ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

16η αγ.: Άλωσε το “Άνφιλντ” και βλέπει τίτλο η Άρσεναλ (vid)

Η Άρσεναλ είναι η μεγάλη κερδισμένη της 16ης αγωνιστικής στην Πρέμιερσιπ. Με εξαιρετικό γκολ του Αρσάβιν νίκησαν τη Λίβερπουλ με 2-1 μέσα στο "Άνφιλντ" και δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις γκέλες της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Έβερτον και Άστον Βίλα αντίστοιχα.

16η αγ.: Άλωσε το “Άνφιλντ” και βλέπει τίτλο η Άρσεναλ (vid)

Με μόλις μία νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδιαη Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Άρσεναλ για να αλλάξει τη μοίρα της. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά υποτονικό, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 43′. Ο Αλμούνια δεν εκτίμησε καλά ένα χτύπημα φάουλ του Τζέραρντ, με αποτέλεσμα το διώξιμο του να καταλήξει στα πόδια του Κάουτ. Ο Ολλανδός δεν έχασε την ευκαιρία και με δεξί σουτ (ήταν οφσάιντ αλλά δεν επηρέαζε ο Λούκας) έδωσε το προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Η ψυχολογία των “κόκκινων” βρίσκεται όμως στο ναδίρ και αυτό φάνηκε στην επανάληψη. Στο 50′ ο Νασρί σέντραρε και ο Τζόνσον έκανε το 1-1 με αυτογκόλ, ενώ στο 57′ ο Άγγλος αμυντικός εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τον Αρσάβιν και με δεξί σουτ ο Ρώσος έφερε την Άρσεναλ στο προσκήνιο. Ο πρώην παίκτης της Ζενίτ βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο “Άνφιλντ”-μετά τα 4 περυσινά-και η ομάδα του πανηγύρισε μία νίκηπου της επιτρέπει να κάνει όνειρα για τίτλο (σ.σ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από Τσέλσι, Μαν. Γιουνάιτεντ).

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Έβερτον ήταν κάτι παραπάνω από τυχερή. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Τσεχ-έπειτα από κεφαλιά του Σαχά στο δοκάρι-και τα δύο γκολ με τα οποία έφθασε στο τελικό 3-3 ήταν περισσότερο προϊόν…γκίνιας των γηπεδούχων, παρά ικανότητας των παικτών του Μόγιες. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σκόραρε δύο φορές για τους «μπλε», αλλά αυτό δεν αρκούσε για να επιτύχει η ομάδα του την 8η εφετινή της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Λονδίνο. Παρθενικός εκτός έδρας βαθμός για τα «ζαχαρωτά», συνεχίζουν όμως να βρίσκονται κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη.

Λίγη ώρα αργότερα ηΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να ισοβαθμήσει με τους “μπλε” του Κάρλο Αντσελότι. Η Άστον Βίλα είχε ραντεβού με την ιστορία και αποδείχθηκε συνεπής. Στο 21′ ο Γιανγκ σέντραρε, ο Αγκμπονλαχόρ νίκησε τον Κούστσιακ και οι “χωριάτες” πήραν προβάδισμα στο σκορ. Αφού άντεξαν στις επιθέσεις των παικτών του Φέργκιουσον (ο Ρούνεϊ είχε δοκάρι) κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο, το οποίο χάρισε μία ιστορική νίκη. Η Άστον Βίλα πέρασε από το “Ολντ Τράφορντ” μετά από 26 ολόκληρα χρόνια, ενώ κατάφερε να κερδίσει τους “μπέμπηδες” στο πρωτάθλημα μετά από 27 συνεχόμενα παιχνίδια. Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι ανέβηκαν στην 3η θέση (προσωρινά)και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη 4άδα.

Στις ισοπαλίες επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ είχε επτά συνεχόμενες) στο γειτονικό ντέρμπι με την Μπόλτον. Ο Κάρλος Τέβεζ έσωσε τους «πολίτες» του Μαρκ Χιούζ, οι οποίοι κινδύνεψαν να χάσουν από μία ομάδα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Ιβάν Κλάσνιτς ισοφάρισε τις επιδόσεις του Αργεντινού για τους «wanderers», οι οποίοι δεν αξιοποίησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 65’.

Η Τότεναμ συνεχίζει να αποτελεί ομάδα-ερωτηματικό και εφέτος. Μετά τα εννιά γκολ στη Γουίγκαν υπέστη και δεύτερη ήττα-σοκ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Πριν από ενάμισι μήνα ήταν η Στόουκ και αυτή τη φορά η Γουλβς, που αρκέστηκαν σε ένα γκολ και ανάγκασαν τους «πετεινούς» να χάσουν ένα υποτιθέμενα δικό τους τρίποντο.

Με το δέκατο τέρμα του Μπεντ στο πρωτάθλημα η Σάντερλαντ επικρατούσε της Πόρτσμουθ, πριν ο Καμπούλ ισοφαρίσει στο τέλος. Ανάλογο σενάριο και στο Μπέρνλι-Φούλαμ, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που εξασφάλισαν, εν τέλει, το βαθμό. Σημαντική νίκη για τη Μπέρμιγχαμ με γκολ του πρώην «σφυριού» Λι Μπόιερ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ…κοιμήθηκαν και τα δοκάρια στο Χαλ-Μπλάκμπερν.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αγωνιστική Στόουκ και Γουίγκαν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Ο Φιγκερόα σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο από το κέντρο για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο τέλος ο Ρονταλέγκα έχασε την ευκαιρία να τους χαρίσει το τρίποντο με τον Σόρενσεν να αποκρούει το 5ο από τα 6 τελευταία πέναλτι που του έχουν χτυπήσει στην Πρέμιερσιπ.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 12/12

Στόουκ Σίτι-Γουϊγκαν 2-2
(37’ Σανλί, 74’ Σόουκρος – 15’ Μπόις, 72’ Φιγκερόα)

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Χαμ 1-0

(52’ Μπόιερ)

Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 3-3
(11’, 53’ Κλάσνιτς, 43’ Κέιχιλ – 28’, 77’ Τέβεζ, 45’ Ρίτσαρντς)

Μπέρνλι-Φούλαμ 1-1
(60’ Έλιοτ – 50’ Ζαμόρα)

Τσέλσι-Εβερτον 3-3
(18’, 59’ Ντρογκμπά, 29’ Ανελκά – 12’ αυτ. Τσεχ, 45’ Αγεγκμπένι, 63’ Σαχά)

Χαλ-Μπλάκμπερν 0-0

Σάντερλαντ-Πόρτσμουθ 1-1
(23’ Μπεντ – 90’ Καμπούλ)

Τότεναμ-Γουλβς 0-1
(3’ Ντόιλ)

Μάντσεστερ Γ.-Αστον Βίλα 0-1
(21′ Aγκμπονλαχόρ)

Κυριακή, 13/12

Λίβερπουλ-Αρσεναλ 1-2

(41′ Κάουτ – 50′ αυτ. Τζόνσον, 58′ Αρσάβιν)


Τσέλσι – Έβερτον 3-3

Στόουκ – Γουίγκαν 2-2

Μπόλτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 0-1

Μπέρμιγχαμ – Γουέστ Χαμ 1-0

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK