ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12η αγωνιστική: Ψάχνουμε τον… δολοφόνο

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν χάνουν... ούτε γι'αστείο. Αναλλοίωτη έμεινε για μία ακόμη αγωνιστική η εικόνα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αφού οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες κόντρα σε Λάρισα, Απ.Καλαμαριάς και Αιγάλεω. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι γκρίνιες για τη διαιτησία με αποκορύφωμα τις διαμαρτυρίες των Ποντίων για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ τους στο ΟΑΚΑ. Πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ με τον Βούκοτιτς στον πάγκο. Τα Στατιστικά της Super League.

default image

Κοντεύουμε στα μισά του πρωταθλήματος, όμως το σήριαλ το έχουμε μάθει απέξω και ανακατωτά. Μπορεί να απομένουν 17 επεισόδια ακόμα, όμως όπως φαίνεται μόνο τον… δολοφόνο δεν ξέρουμε ακόμα. Όλα τα άλλα τα γνωρίζουμε.

Θα παιχτεί ένα σκληρό ΠΟΚ..ερ για τις δύο προνομιούχες θέσεις, του πρωταθλητή και τη δεύτερη που οδηγεί στο Champions League. Και οι τρεις έχουν τον τρόπο τους να νικούν τους αντιπάλους, είτε μπλοφάροντας, είτε γιατί πραγματικά έχουν καλό φύλλο.

Ο Ολυμπιακός είχε στο Καραϊσκάκη έναν άσο στο μανίκι του που λέγεται Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος με μία ασίστ και ένα γκολ «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Λάρισα. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν θέμα χρόνου τα υπόλοιπα γκολ και η άνετη νίκη. Το θέμα είναι όταν λείπει ο Ρίμπο τι θα γίνει…

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός εμφάνισε κάποια από τα κουσούρια του πρόσφατου παρελθόντος. Για 40 λεπτά ταλαιπωρούσε την μπάλα – είχε δεχθεί και ένα γκολ – και νόμιζε ότι με ένα ξέσπασμα θα καθάριζε εύκολα. Η Καλαμαριά εμφανίστηκε καλύτερη από περίμεναν πολλοί και έβαλε σε περιπέτειες τους πράσινους- που νόμιζαν ότι στο 3-1 τέλειωσαν όλα- στο τέλος. Για την τελευταία φάση οι Πόντιοι δικαιούνται να φωνάζουν, αλλά αυτή είναι η μοίρα των «μικρών». Τι νόμιζαν ότι με την Super League θα γινόμασταν Αγγλία;

Στο Αιγάλεω η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζεται να θυμάται τίποτα άλλο. Όμως όσο το Αιγάλεω (σε προηγούμενες περιπτώσεις κι άλλες ομάδες κόντρα στο παλιό ΠΟΚ) δεν μπορεί να νικήσει την ΑΕΚ υπό αυτές τις συνθήκες τότε οι τρεις μεγάλοι θα ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ παρά την ήττα του στην Ξάνθη θα κρατήσει την τέταρτη θέση γιατί το υλικό του είναι τέτοιο που κάνει τη διαφορά απέναντι στις ομάδες που τον ακολουθούν. Εάν δεν έμενε με 10 παίκτες δύσκολα θα έχανε και εάν είχε διοικητική ηρεμία θα «χτύπαγε» την πρώτη τριάδα. Η Ξάνθη δείχνει να ανεβαίνει και να θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την κατρακύλα του Ιωνικού και τον βύθισε ακόμη περισσότερο. Ο Μάουερ έχει κάνει καλή δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο. Λίγο περισσότερη σταθερότητα να είχε θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερο άλμα.

Άρης και Ηρακλής πέτυχαν σημαντικές νίκες. Οι κίτρινοι έδειξαν στοιχεία που μας έχουν καλομάθει, αλλά που είχαν να δείξουν αρκετό καιρό. Ο γηραιός μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά εκεί που έφτασε το τρίποντο μετράει. Μπράβο στον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος παρά την αποβολή του παραδέχτηκε ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν και αυτοί λάθη. Το αυτονόητο είπε ο παίκτης του Ηρακλή, μόνο που κοντεύαμε να το ξεχάσουμε με όλες τις κραυγές για τη διαιτησία που έχουμε ακούσει.

Όσο για τους υπόλοιπους κινήθηκαν στα ίδια με πριν. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και λιγότερες θα είναι οι εκπλήξεις που θα μας επιφυλάσσουν οι ομάδες. Δυστυχώς ακόμα είναι Νοέμβριος, γιατί είχαμε συνηθίσει σε τέτοιο σκηνικό και τα προηγούμενα πρωταθλήματα, μόνο που τότε ήταν πιο μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK