16η αγ.: "Εξάσφαιρος" ο Αγιαξ, σπουδαία νίκη για Αϊντχόφεν (vids)

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε ο Αγιαξ στην έδρα της Ντε Χράαφσχαπ, συντρίβοντάς την με 6-0 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Eredivisie, με συνέπεια να παραμείνει σε τροχιά κορυφής σε σχέση με την Αλκμααρ.

16η αγ.: "Εξάσφαιρος" ο Αγιαξ, σπουδαία νίκη για Αϊντχόφεν (vids)
Ο "Αίαντας" μπήκε δυνατά στο ματς και έφτασε σε δύο γρήγορα γκολ με τους Ντάριο Τσβίτανιτς και Μιραλέμ Σουλεϊμανί, ενώ θα έπρεπε να παίζει με παίκτη περισσότερο λόγω αγκωνιάς του αρχηγού των γηπεδούχων, Γιουστ Φόλμερ, στον σκόρερ του πρώτου γκολ. Αυτό δεν επηρέασε διόλου την αγωνιστική απόδοση των παικτών του Μάρκο φαν Μπάστεν, που με δύο γκολ του Λουίς Σουάρεζ στο 53’ και στο 62’ "κλείδωσαν" τη νίκη. Ο Ούρμπι Εμάνουελσον διεύρυνε το σκορ στο 67’ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσβίτανιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κάποτε η αναμέτρηση της Αϊντχόφεν με τη Φέγενορντ έκρινε τίτλο, ωστόσο τώρα οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν ακόμα πιο πολύ σε θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε πρώτο λόγο. Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με αρκετές καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν και η αστοχία των επιθετικών να συμβάλλει στην εξέλιξη περισσότερο από τις επεμβάσεις των τερματοφυλάκων. Μέχρι το 78ο λεπτό, όταν ο Ιμπραχίμ Αφελάι με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, που έμεινε μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Αλκμααρ-Ουτρέχτη 2-0
Σπάρτα Ρότερνταμ-Χέρενφεν 4-1
Μπρέντα-Φίτεσε 2-0
Ρόντα-Χρόνινχεν 2-5

Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ 0-0

Ντε Γκράαφσαπ-Αγιαξ 0-6
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ 1-0
Φόλενταμ-Χέρακλες 3-1
Τβέντε-Βίλεμ 2-0






Ντε Χράαφσχαπ-Αγιαξ 0-6

Αϊντχόφεν-Φέγενορντ 1-0


News 24/7

24MEDIA NETWORK