17η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Άλκμααρ

Στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος συνέχισε η Άλκμααρ, η οποία δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Ναϊμέγκεν, ωστόσο το 1-0 της αρκούσε για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα. Τη χειρότερη αρχή στο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια επισημοποίησε η Αϊντχόφεν μετά τη "λευκή" με αντίπαλο την Τβέντε για την 17η αγωνιστική της Eredivisie.

17η αγ.: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Άλκμααρ
Στην αναμέτρηση της με τη Ναϊμέγκεν η Άλκμααρ γνώρισε πως θα έχει δύσκολο έργο, απέναντι σε μία ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ. Ο άνθρωπος που έλυσε τον...επιθετικό γρίφο ήταν ο Πελέ, ο οποίος στο 75' πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έδωσε στην ομάδα του τον...μισό τίτλο.

Δεύτερος στη βαθμολογία συνεχίζει ο Άγιαξ. Ο "Αίαντας" είχε εύκολο έργο κόντρα στη Ντεν Χάαγκ και με τον Τσβίτανιτς να σκοράρει τρεις φορές έφθασε στην 8η εντός έδρας νίκη του, διατηρώντας παράλληλα "αλόβητη" την έδρα του.

Όσον αφορά την Αϊντχόφεν, έχασε περαιτέρω έδαφος στην υπόθεση τίτλος, αφούή Τβέντε την υποχρέωσε σε εντός έδρας ισοπαλία με 0-0. Η ομάδαΧουμπ Στέφενς είχε την υπεροχή και έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Ζερεμί Μπρεσέ και Νορντίν Αμραμπάτ, ωστόσο ουδείς κατάφερε να νικήσει τον Σάντερ Μπόσκερ κι έτσι το συγκρότημα του Στιβ Μακλάρεν κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνει πιο ψηλά από τους πρωταθλητές Ολλανδίας.

Σπουδαίο παιχνίδι ήταν αυτό που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Η Χέρενφεν πήρε το ντέρμπι με τη Χρόνινχεν και την έφθασε στη βαθμολογία. Οι "καρδούλες" δεν....πληγώθηκαν από το 2-2 του Γκράνγκβιστ στο 89' και ένα λεπτό μετά ο Ενρίκε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα διαμορφώνονας το τελικό 2-3.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρέτησε το 2008 η Φέγενορντ, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της φορμαρισμένης Μπρέντα στο Ρότερνταμ. Η ομάδα του Χέρτιαν Φέρμπεεκ προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες σε κάθε διοργάνωση με συνέπεια να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Στο 33ο λεπτό ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους ανοίγοντας το σκορ, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Λερόι Φερ έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης στο 62ο λεπτό βρήκε εκ νέου το δρόμο προς τα δίχτυα (ο Μάθιου Αμόα απλώς μείωσε στα τελευταία λεπτά) και η Φέγενορντ επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Φέγενορντ-Μπρέντα 3-1

Αϊντχόφεν-Τβέντε 0-0
Χέρακλες-Ντε Γκράαφσαπ 0-0
Βίλεμ-Σπάρτα Ρότερνταμ 3-2

Φίτεσε-Φόλενταμ 3-1

Αγιαξ-Ντεν Χάαγκ 3-0
Ουτρέχτη-Ρόντα 3-1
Αλκμααρ-Ναϊμέγκεν 1-0
Χρόνινχεν-Χέρενφεν 2-3





Φέγενορντ-Μπρέντα 3-0


Άγιαξ - Ντεν Χάαγκ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK