10η αγωνιστική: Μόνη πρώτη η Κέρκυρα

Η παραμονή του Εργοτέλη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄Εθνικής, διήρκησε μόλις 24 ώρες, καθώς το στραβοπάτημα που περίμεναν να κάνει η Κέρκυρα στο ντέρμπι με τον Θρασύβουλο δεν έγινε ποτέ.

10η αγωνιστική: Μόνη πρώτη η Κέρκυρα
Η παραμονή του Εργοτέλη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄Εθνικής, διήρκησε μόλις 24 ώρες, καθώς το στραβοπάτημα που περίμεναν να κάνει η Κέρκυρα στο ντέρμπι με τον Θρασύβουλο δεν έγινε ποτέ.

Οι «Φαίακες» επικράτησαν εύκολα με 3-0 της ομάδας της Φυλής και απολαμβάνουν για μια ακόμα φορά την μοναξιά της κορυφής ξεπερνώντας ένα δύσκολο εμπόδιο. Αξίζει να σημειωθεί οτι η ομάδα του Λύσανδρου Γεωργαμλή δέχτηκε σε ένα παιχνίδι τρία τέρματα, την στιγμή που μετά από εννέα αγωνιστικές είχε δεχτεί όλα και όλα πέντε γκολ.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Μπάμπης Τεννές είχε δηλώσει πως ο Θρασύβουλος αποτελεί έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Κάτι που άκουσαν καλά οι παίκτες του και ακολούθησαν τις εντολές του κατά γράμμα με αποτέλεσμα να υπερισχύσουν κατά κράτος των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, και στο πρώτο ημίχρονο είχαν κλείσει τους παίκτες του Θρασύβουλου στην περιοχή του. Η υπεροχή τους καρποφόρησε τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Γκαρόζης έπιασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να χτυπάει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα και στη συνέχεια να καταλήγει στην εστία του.

Ο επιθετικός μονόλογος των παικτών του Μπάμπη Τεννέ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ο τερματφύλακας της Κέρκυρας, Βεζυρίδης ακούμπησε την μπάλα μόλις μια φορά. Το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Φλαβίνιο στο 54ο λεπτό.

Η Κέρκυρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Ντασίλβα, ο οποίος πέτυχε ένα εξίσου θαυμάσιο τέρμα, με αυτό του Γκαρόζη, όταν επιχείρησε το σουτ και νίκησε τον Τζόρβα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.


Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Νταμπρόφσκι, Σαρακατσάνος, Μοσχογιάννης, Τόσκας, Ντασίλβα, Χατζής, Γκαρόζης, Κουτσουρές, Ιωάννου, Μακρής

Θρασύβουλος: Τζόρβας, Παπαθανασίου, Κουτσοκώστας, Σύρος, Τσβετάνοφ, Αλ Τζάχερ, Πορτουλίδης, Χαλιμούρδας, Βασιλείου, Πλιάγκας, Γιαννακίδης, Αθανασιάδης


Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Στέφανου Γαϊτάνου στον πάγκο της Βέροιας, Ο πρώην παίκτης της «Βασίλισσας του Βορρά», ο οποίος αντικατέστησε τον Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο της ομάδας, είδε τους παίκτες του να επικρατούν εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου με σκορ 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Λάναρης ο οποίος πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του και τα τρία από στημένες φάσεις. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής άνοιξε το σκορ με απευθείας φάουλ στο 9ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στην Βέροια.

Κέρκυρα – Θρασύβουλος 3-0
(42΄Γκαρόζης, 54΄Φλαβίνιο, 92' Ντασίλβα)

Άρης – Παναχαϊκή 0-0

Προοδευτική – Νίκη Βόλου 0-0

Καλαμάτα – Ηλυασιακός 1-0
(40΄Σπυριδάκης)

Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου 3-1
(9΄, 72΄ πεν, 81΄πεν. Λάναρης – 18΄Σάβιτς)


Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση εννιά λεπτά αργότερα, όταν ο Σάβιτς μετά απο κόντρες με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλτιμά. Το δεύτερο μέρος άνηκε στη Βέροια η οποία με δύο εκτελέσεις πέναλτι τις οποίες ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Λάναρης, ευστοχώντας και στις δύο. Πρώτα σρο 72ο λεπτό μετά από ανατροπή του ίδιου από τον Μπουέλε, και μια στο 81΄όταν ο Κανακούδης ανατράπηκε από τον Μπαλτιμά.

Στη Θεσσαλονίκη στο άδειο για μια ακόμα φορά «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί με νικών που είχε δημιουργήσει μένοντας στο 0-0 με την Παναχαϊκή. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή στον αγώνα και παρά το γεγονός οτι έπαιζαν με έναν παίκτη περισσότερο (λόγω αποβολής του Γραβάνη στο 45ο λεπτό) δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Η μεγαλύτερη φάση για τους «κίτρινους» ήρθε στο 60ο λεπτό. Ο Σανκούρχο εκτέλεσε το φάουλ, με τον Παναγιώτου να μην αποκρούει σταθερά την μπάλα, η οποία έφτασε στα πόδια του Μωϋσιάδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Όπως αναφέραμε ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4 στα 4 και πλέον βρίσκεται στους 15 βαθμούς μαζί με Καστοριά και Εθνικό Αστέρα.

Η «κατάρα» των ισοπαλιών συνέχισε να κηνυγάει την Προοδευτική. Οι «βυσσινί « αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τη Νίκη Βόλου. Αυτή είναι η όγδοη φορά σε δέκα αγώνες που η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν καταφέρνει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά μόλις έναν και πλέον περιμένουν την επόμενη αγωνιστική μήπως καταφέρουν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο, μετά από αυτό της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον Ηλυσιακό. Βέβαια θα πρέπει να πούμε οτι η Προοδευτική ήταν πολύ καλύτερη από την ομάδα του Βόλου δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του 30ου λεπτού, όταν οι Χανιώτης και Σανόκο δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ, στέλνοντας αμφότεροι την μπάλα στο δοκάρι του Μπακιρτζίδη.

Στη Καλαμάτα τα χαμόγελα επέστρεψαν στους φίλους της ομώνυμης ομάδας, καθώς η «μαύρη θύελλα επικράτησε του Ηλυσιακού με 1-0. Σκόρερ του μονασδικού τέρματος του αγώνα ήταν ο Σππυριδάκης στο 40ο λεπτό. Οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο άλλο τέρμα προκειμένου να κλειδώσουν τη νίκη τους, αλλά στο τέλος οι οπαδοί της ομάδας έφυγαν ευχαριστημένοι από τις εξέδρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK