14η αγωνιστική: Ξεφεύγει η Μπάγερν

Σημαντική νίκη πήρε η Σάλκε στην προσπάθειά της να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή, αφού επικράτησε με 2-1 της Βέρντερ Βρέμης με δύο γκολ του Κουράνι. Νίκη για Μπάγερν επί της Μάιντζ, στη δεύτερη θέση το Αμβούργο μετά το διπλό επί της Λεβερκούζεν.

14η αγωνιστική: Ξεφεύγει η Μπάγερν

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Σημαντική νίκη πήρε η Σάλκε στην προσπάθειά της να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή, αφού επικράτησε με 2-1 της Βέρντερ Βρέμης με δύο γκολ του Κουράνι. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αντεπεξήρθε στις απαιτήσεις του αγώνα και πλέον έμεινε τρίτη στη βαθμολογία της Bundesliga.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης, στην πρώτη καλή στιγμή, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Ο Κουράνι εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και έγραψε το 1-0. Χωρίς τους Κλόζε και Κλάσνιτς λόγω τραυματισμών, η Βέρντερ υποτίθεται ότι θα είχε προβλήματα, ωστόσο στο πρώτο μέρος είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες. Με αιχμή του δόρατος τον Βαλντέζ, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, ωστόσο αυτό το έπραξαν στο δεύτερο μέρος.

Ηταν το 56ο λεπτό όταν ο Οβομογέλα εκτέλεσε το κόρνερ και ο επιθετικός της Βέρντερ βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από απόσταση τεσσάρων μέτρων. Εν τούτοις, η άμυνα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που για ακόμα μία φορά την πρόδωσε. Ο Κομπιασβίλι έπιασε το σουτ στο 64’, ο Ράινκε απέκρουσε, αλλά αποδέκτης της μπάλα έγινε ο Κουράνι, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα προβάδισμα που διατηρήθηκε (χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ομολογουμένως) μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Σάλκε: Ροστ, Ραφίνια, Μπορντόν, Ροντρίγκεζ, Κρστάγιτς, Αλτιντοπ, Ερνστ, Λίνκολν (91' Μπαϊράμοβιτς), Βαρέλα (58' Ασαμόα), Κομπιασβίλι, Κουράνι (88' Σαντ)

Βέρντερ Βρέμης: Ράινκε, Οβομογέλα, Φάρενχορστ, Νάλντο, Σουλτζ, Βράνιες (70' Χουντ), Μπάουμαν, Φρινγκς, Μικού, Μπορόφσκι, Βαλντέζ


Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα χρειάστηκε η Μπάγερν, η οποία βρέθηκε αν και προηγήθηκε με τον Πιζάρο, βρέθηκε στο καναβάτσο στο πρώτο μέρος, αφού η Μάιντζ ισοφάρισε και οπισθοχωρώντας, μείωσε τις πιθανότητες επίτευξης δευτέρου γκολ από τους Βαυαρούς, ωστόσο ο Πιζάρο (ο οποίος εξελίσσεται σε περσινό… Μακάι), σκόραρε εκ νέου και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας φιγουράρει πλέον το Αμβούργο, το οποίο άλωσε και την έδρα της Λεβερκούζεν, το «ΜπάιΑρένα». Ο Γιάρολιμ ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης στο 81ο λεπτό, το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους. Η Καϊζερσλάουτερν, με τον Βόλφγκανγκ Βολφ στον πάγκο για πρώτη φορά, γνώρισε τη συντριβή με 5-1 από το Ανόβερο εκτός έδρας και συνεχίζει να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας.

Την Κυριακή καμία από τις δύο αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν νικητή. Η Στουτγάρδη, προερχόμενη από το διπλό στην Τούμπα, ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη για το διπλό, αλλά τελικά πήρε την 9η ισοπαλία της σε 14 αγώνες. Η Αϊντραχτ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Γιάννη Αμανατίδη, αλλά και πάλι ο Λουμπόγια είχε την λύση και χάρισε τον πόντο στους φιλοξενούμενους. Στο Βερολίνο η Γκλάντμπαχ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και προηγήθηκε με 2-0 στο 12', αλλά τελικά η Χέρτα έσωσε τον βαθμό με τέρματα των Μπαστούρκ και Κόβατς.


Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Λεβερκούζεν-Αμβούργο 0-1

(81’ Γιάρολιμ)

Ντούισμπουργκ-Κολονία -

(Αναβολή)

Σάλκε 04-Βέρντερ Βρέμης 2-1

(2’, 64’ Κουράνι – 56’ Βαλντέζ)

Βόλφσμπουργκ-Μπίλεφελντ 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντζ 2-1

(28’, 54’ Πιζάρο – 33’ Αουερ)

Ανόβερο-Καιζερσλάουτερν 5-1

(14’, 25’ Τάρνατ, 62’, 74’ Μπρντάριτς, 83’ Χασεμιάν – 71’ Σανογκό)

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 1-2

(88’ Κίσλινγκ - 13’ Οντόνκορ, 42’ Σάχιν)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγάρδη 1-1
(19' Αμανατίδης - 63' Λουμπόγια))

Χέρτα-Γκλάντμπαχ
(68' Mπαστούρκ, 76' Κόβατς - 7' Κάχε, 12 Φρίντριχ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK