμ)

Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ 1-2

(44' Κονέ / 31' Μόρισον, 43' αυτ. Κάλντγουελ)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

(45+1', 50' Βάιμαν / 58', 87' Ερνάντες, 63' Φλάαρ)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (15:30)

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ (17:00)

Τσέλσι - Λίβερπουλ (18:00)

Τα υπόλοιπα videos της αγωνιστικής

Έβερτον - Σάντερλαντ 2-1

Στόουκ - ΚΠΡ 1-0

Σαουθάμπτον - Σουόνσι 1-1

Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK