16 διαστημικά κουρέματα παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα

Από τον Κρις Καλατζή και τον Χρήστο Πολύζο στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη: Υψηλή κομμωτική τέχνη από το παρελθόν και το παρόν της Super League.

O Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ
O Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ EUROKINISSI SPORTS

Στην Premier League, ο Νταβίντ Λουίς και ο Ματέο Γκεντούζι κρατάνε με πείσμα και επιμονή την περμανάντ στην επικαιρότητα, με τον Μαρουάν Φελαινί να στέκεται από πάνω τους σαν στοργικός πατέρας του στυλ και να θαυμάζει τα στιλάτα τέκνα του και τον Κέβιν Κίγκαν να ατενίζει το σύμπαν μιμητών του από Ελλάδα και Ευρώπη, που δημιούργησε.. Όμως ακόμα και οι παίκτες της Premier League δεν μπόρεσαν ποτέ να ακουμπήσουν το μεγαλείο της έμπνευσης ορισμένων Ελλήνων και ξένων παικτών που αγωνίστηκαν στο δικό μας πρωτάθλημα της Α' Εθνικής τα τελευταία 30 χρόνια. Συγκεντρώσαμε παρακάτω εκείνα τα looks Ελλήνων ποδοσφαιριστών που παραμένουν επικά και αμίμητα σε παγκόσμιο επίπεδα. Όχι, δεν είναι μόνο τα '90s πηγή υψηλής κομμωτικής έμπνευσης. Μερικά από τα παρακάτω κουρέματα αποτελούσαν λόγο για να παρακολουθήσεις μια ομάδα. Τι όχι;

The Modern Times

Χρήστος Αραβίδης

16 διαστημικά κουρέματα παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

'Το κεφάλι μου είναι ένας καμβάς και ζωγραφίζω πάνω του ότι θέλω' θα μπορούσε να είναι η περιγραφή των κουπ που έχει κατά καιρούς επιλέξει ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ. 

Φερνάρντο Μπελούτσι

Ο Λεονάρντο Μπελούτσι σε στιγμιότυπο από το φιλικό Ολυμπιακός - Θρασύβουλος
Ο Λεονάρντο Μπελούτσι σε στιγμιότυπο από το φιλικό Ολυμπιακός - Θρασύβουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αργεντινός παικταράς συστήθηκε πριν από περίπου 12 χρόνια στο κοινό του Ολυμπιακού με ένα κούρεμα βγαλμένο από τη χρυσή εποχή της ρέγκε, μια κοτσίδα με ράστα ανατροπές.  Ο ίδιος προτίμησε στη συνέχεια πιο συμβατικές στυλιστικές επιλογές. 

Λεάντρο Γκρέκο

O Λεάντρο Γκρέκο σε στιγμιότυπο από την προετοιμασία του Ολυμπιακού.
O Λεάντρο Γκρέκο σε στιγμιότυπο από την προετοιμασία του Ολυμπιακού. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οριακά κατατάσσεται ως κούρεμα το 'έμεινε από μπαταρία η κουρευτική μηχανή μου' look του πρώην άσσου της Ρόμα, από την εποχή που πέρασε από τον Ολυμπιακό.

Αρκάντιους Μάλαρτζ

O Αρκάντιους Μάλαρτζ σε στιγμιότυπο από την προπόνηση του Παναθηναικού
O Αρκάντιους Μάλαρτζ σε στιγμιότυπο από την προπόνηση του Παναθηναικού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τίμιος τερματοφύλακας, αν και πολύ μακριά από τον πλανήτη των σπουδαίων πορτιέρε του Παναθηναϊκού. Πρόλαβε να ξεχωρίσει με ένα ανεμοδαρμένο Mohawk βγαλμένο από την μεγάλη ακμή του hardcore punk.

