16η αγ.: Αλώβητη και στο "Μαδριγάλ" η Μπαρτσελόνα, "ζωντανή" η Ρεάλ (vids)

Η Βιγιαρέαλ ήταν η τελευταία ελπίδα πολλών για να σταματήσει την Μπαρτσελόνα και η αλήθεια είναι ότι το "κίτρινο υποβρύχιο" προσπάθησε αρκετά. Δεν τα κατάφερε, όμως, και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τους Καταλανούς στο "Μαδριγάλ" για την 16η αγωνιστική της Primera Division, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να αυξάνει στουςδέκα τους βαθμούς διαφοράς από τη δεύτερη θέση και να κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

16η αγ.: Αλώβητη και στο "Μαδριγάλ" η Μπαρτσελόνα, "ζωντανή" η Ρεάλ (vids)
Το παιχνίδι άρχισε με ισορροπία δυνάμεων, μιας και καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να επιβληθεί. Λίγα σουτ, λίγες ευκαιρίες και ένα υποτονικό πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ο ρυθμός ανέβηκε και μαζί η διάθεση των ποδοσφαιριστών. Μία "μαγική" μπαλιά του Τζιουζέπε Ρόσι στον Κάνι στο 48' έφερε το πρώτο γκολ του αγώνα για τους γηπεδούχους. Στο 54' ο Σεϊντού Κεϊτά απάντησε με κοντινή κεφαλιά και με τους "μπλαουγκράνα" να πιέζουν για ακόμα ένα γκολ, οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν άντεξαν. Στο 66' ο Τσάβι έβγαλε... συστημένη μπαλιά στον Τιερί Ανρί και αυτός έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που έμειναν με δέκα παίκτες λίγο αργότερα λόγω αποβολής του Γεράρδ Πικέ. Το αριθμητικό μειονέκτημα και τα πολλά νεύρα δεν πτόησαν την Μπαρτσελόνα, η οποία κράτησε το υπέρ της 2-1 και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο.

Η ήττα στο el clasico ανήκει στο παρελθόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 1-0 της Βαλένθια στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και απέδειξε ότι υπάρχει... ζωή ακόμα στους "μερέγκες". Μόλις στο 3ο λεπτό οι παίκτες του Χουάντε Ράμος έκαναν αυτό που συνήθως πάθαιναν σε αυτό το χρονικό σημείο, άνοιξαν το σκορ. Η εξαιρετική ενέργεια του Αριεν Ρόμπεν και το όμορφο σουτ του Γκονζάλο Χιγκουαΐν (το ενδέκατο τέρμα του φέτος) έδωσε προβάδισμα στη "βασίλισσα", η οποία στη συνέχεια δέχθηκε πίεση από τους Λεβαντίνους (αν και είχε ένα δοκάρι με τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ), αλλά ο Ικερ Κασίγιας κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο δεύτερο μέρος οι "νυχτερίδες" συνέχισαν να χάνουν καλές ευκαιρίες (είχαν δοκάρι με τον Ρούμπεν Μπαράχα), τη στιγμή που οι "φλύαρες" τελικές προσπάθειες των Ρόμπεν και Χιγκουαΐν (είχε δοκάρι σχεδόν εξ επαφής) στέρησαν το γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη για τη Ρεάλ. Στο 68’ ο Κάρλος Μαρτσένα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αυτό άνοιξε το παιχνίδι, αλλά οι ευκαιρίες των δύο ομάδων πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, πάντως, εξακολουθεί να φιγουράρει πάνω από τη συμπολίτισσά της. Με τελευταία ήττα στα μέσα Οκτωβρίου από τους "μερέγκες", οι "ροχιμπλάνκος" συνέχισαν την πολύ καλή πορεία τους τον τελευταίο καιρό με νίκη 3-2 επί της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη. Μόλις στο 7' ο Μάξι Ροντρίγκεζ έδειξε ποιος θα ήταν το "αφεντικό" του αγωνιστικού χώρου βάζοντας μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση των Καταλανών ήρθε με μερικά σουτ στο πρώτο μέρος και με το γκολ της ισοφάρισης στο 58', ωστόσο ο Σέρχιο Αγκουέρο στο 82' και ο Μάξι Ροντρίγκεζ στο 91' έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τουΧαβιέρ Αγκίρε. Το μόνοπου κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό σκορ με τον Βάλδο.

Η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία να ανοίξει την "ψαλίδα" από τη Βαλένθια μετά την ήττα των Λεβαντίνων στη Μαδρίτη, ωστόσο την "πέταξε" στα σκουπίδια. Η Μαγιόρκα μετά από τρεις σερί ήττες προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους Ανδαλουσιάνους και μετά από ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, απέσπασε τη "λευκή" ισοπαλία. Οι Σεβιγιάνοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος με τον Ντιέγκο Καπέλ, ωστόσο η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, οι νησιώτες δοκίμασαν περισσότερες φορές τα πόδια τους, αν και χωρίς επιτυχία.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 1-0
(3’ Χιγκουαΐν)

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3
(58' Γκαρσία, 93' Βάλδο - 7', 91' Ροντρίγκεζ, 82' Αγκουέρο)

Μαγιόρκα-Σεβίλλη 0-0

Νουμάνθια-Βαγιαδολίδ 4-3
(12' Μπαρκέρο, 84' ντελ Πίνο, 88' Αράντα, 90' Μπριτ - 35', 75' Γκοϊτόμ, 52' Ντοράντο)

Οσασούνα-Χετάφε 5-2
(6' Πλάσιλ, 35' Χουανφράν, 42' Παντιάνι, 45' Νεκουνάμ, 80' Φοντ - 65', 93'Σολδάδο)

Σανταντέρ-Μάλαγα 1-1

(67' Βαλέρα - 39' Μπαχά)

Λα Κορούνια-Ουέλβα 4-1

(9' Λόπο, 20' πέν. Σέρχιο, 43' Μποδίπο, 90' Φιλίπε- 24' Κολούνγκα)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αλμερία 1-0

(28' Μαλντονάντο)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-2
(48' Κάνι - 54' Κεϊτά, 66' Ανρί)

Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(43' Μαρτίνεθ)


Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 1-0

Βιγιαρέαλ-Μπαρτσελόνα 1-2

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3


News 24/7

24MEDIA NETWORK