10η αγωνιστική: Τα "ζαχαρωτά" πίκραναν τον Μουρίνιο

Την πρώτη της γκέλα στο πρωτάθλημα έκανε η Τσέλσι και μάλιστα στην έδρα της ουραγού Εβερτον, η οποία την κράτησε στο 1-1. Μόνο η Αρσεναλ προχώρησε με νίκη από τις μεγάλες δυνάμεις, αφού η Μάντσεστερ έφερε ισοπαλία, ενώ η Λίβερπουλ έχασε.

10η αγωνιστική: Τα "ζαχαρωτά" πίκραναν τον Μουρίνιο
Την πρώτη της γκέλα στο πρωτάθλημα έκανε η Τσέλσι και μάλιστα στην έδρα της ουραγού Εβερτον, η οποία την κράτησε στο 1-1. Μόνο η Αρσεναλ προχώρησε με νίκη από τις μεγάλες δυνάμεις, αφού η Μάντσεστερ έφερε ισοπαλία, ενώ η Λίβερπουλ έχασε.

Ποιος να του το έλεγε του Μουρίνιο ότι θα έχανε το αήττητο σερί στην έδρα της τελευταίας Εβερτον. Με μόλις τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους ήταν τα "ζαχαρωτά", αλλά παρ' αυτα κράτησαν τους πρωταθλητές στο 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Τζέιμς Μπίτι στο 37' και πήγαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη οι "μπλε" ισοφάρισαν στο 50' με τον Λάμπαρντ, αλλά παρά την πίεση τους δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με νίκη, διακόπτοντας το εντυπωσιακό σερί τους.

Το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής διεξήχθη στο «Ολντ Τράφορντ» μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στην ισοπαλία με τους «πετεινούς» με σκορ 1-1, χάρη στα γκολ του Μίκαελ Σιλβέστρ στο 7’ λεπτό και του Τζένας στο 72’.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης, Πολ Ρόμπινσον, δεν υπολόγισε καλά μια εύκολη φαινομενικά φάση, έχασε την μπάλα μέσα στην μικρή του περιοχή και ο Γάλλος αμυντικός της γηπεδούχου με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τότεναμ.

Η Τότεναμ πίεσε και έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 72’ όταν ο Τζένας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαν Ντερ Σαρ. Η φιλοξενούμενη έφτασε κοντά και στο 2-1 όταν ο Κάρικ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ στο 81’ αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Ολλανδού πορτιέρο.

Μάντσεστερ Γ.: Φαν Ντερ Σαρ, Μπάρτσλεϊ (81’ Ρόσι), Φέρντιναντ, Ο’ Σι, Σιλβέστρ, Φλέτσερ (74’ Ρονάλντο), Σκόουλς, Παρκ, Ρούνεϊ, Σμιθ, Φαν Νίστελροι.

Τότεναμ
: Ρόμπινσον, Ντόουσον, Κινγκ, Λι, Σταλτέρι, Κάρικ, Ντάβιντς, Τζένας, Λένον (65’ Κιν), Ντεφόε (84’ Μέντες), Μίντο.



Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής η Μπλάκμπερν επικράτησε άνετα της Μπέρμινχαμ με 2-0, χάρη σε γκολ των Ντίκοφ στο 49’ με πέναλτι και Μπέλαμι στο 81'. Συνέχισε τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις η νεοφώτιστη Γουίγκαν, η οποία έφυγε θριαμβεύτρια από την έδρα της Άστον Βίλα με 2-0 ενώ μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε επί της Λίβερπουλ η Φούλαμ. Επιστροφή στις νίκες για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε στο «Χάιμπουρι» της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0.

Δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε η Μπόλτον, η οποία κέρδισε την Γουέστ Μπρομ με 2-0 . Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του και είχε δύο καλές στιγμές να σκοράρει, μία με κεφαλιά και μία με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Την Κυριακή ο Τέντι Σέριγχαμ χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να μπει και να δώσει το προβάδισμα στην Γουέστ Χαμ. Ο πολύπειρος επιθετικός άνοιξε τον δρόμο για την νίκη των "σφυριών" επί της Μίντλεσμπρο με 2-1. Με τον Αμεόμπι να βρίσκει δίχτυα δύο φορές και τον Εμρέ να συμπληρώνει η Νιούκαστλ κατέβαλε δύσκολα την αντίσταση της Σάντερλαντ με 3-2.


Σάββατο 22/10

Μπλάκμπερν-Μπέρμινχαμ 2-0

(49’ πεν. Ντίκοφ, 81’ Μπέλαμι)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0


(61’ πεν. Πιρές)

Άστον Βίλα-Γουίγκαν 0-2

(32’ αυτ. Χιουζ, 82’ Μάχον)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 2-0

(30’ Τζον, 90’ Μπόα Μόρτε)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1-1

(7’ Σιλβέστρ-72’ Τζένας)






Κυριακή 23/10

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ 3-2

(33', 36' Αμεόμπι, 62' Εμρέ - 34' Λόρενς, 40' Ελιοτ)

Μπόλτον-Γουεστ Μπρόμγουιτς 2-0
(81' Νακάτα, 90' Νόλαν)


Γουέστ Χαμ-Μίντλεσμπρο 2-1
(66' Σέριγχαμ, 74' αυτ. Ρίγκοτ - 87' Κεντρέ)

Εβερτον-Τσέλσι 1-1
(37' πεν. Μπίτι - 50' Λάμπαρντ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK