14 παίκτες που απογοήτευσαν στον πρώτο γύρο της Super League

Η 'μαύρη λίστα' θα χωρούσε κι άλλους αρκετούς, εφόσον δεν επιλέγαμε μόνο έναν από κάθε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μείναμε όμως στις πιο τρανταχτές περιπτώσεις.

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε και ο Αντονί Μουνιέ ανήκουν στην ίδια κατηγορία ποδοσφαιριστών που απογοήτευσαν
Ο Ρούμπεν Βινάγκρε και ο Αντονί Μουνιέ ανήκουν στην ίδια κατηγορία ποδοσφαιριστών που απογοήτευσαν EUROKINISSI SPORTS

Ίσως είναι αρκετά νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, σε μια ούτως ή άλλως παράδοξη για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη σεζόν, ωστόσο το πρώτο μισό της Super League Interwetten έχει ολοκληρωθεί και οι αριθμοί είναι εκεί για να πουν τη δική τους αλήθεια και μαζί να εκτιμηθούν αναλόγως. Για κάμποσους μάλιστα από τους ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν -ως εδώ- στις προσδοκίες, προσδοκίες άμεσα εξαρτημένες από το βιογραφικό και την αμοιβή τους, δεν πρόκειται να τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υπόλοιπο της σεζόν. Οι άλλοι θα παλέψουν, αν μπορούν και θέλουν, ν' αντιστρέψουν την αμφισβήτηση που προκάλεσαν με την απόδοσή τους.

Ρούμπεν Βινάγκρε

Όλη η καριέρα του 21χρονου Πορτογάλου στον Ολυμπιακό συνοψίζεται απόλυτα στο 20λεπτο που έπαιξε στον εκτός έδρας αγώνα με την Πόρτο. Νωχελικός έως αδιάφορος στα 2+2 παιχνίδια (πρωταθλήματος και Ευρώπης) που εμφανίστηκε, δικαιολογημένα τερματίζεται ο δανεισμός του από τη Γουλβς. Υποβάθμισε ο ίδιος με τις πράξεις του την ποδοσφαιρική αξία του, πιστεύοντας ότι αρκεί που είναι... φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τόνι Ντάτκοβιτς

Ο αριστεροπόδαρος Κροάτης αμυντικός, που ήρθε με περγαμηνές στον Άρη, δεν έχει δώσει σημεία... ζωής από την ανάπαυλα του 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 27/9. Ο Άκης Μάντζιος, που τότε είχε φρεσκοαναλάβει, πείραξε το αμυντικό δίδυμο κι εκ των αποτελεσμάτων έχει δικαιωθεί.

Αντόνιο Τσόλακ

Ο Αντόνιο Τσόλακ δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη του φορ killer
Ο Αντόνιο Τσόλακ δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη του φορ killer EUROKINISSI SPORTS

Υποτίθεται πως θα ήταν ο φορ που θα σκοράρει όχι μ' έναν ή δυο, αλλά μ' έξι διαφορετικούς τρόπους. Υποτίθεται. Διότι ο Κροάτης, που κόστισε ακριβά στον ΠΑΟΚ κα ο Αμπέλ Φερέιρα τον στήριζε, έχει βρει μόλις μια φορά δίχτυα στις 9 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα (με εκτέλεση πέναλτι στο 90' του αγώνα με τον Παναιτωλικό), ενώ έμεινε 'άσφαιρος' στα 6 ευρωπαϊκά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Λογικός ο παραγκωνισμός του από τον Γκαρσία.

Νασίμ Χνιντ

Δυναμικός και ταχύς ναι ο 23χρονος Τυνήσιος, προσόντα πολύτιμα για έναν σύγχρονο στόπερ. Ταυτόχρονα όμως άγαρμπος, επιρρεπής, ασυγκέντρωτος και χωρίς τακτική παιδεία, δεν έχει βρει χημεία με κάποιον εκ των παρτενέρ του στην ΑΕΚ. Αν ο Μανόλο Χιμένεθ τον εκμεταλλευτεί διαφορετικά από τον Καρέρα, ίσως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής.

Καρλίτος

Ο Καρλίτος ψάχνει ακόμη τον καλό εαυτό του στον Παναθηναϊκό
Ο Καρλίτος ψάχνει ακόμη τον καλό εαυτό του στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Εγκλωβίστηκε εξ αρχής σε μια τακτική που δεν τον βόλευε, παρασύρθηκε, αφέθηκε σωματικά και επί Μπόλονι προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Έχει μεν 4 γκολ, αλλά σε 13 συμμετοχές ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη πολλά περισσότερα. Θα μπορούσαν να 'ναι στη θέση του ο Χουάνκαρ, ο Αντονίτο (που δεν έχει παίξει) ή ο Αγιούμπ, ωστόσο ο 31χρονος Ισπανός επιθετικός κουβαλά μια φήμη κι ένα εξαιρετικό συμβόλαιο που συνδυαστικά γεννούν απαιτήσεις που δεν εκπληρώνει.

Λέο Τιλίκα

Πότε βασικός και πότε όχι ο 25χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Αστέρα, δεν έχει δώσει κάτι περισσότερο από μία ασίστ σε 13 συμμετοχές. Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει πάψει να τον εμπιστεύεται τόσο όσο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ίκερ Γκουαροτσένα

Από τις 23/11 ο Βάσκος μεσοεπιθετικός δεν φόρεσε ξανά τα κυανέρυθρα του Βόλου. Κατάλαβε πως ήταν δευτερότριτη λύση, αφού δεν κάλυπτε τις ανάγκες του Άγχελ Λόπεθ, και μάζεψε τα μπαγκάζια του γι' άλλες πολιτείες. Μια μια σημαντική υποσημείωση: ότι δεν ειδοποίησε κανέναν και το συμβόλαιό του καταγγέλθηκε. Φέρεται έτοιμος να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Βαχίντ Σελίμοβιτς

Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς έχει χάσει τα ερείσματά του στον ΟΦΗ και έχει ήδη παραγκωνιστεί
Ο Βαχίντ Σελίμοβιτς έχει χάσει τα ερείσματά του στον ΟΦΗ και έχει ήδη παραγκωνιστεί EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Σίμος πίστευε πολύ στον θηριώδη Λουξεμβούργιο (με τις σερβικές ρίζες) στόπερ, αλλά σταδιακά άλλαξε άποψη. Από τις 8/11 δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ξανά, αφού στα 6 ματς που είχε αγωνιστεί ο ΟΦΗ δεν κράτησε ποτέ το μηδέν.

Αμίρ Αγκάγεφ

Μία συμμετοχή τον μήνα καταγράφει ως τωρα ο 28χρονος Ισραηλινο-αζέρος εξτρέμ. Εξ ου και έως τώρα έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νταμίρ Κάναντι μόνο σε 4 παιχνίδια, σε όλα λιγότερα από 60 λεπτά, είτε ήταν στο αρχικό σχήμα του Ατρομήτου είτε όχι.

Χουάν Ντομίνγκεθ

Ο Χουάν Ντομίνγκεθ ήρθε με περγαμηνές στον ΠΑΣ, ακόμη όμως κολυμπάει στα ρηχά
Ο Χουάν Ντομίνγκεθ ήρθε με περγαμηνές στον ΠΑΣ, ακόμη όμως κολυμπάει στα ρηχά EUROKINISSI SPORTS

Ο 30χρονος Ισπανός χαφ αξίωσε και πήρε ένα εξαιρετικό, για τα δεδομένα του ΠΑΣ Γιάννινα, συμβόλαιο, αλλά μην τον είδατε έκτοτε. Στις 11 συμμετοχές, εκ των οποίων μόνο οι τρεις είναι 90λεπτες, πασχίζει να θυμίσει τον κλασάτο ποδοσφαιριστή που μετρούσε περισσότερα από 150 ματς με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Αναπόφευκτο είναι ν' αμφισβητείται η περαιτέρω παρουσία του στον 'Άγιαξ'.

Αντονί Μουνιέ

Είναι πλέον 33 ετών ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, αλλά στον Απόλλωνα όφειλε να έχει προσφέρει περισσότερα από μια 1 ασίστ, 1 κερδισμένο πέναλτι και κάποια σκόρπια λεπτά συμμετοχής. Όχι, βέβαια, πως ο Αμπιόλα Ντάουντα είναι σε διαφορετική μοίρα από τον συμπαίκτη του. Άλλο όμως το βιογραφικό του ενός κι άλλο του άλλου.

Χοακίν Αρσούρα

Όταν οι άνθρωποι της Ρίβερ Πλέιτ δαπανούσαν 1.6 εκατ. δολάρια για να τον αποκτήσουν από την Τίγκρες, δεν φαντάζονταν ότι δεν θα 'ναι σε θέση ν' ανταποκριθεί ούτε στις απαιτήσεις του Παναιτωλικού ο 27χρονος πλέον χαφ. Τα 22 λεπτά του απέναντι στην ΑΕΛ, ως αποτέλεσμα και μιας θλάσης, είναι τα μοναδικά του έως σήμερα.

Χαμζά Γιουνές

Ο Χαμζά Γιουνές έχει σκοράρει μόλις μία φορά για χάρη της ΑΕΛ
Ο Χαμζά Γιουνές έχει σκοράρει μόλις μία φορά για χάρη της ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Απέχει πολύ ο Τυνήσιος σκόρερ από τον αρχισκόρερ της Ξάνθης με τα 19 γκολ τη σεζόν 2016-17. Στις 6 συμμετοχές του στη σεζόν δεν έχει συμπληρώσει περισσότερα από 200 λεπτά!

Μπατσάνα Αραμπούλι

Ο 26χρονος Γεωργιανός επιθετικός δεν διαθέτει τη ρέντα που 'χε ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Ούτ' ένα γκολ μέχρι στιγμής στα 7 παιχνίδια του με τη Λαμία, έχει παρασυρθεί από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί εκεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK