10η αγωνιστική: Η Μπράγκα δεν...ήξερε κολύμπι

Τα Νησιά Μαδέιρος ήταν ο πρώτος φετινός σταθμός για την πρωτοπόρο της Superliga, Μπράγκα, με την Μαρίτιμο να επικρατεί με 1-0. Μία ημέρα πριν η Σπόρτινγκ έκαμψε δύσκολα με 2-1 την αντίσταση της Λεϊρία. Πάντα δεύτερη η Νασιονάλ.

10η αγωνιστική: Η Μπράγκα δεν...ήξερε κολύμπι
Τα Νησιά Μαδέιρος ήταν ο πρώτος φετινός σταθμός για την πρωτοπόρο της Superliga, Μπράγκα, με την Μαρίτιμο να επικρατεί με 1-0. Μία ημέρα πριν η Σπόρτινγκέκαμψε δύσκολα με 2-1 την αντίστασητης Λεϊρία. Πάντα δεύτερη η Νασιονάλ.

Στην αναμέτρηση της πρωτοπόρου το γκολ του Κανού στο 36' αρκούσε να την αναγκάστει στην πρώτη της φετινή ήττα. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο τέρμα που δέχεται στο πρωτάθλημα, που όμως αρκούσε για να γυρίσει σπίτι χωρίς πόντο. Ενα τέτοιο εξασφάλισε η Μποαβίστα που στο παρά 3' έφυγε με το 1-1 από το "σπίτι" της Μπελενένσες, χάρις στον Ζοάο Πίντο.

Tέσσερις αγωνιστικές είχε να κερδίσει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τελικά τα κατάφερε. Οχι βέβαια πως το έφθασε άνετα στο τρίποντο, αφού υπέταξε την Λεϊρία με το φτωχό 2-1, με τους Μπέτο και Ροτζέριο να πετυχαίνουν τα γκολ των "λιονταριών".

Το απόγευμα της Κυριακής η Νασιονάλ Μαδέιρα απέδειξε ότι είναι αρκετά φερέγγυα ομάδα και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία υποτάσσοντας εύκολα την Ναβάλ. Τώρα που τα προβλήματα λύθηκαν η Σετουμπάλ ξαναβρήκε τα πατήματα της και επικράτησε με 1-0 της Αμαδόρα, συνδυάζοντας με νίκη τον βαθμό στο "Ντραγκάο" πριν από μία εβδομάδα.

Ποιος είπε πως το έργο της Μπενφίκα κόντρα στην Ρίο Αβε θα ήταν εύκολο; Οι "αετοί" υποχρεώθηκαν σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη μαχητικήΑβε αφήνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι της Μπάγκα. Ευχαριστημένοι οι γηπεδούχοι από την ισοπαλία, αφού ισοφάρισαν στο 84' με τον Πετίτ (είχε πετύχει και το πρώτο γκολ).


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Σαββάτο5 Νοεμβρίου

Σπ. Λισαβόνας-Λεϊρία 2-1
Μαρίτιμο-Μπράγκα 1-0
Μπελενένσες-Μποαβίστα 1-1

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Νασιονάλ-Ναβάλ 2-0
Σετουμπάλ-Αμαδόρα 1-0
Ζιλ Βιθέντε-Πεναφιέλ 2-0

Μπενφίκα-Ρίο Άβε 2-2
Πάκος Φερέιρα-Πόρτο


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Ακαντέμικα-Γκιμαράες

News 24/7

24MEDIA NETWORK