ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11η αγ.: Με Ταχτσίδη η Ρόμα, γκέλες για Νάπολι και Λάτσιο

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης συνδύασε με ασίστ την επιστροφή του και η Ρόμα επικράτησε 4-1 της Παλέρμο. Η Νάπολι έκανε "δώρο" την ισοπαλία 1-1 στην Τορίνο και απομακρύνθηκε από το δίπολο κορυφής στη Serie A. Συντριβή για τη Λάτσιο στην Κατάνια με 4-0.

11η αγ.: Με Ταχτσίδη η Ρόμα, γκέλες για Νάπολι και Λάτσιο

Τη χαρά της νίκης μετά από δύο σερί ήττες γεύθηκε η Ρόμα, που επικράτησε 4-1 της Παλέρμο. Οι “τζιαλορόσι” προηγήθηκαν μόλις στο 11ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Πίρις ο Ουικάνι (και το δεξί δοκάρι του) εμπόδισαν τον Τότι να χριστεί σκόρερ με την πρώτη προσπάθεια, η δεύτερη κεφαλιά του “Capitano”, όμως, κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήταν τελείως ακίνδυνοι στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 31′ και προήλθε από λάθος συνεννόηση του Ουικάνι με τον Μουνιός. Ο Οσβάλντο το εκμεταλλεύθηκε και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ζέμαν. Η κυριαρχία της Ρόμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπουρντίσο να απειλεί στο 49′ και τον Οσβάλντο να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Ουικάνι. Η επιστροφή του Παναγιώτη Ταχτσίδη μετά την τιμωρία του, συνδυάστηκε με ασίστ, την οποία μετουσίωσε σε γκολ ο Λαμέλα στο 69′. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντέστρο έκανε το 4-0, αλλά αμέσως μετά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, ενώ το γκολ της παρηγοριάς για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Ίλιτσιτς με ψηλοκρεμαστό σουτ.

Ιδανική αυτόχειρας αποδείχθηκε η Νάπολι, η οποία κράτησε την Τορίνο “ζωντανή” μέχρι το 90ό λεπτό, όταν της έδωσε… ασίστ για να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1. Και όλα άρχισαν με το “Σαν Πάολο” να εκρήγνυται μόλις στο 6ο λεπτό από το τέρμα του Έντινσον Καβάνι, στην επάνοδό του στην ενεργό δράση μετά από 2 εβδομάδες απουσίας λόγω μυικού προβλήματος.

Παρά τις ευκαιρίες που έχασαν στη συνέχεια οι “παρτενοπέι”, απέτυχαν αδικαιολόγητα να “κλειδώσουν” τη νίκη με ένα ακόμα τέρμα. Τα νεύρα συσσωρεύονταν για τον οξύθυμο Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος ξέσπασε στο 90ό λεπτό κι αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες. Εάν περίμενε ένα λεπτό ακόμα, θα ακολουθούσε την ίδια πορεία, βλέποντας τον συνήθη ύποπτο Εμανουέλε Αρόνικα να κάνει… δώρο στον Τζιανλούκα Σανσόνε μία λάθος πάσα, με τον επιθετικό των “ταύρων” να βγαίνει τετ α τετ με τον Μόργκαν ντε Σάνκτις και να “κλέβει” την ισοπαλία από τους γηπεδούχους.

Foto Davide Anastasi/LaPresse 04 -11-2012 Catania (Italia) Sport Calcio Catania-Lazio Serie A Tim 2012-2013 Nella foto: esultanza gomez Photo Davide Anastasi/LaPresse 04-12-2012 Sport Soccer Catania-Lazio Serie A Tim 2012-2013 In the pic: celebrates gomez lapresse

Η Λάτσιο έχυσε μονομιάς την καρδάρα με το γάλα που μάζευε όλο αυτό το διάστημα και γνώρισε τη συντριβή 4-0 από την Κατάνια, με την οποία απομακρύνεται κι άλλο από τις θέσεις του Champions League. Οι Σικελοί μέσα σε μισή ώρα αγώνα είχαν “καθαρίσει” τη νίκη, αφού πήραν προβάδισμα 3 τερμάτων με τους Αλεχάντρο Γκόμες (2 γκολ) και Φραντσέσκο Λόντι. Οι απουσίες των Μίροσλαβ Κλόζε και Φεντερίκο Μαρκέτι από τα 2 άκρα του σχηματισμού των “λατσιάλι” ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς, με τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να χρησιμοποιεί τον Σέναντ Λούλιτς στο αριστερό άκρο του κέντρου στο κλασικό 4-5-1 και τη φυσική του θέση, σε αυτήν του αριστερού οπισθοφύλακα, να αρχίζει ο Λουίς Πέδρο Καβαντά. Το πείραμα εγκαταλείφθηκε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (πέρασε στο ματς ο Κρίστιαν Μπρόκι αντί του Βέλγου μπακ), αλλά ήταν ήδη αργά. Οι αποθαρρυμένοι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και 4ο γκολ από τον Πάμπλο Μπαριέντος (69′) και με την ψυχολογία όχι στο καλύτερο δυνατό σημείο, περιμένουν τον Παναθηναϊκό για την αναμέτρηση του Europa League.

Σε ρυθμούς twitter

# Το εκπληκτικό ψαλιδάκι του πρώην άσου του Ολυμπιακού Έντσο Μαρέσκα δεν αρκούσε για να αποφευχθεί η ήττα της Σαμπντόρια από την Αταλάντα με 2-1 στη Γένοβα.

# Οι φίλοι της Κατάνια διαμαρτυρήθηκαν στο “Μασιμίνο” πριν από την αναμέτρηση με τη Λάτσιο για τις πρόσφατες διαιτητικές αδικίες κουνώντας λευκά μαντήλια.

# Ο Σωτήρης Νίνης παρέμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας ήττας της Πάρμα από την Πεσκάρα.

# Ο Παναγιώτης Κονέ μπήκε αλλαγή στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης της Μπολόνια με την Ουντινέζε κι ένα λεπτό αργότερα οι “μπιανκονέρι” ισοφάρισαν στο τελικό 1-1.

# Από τον πάγκο παρακολούθησε την ήττα της Τζένοα στη Σιένα ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Μίλαν – Κιέβο 5-1

(16′ Εμάνουελσον, 36′ Μοντολίβο, 41′ Κρκιτς, 75′ Ελ Σαραουί, 93′ Πατσίνι – 18′ Πελισιέρ)

Γιουβέντους – Ίντερ 1-3

(1′ Βιδάλ – 59′ πέν., 75′ Μιλίτο, 90′ Παλάσιο)

Πεσκάρα – Πάρμα 2-0

(49′ Αμπρουσκάτο, 93′ Βάις)

Μπολόνια – Ουντινέζε 1-1

(46′ Ντιαμάντι – 73′ Ντι Νατάλε)

Κατάνια – Λάτσιο 4-0

(9′, 29′ Γκόμες, 25′ Λόντι, 69′ Μπαριέντος)

Φιορεντίνα – Κάλιαρι 4-1

(14′ Ροντρίγκες, 50′ Γιόβετιτς, 54′ Τόνι, 85′ Κουαδράδο – 43′ Καζαρίνι)

Νάπολι – Τορίνο 1-1

(6′ Καβάνι – 91′ Σανσόνε)

Σαμπντόρια – Αταλάντα 1-2

(53′ Μαρέσκα – 2′ Μποναβεντούρα, 76′ Ντε Λούκα)

Σιένα – Τζένοα 1-0

(55′ Πάτσι)

Ρόμα – Παλέρμο 4-1

(11′ Τότι, 31′ Οσβάλντο, 69′ Λαμέλα, 79′ Ντέστρο / 84′ Ίλιτσιτς)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 11ης αγωνιστικής

Πεσκάρα – Πάρμα 2-0

Μπολόνια – Ουντινέζε 1-1

Φιορεντίνα – Κάλιαρι 4-1

Σιένα – Τζένοα 1-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK