13η αγ.: Σταθεροποιείται στην κορυφή η Αϊντχόφεν, επεισόδια στο Ντε Χάαγκ-Φίτεσε
Η εκτός έδρας νίκη επί του Αγιαξ στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας άλλαξε το σκηνικό στην κορυφή της Eredivisie. Η 13η αγωνιστική παγιώνει μία νέα κατάσταση, αφού η νίκη της Αϊντχόφεν την διατηρεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η εκτός έδρας νίκη επί του Αγιαξ στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας άλλαξε το σκηνικό στην κορυφή της Eredivisie. Η
13η αγωνιστική παγιώνει μία νέα κατάσταση, αφού η νίκη της
Αϊντχόφεν την διατηρεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν φιλοξένησε στο “Φίλιπς Στάντιον” τη “νεοφώτιστη” Εξέλσιορ, η οποία δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη μακριά από το Ρότερνταμ μέχρι στιγμής. Οι Κονέ, Αλεξ, Σαλσίδο και Φαρφάν επιβεβαίωσαν τη διαφορά δυναμικότητας των δύο συλλόγων, σημειώνοντας από ένα γκολ στο τελικό 4-0.
Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Φέγενορντ υποδέχθηκε την Αλκμααρ στο “Ντε Κάιπ” και οι δύο τερματοφύλακες είχαν πολύ δουλειά. Η ομάδα του Αγγελου Χαριστέα (αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι) προηγήθηκε δύο φορές με τους Χοφς και Ντεράικ, αλλά το συγκρότημα του Λουίς φαν Χάαλ κατάφερε να ισοφαρίσει με τους ντε Ζέουβ και Κέφερμανς. Ο Χοφς πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους στο 81’ και η Φέγενορντ πλησίασε στους τρεις βαθμούς την αντίπαλό της.
Στο Αμστερνταμο Αγιαξ δεν κατάφερε να κερδίσει για δεύτερο συνεχές παιχνίδι. Απέναντι στην Τβέντε αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού η φετινή έκπληξη της σεζόν προηγήθηκε στο σκορ με τον Ενχελααρ (7′). Το μόνο που κατάφερε ο “Αίαντας” ήταν να ισοφαρίσει με τον Σνάιντερ στο 48′, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα τον έφερε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι της Ντεν Χάαγκ με την Φίτεσε διακόπηκε στο 66ο λεπτό, ύστερα από εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Χάγης, οπαδών των γηπεδούχων, κι ενώ μόλις είχε επιτευχθεί το τρίτο γκολ της ομάδας του Αρνεμ, ένα αυτογκόλ του Μπουνιέφτσεβιτς.
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Χέρακλες-Μπρέντα 2-0
Αϊντχόφεν-Εξέλσιορ 4-0
Φέγενορντ-Αλκμααρ 3-2
Βαλβάικ-Χέρενφεν 0-2
Ναϊμέγκεν-Σπάρτα Ρότερνταμ 1-2
Ντεν Χάαγκ-Φίτεσε διακόπηκε
Αγιαξ-Τβέντε 1-1
Χρόνινχεν-Βίλεμ 4-1
Ουτρέχτη-Ρόντα 2-0