Κώστας Σταφυλίδης

Ο Κώστας Σταφυλίδης σε στιγμιότυπο από την προπόνηση της Εθνικής Ανδρών.
Ο Κώστας Σταφυλίδης σε στιγμιότυπο από την προπόνηση της Εθνικής Ανδρών. EUROKINISSI SPORTS

Το πάλαι ποτέ wonderkid του ΠΑΟΚ ήξερε πως να προκαλεί με την εκκεντρικότητα των κομμωτικών του επιλογών. Το εικονιζόμενο πείραμα θα μπορούσε να γίνει μόδα στις λαϊκό-ποπ πίστες ή και να εμπνεύσει λαϊκά κομμάτια με τίτλους όπως 'Ο Δρόμος που τραβάω (είναι ο μισός σκαμμένος)'.

Βαγγέλης Πλατέλλας

Παρουσίαση του Βαγγέλη Πλατέλλα από την ΠΑΕ Αρης
Παρουσίαση του Βαγγέλη Πλατέλλα από την ΠΑΕ Αρης MOTIONTEAM

Είναι κάποιο χνουδωτό ζωάκι που κοιμάται γλυκά στο κεφάλι του Πλατέλλα; Είναι κάποια νεκρανάσταση του Furby ή κάποιο γκρέμλιν που είδε το φως του ήλιο και 'σατανιάστηκε'; Κανείς δεν θα μάθε ποτέ. 

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League EUROKINISSI SPORTS

Θα μπορούσε να είναι Πορτορικανός γκάνγκστερ και να κυνηγάει τον 'Σημαδεμένο' Αλ Πατσίνο για να πάρει τα λεφτά που του χρωστάει. Θα μπορούσε με την παραπάνω φώτο να κάνει νόημα προς την κουστωδία του να ανοίξουν πυρ ενάντια στον 'Σημαδεμένο'. Όμως είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και παίζει ακραία στιλιστική μπάλα στη Super League.

The Retro Times

Έρικ Μίκλαντ

16 διαστημικά κουρέματα παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα
EUROKINISSI.GR

Ένας ικανός χαφ-εξτρέμ που βρέθηκε στον ΠΑΟ των τελών της δεκαετίας του '90, με μια εμφάνιση κινηματογραφική, θυμίζοντας Νορβηγό σίριαλ κίλερ σε ταινία του σπουδαίου Μίκαελ Χάνεκε.

Ολιβιέ Μακόρ

Στιγμιότυπο του αγώνα Άρης - Ιωνικός. Εμφανίζεται ο Ολιβιέ Μακόρ.
Στιγμιότυπο του αγώνα Άρης - Ιωνικός. Εμφανίζεται ο Ολιβιέ Μακόρ. MOTION TEAM - ()

Θα μπορούσε να έχει βγει από το Cool Runnings, από την περιπέτεια της ομάδας ελκήθρου της Τζαμάικα. Ο Ολιβιέ Μακόρ έδωσε δροσιά και αέρα από τη χώρα του Μπομπ Μάρλεϊ σε ένα μουντό ελληνικό πρωτάθλημα που αναζητούσε πιο ζωηρές, πολύχρωμες εικόνες. 

Στέλιος Χοσάδας

Ο Στέλιος Χοσάδας με την φανέλα του ΟΦΗ.
Ο Στέλιος Χοσάδας με την φανέλα του ΟΦΗ. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέλιος Χοσάδας (ΟΦΗ, Εθνικός Αστέρας) θα μπορούσε να παίζει σε κάποια ποιοτική ελληνική ταινία των 90s, στους 'Απόντες' του Νίκου Γραμματικού, ή να διεκδικεί την Αναστασία από τον Μηνά Χατζησάββα, για την ομώνυμη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Λυρική και ρομαντική νότα του στυλ, στα μισά των 90s. 

Νόνι Λιμα

Ο Νόνι Λίμα με την φανέλα του Χαραυγιακού
Ο Νόνι Λίμα με την φανέλα του Χαραυγιακού

...ή αλλιώς, 'ο εναλλακτικός Ντανιέλ Μπατίστα', ένας ακόμα 'Γκούλιτ των φτωχών' που φόρεσε τα χρώματα του Πανιωνίου και του Χαραυγιακού και σίγουρα είχε ένα style value που θα μπορούσε να τον φέρει και στο ελληνικό σινεμά.

Γιάννης Καμίτσης

Ο Παναγιώτης Καμίτσης με την φανέλα του Πανιώνιου
Ο Παναγιώτης Καμίτσης με την φανέλα του Πανιώνιου EUROKINISSI.GR

Ο 'Ρουμάνος' του Πανιωνίου, που προσπάθησε να μιμηθεί το θρυλικό βαμμένο πλατινέ της εθνικής Ρουμανίας του 1998, ή τον Έμινεμ, ή τον Γκάνθερ από τα 'Φιλαράκια', ή όλους τους παραπάνω. 

Παντελής Καφές

16 διαστημικά κουρέματα παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα
Ο Παντελής Καφές στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ
Ο Παντελής Καφές στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ AVATON PHOTO PRESS AGENCY

Συνδυασμός χαίτης-γενειάδας που μαρτυρούσε επιρροές από Soundgarden και Κρις Κορνέλ, αλλά και ράστα, σε μια εποχή που εκτός από τη Μόνικα Γκέλερ στα 'Φιλαράκια' ελάχιστοι τολμούσαν αντίστοιχα looks.

Πέτρος Μαρινάκης

O Πέτρος Μαρινάκης σε στιγμιότυπο από την προετοιμασία του Ολυμπιακού
O Πέτρος Μαρινάκης σε στιγμιότυπο από την προετοιμασία του Ολυμπιακού

Θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής του Πέδρο Αλμοδόβαρ, μαριάτσι σε μεξικάνικη μπάντα, θα μπορούσε επίσης να παίζει λύρα σε κάποιο συγκρότημα της Κρήτης, όμως έγινε μπροστάρης σε μια σπουδαία ομάδα του ΟΦΗ στα μέσα των 90s και στη συνέχεια συνάντησε τον Βασίλη Τσιάρτα στη Σεβίλη

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, τέλη '80/αρχές '90

Παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού βγαίνουν από την φυσούνα του Ολυμπιακού Σταδίου.
Παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού βγαίνουν από την φυσούνα του Ολυμπιακού Σταδίου.

Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε και ως "Τα Greatest Hits της Χαίτης' με τους Παχατουρίδη, Καλατζή (γνωστός και ως 'Ιούδας'), Χαντζίδη, Τσιαντάκη να γίνονται οι πρώτοι ινφλουένσερ της χαίτης, ενώ οι Βάντσικ-Βαζέχα τίμησαν το look που συνδύαζε μουστάκι με κούρεμα 'καπελάκι', το οποίο συγκέντρωνε μικρό, αλλά φανατικό κοινό ποδοσφαιριστών και οπαδών.

Χρήστος Πολύζος

O Χρήστος Πολύζος σε αγωνιστική δράση
O Χρήστος Πολύζος σε αγωνιστική δράση ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ένας ο μοναδικός, ο μύστης, ο άνθρωπος που προσπάθησε να γίνει Γκλεν Χοντλ στη θέση του Γκλεν Χοντλ (τουλάχιστον ως προς το κούρεμα) ήταν style icon, πρωταθλητής της λακ και του τζελ  για δυνατό κράτημα, όταν οι άλλοι έκαναν στυλ την αποχή από το κουρείο.

O Πιο Μαγικός Όλων 

16 διαστημικά κουρέματα παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα

Τον ανακαλύψαμε σε φωτογραφία από το γήπεδο της Κορίνθου, κατά τη σεζόν 1992-93. Τα λόγια περιττεύουν, ο εικονιζόμενος κύριος έχει κερδίσει την εκτίμηση μας για το ακραίο, glam rock στυλ του. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK