18 αλησμόνητα 'παλτά' που πέρασαν από ΠΑΟΚ και Άρη

Ο Πιά (και όχι Πίου), ο Μιστρ,ο Φρούντζα και ο Βερετενίκοφ. Παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν από τους μεγάλους της Θεσσαλονίκης.

18 αλησμόνητα 'παλτά' που πέρασαν από ΠΑΟΚ και Άρη
Ο Μπράτιτς που δεν πρόλαβε να ενθουσιάσει κανέναν στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Παλτά για κάθε εποχή, για το χειμώνα, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, την άνοιξη. Στην εποποιία των παλτών του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχουν γράψει μόνο οι ομάδες της Αθήνας τα ονόματα τους με χρυσά γράμματα. ΠΑΟΚ και Άρης έχουν το μερίδιό τους στο κάκιστο scouting και εμείς συγκεντρώσαμε μια 18άδα εξαιρετικών, ενδεικτικών περιπτώσεων.

ΠΑΟΚ

2007, Τζιβελίνο Τζαντόζο 'Πιά'

Ο Πια προπονείται με την ομάδα του ΠΑΟΚ
Ο Πια προπονείται με την ομάδα του ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Θα μου επιτρέψετε μια χρονολογική ανακατάταξη στην ένδοξη ιστορία παλτών του ΠΑΟΚ, για να φτάσουμε στον Πιά (και όχι Πίου), έναν παίκτη για τον οποίο το αστυνομικό δελτίο του thessports.gr μιλάει καλύτερα από εμάς:"Ο Πιά 'πιάστηκε' να οδηγεί μεθυσμένος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και να παραβιάζει τρεις φωτεινούς σηματοδότες, πριν καταφέρει η τροχαία να τον ακινητοποιήσει στα χωράφια της Θέρμης, μετά από καταδίωξη! Ο Βραζιλιάνος είχε ήδη από παλιά βαρύ… βιογραφικό, αφού είχε κατηγορηθεί για συνεργεία σε φόνο ταξιτζή και παραμένει ακόμη ερωτηματικό, πως οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ρίσκαραν, να φέρουν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη".

1995, Μίκι Κουίν

Ο συμπαθέστατος Κουίν κατέφθασε το 1995 από την Κόβεντρι για να σώσει μια σεζόν που προμηνυόταν τραγική. Ο Ιρλανδός σέντερ φορ δεν θύμιζε παίκτη πια. Σκόραρε μια φορά σε ένα ντέρμπι με τον Ηρακλή, σε σύνολο 10 αναμετρήσεων.

1997, Άντριου Ραμπούτλα

Ο Άντριου Ραμπούτλα κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον ΠΑΟΚ
Ο Άντριου Ραμπούτλα κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον ΠΑΟΚ

Έγινε ήρωας για καμιά ώρα περίπου στο 5-3 της Τούμπας με την Σπάρτακ Τρνάβα, δικαίωσε το επώνυμο του -σε ελεύθερη μετάφραση, 'το ψαλίδι- με τα σκληρά του τάκλιν και γύρισε πίσω στην Κόσμος, έχοντας προλάβει να τραυματιστεί.

2000, Βίντακ Μπράτιτς: Παίκτης που ήρθε στον ΠΑΟΚ επί Μπατατούδη -Μπάγεβιτς. Οι πιο 'πεταμένες στο βαρέλι' 700.000.000 δραχμές που έχουν συμφωνηθεί για παίκτη. Ο Μπράτιτς έκανε μόνο 11 συμμετοχές, ενώ θρυλείται ότι ο Μπατατούδης πλήρωσε τελικά μόλις τα 50 εκατομμύρια για τη συμφωνία.

2002, Αμπουμπακά Φοφανά

Ο Αμπουμπακά Φοφάνα ανακοινώνεται από τον ΠΑΟΚ
Ο Αμπουμπακά Φοφάνα ανακοινώνεται από τον ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γάλλος μέσος ήρθε ως δανεικός από την Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2002, πολύ γρήγορα όμως ο Άγγελος Αναστασιάδης διαπίστωσε ότι το μόνο που σκεφτόταν ήταν πότε θα παίξει ξανά στη...Γιουβέντους.

2002, Φρανσέσκο Σκαρντίνα

Ο Φρανσίσκο Σκαρντίνα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ
Ο Φρανσίσκο Σκαρντίνα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

O άνθρωπος που συνόδεψε στη δόξα τον Αμπουμπακά Φοφανά. Ήρθε στην Τούμπα έχοντας όντως περάσει από τη Γιουβέντους, παίζοντας μόνο δυο φορές (στο Κύπελλο με Ολυμπιακό Βόλου και Λεωνίδιο).

2003, Θένγκοντ Αμαφούλε: Παίκτης με μαγευτικό ονοματεπώνυμο, που άνοιξε το δρόμο για να έρθει στην ομάδα και ο αδελφός του, Ναπολέων, εξωτικές παρουσίες-ορισμοί της λέξης 'μυρωδιάδες.

2008, Βιορέλ Φρούντζα

Ο Βιορέλ Φρούντζα με την φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Βιορέλ Φρούντζα με την φανέλα του ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέσσερις συμμετοχές, περίπου 10 λεπτά έκαστη. Ένας απατεώνας του ποδοσφαίρου που γύρναγε τα Βαλκάνια δανεικός από ομάδα σε ομάδα. Αόρατος.

Άρης

1997, Λιούμιρ Μιστρ

Μια περίπτωση κατηγορίας Γιεκινί για τον Άρη, ένας παίκτης που ήρθε τη σεζόν '97-'98 έχοντας πολλά παιχνίδια στο Champions League με τη Σπάρτα Πράγας, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί στον Άρη, λόγω σοβαρού προβλήματος τραυματισμού. Έπαιξε μόλις τέσσερις φορές.

1999, Όλεγκ Βερετένικοφ

Ο Όλεγκ Βετερένικοφ σε στιγμιότυπο από φίλικό της ομάδας του Άρη κόντρα στη Νάουσα
Ο Όλεγκ Βετερένικοφ σε στιγμιότυπο από φίλικό της ομάδας του Άρη κόντρα στη Νάουσα

Επτά παιχνίδια και 126 λεπτά ήταν η συγκομιδή ενός πραγματικά ικανού παίκτη που είχε έρθει στον Άρη με διακρίσεις από το πρωτάθλημα της Ρωσίας. Ο Βερετένικοφ βρισκόταν στη δύση της καριέρας του και ύστερα από το άδοξο πέρασμα του από τον Άρη, ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Λιρς.

2001, Πατρίκ Βαλερί

Ο Πατρίκ Βαλερί σε διάλειμμα από την προπόνηση της ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη
Ο Πατρίκ Βαλερί σε διάλειμμα από την προπόνηση της ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη EUROKINISSI

Από την Μπαστιά με...αγάπη είχε βρεθεί στον Άρη ο Πατρίκ Βαλερί, καταγράφοντας μόλις τέσσερις συμμετοχές και μοιάζοντας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων περισσότερο με τουρίστα παρά με έμπειρο αμυντικό.

2003, Σαμί Μαγκαλέφα-Λόβερς Μολάλα

Ο Σάμι Μαγκαλέφα σε στιγμιότυπο από φιλικό ματς στο γήπεδο Χαριλάου
Ο Σάμι Μαγκαλέφα σε στιγμιότυπο από φιλικό ματς στο γήπεδο Χαριλάου EUROKINISSI.GR

Με την ελπίδα της ανακάλυψης ενός νέου Νασίφ Μόρις, οι ιθύνοντες του Άρη έφεραν στη Θεσσαλονίκη τον Σαμί Μαγκαλέφα και τον Λόβερς (lovers?) Μολάλα. O θησαυρός γρήγορα αποδείχθηκε άνθρακας, με τους δυο παίκτες να αγωνίζονται σε επτά μόλις ματς (πέντε ο Σάμι, δύο ο Λόβερς).

2006, Κάρλος Εδουάρδο Κάκα-Άαρον Εσκουδέρο

Κάρλος Εδούαρδο Κάκα - Πάμπλο Κόιρα - Άλεξ Πέρεθ Θρασίλ παρουσίαζονται ενωπίον των δημοσιογράφων
Κάρλος Εδούαρδο Κάκα - Πάμπλο Κόιρα - Άλεξ Πέρεθ Θρασίλ παρουσίαζονται ενωπίον των δημοσιογράφων MOTIONTEAM

Δυο παίκτες από το λάτιν πανέριπου έφερε στον Άρη ο Μανουέλ Φερέρ, δυο εξωτικές παρουσίες που δεν έβγαλαν ποτέ 90λεπτο, με τον πρώτο να αγωνίζεται συνολικά 51 λεπτά και τον δεύτερο περίπου 110.

2009, Ίαν Ντέιλι

"What fucking Ian Guy?", ρωτούσε κάποτε ο Ρομπ Γκόρντον στη ταινία 'High Fidelity'. Ενδεχομένως να είχε στο μυαλό του τον Ιρλανδό επιθετικό που είχε φέρει ο Άρης από την ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έπαιξε 150 λεπτά συνολικά, χωρίς να καταγράψει σουτ.

Ο πραγματικός στόχος του Ολυμπιακού στη σεζόν ύστερα από την Τότεναμ, ο μόνος λόγος απόλυσης του Γιώργου Δώνη, ο νικητής του Champions League και η κακή τύχη που θα έχει ο 16χρονος Άνσου Φάτι. Στο Pod-όσφαιρο αυτής της εβδομάδας. Είναι τελευταίο χαρτί για τον Δώνη το ντέρμπι με Ολυμπιακό;

 

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK