18 πρώην παίκτες της Super League που έμειναν στο... ράφι

Κάποτε αγωνίστηκαν στην Ελλάδα με ξεχωριστή ή και καθόλου επιτυχία. Οι 11+7 παίκτες που σήμερα κυκλοφορούν ως free agents, ελπίζοντας πως θα βρεθεί ομάδα να τους προσφέρει το επόμενο συμβόλαιο της καριέρας τους.

Ο Ιμπραχίμ Άφελαϊ με τη φανέλα της Σάλκε σε αναμέτρηση του Group B στο Champions League κόντρα στην Άρσεναλ, στο 'Emirates' του Λονδίνου | 24 Οκτωβρίου 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Ιμπραχίμ Άφελαϊ με τη φανέλα της Σάλκε σε αναμέτρηση του Group B στο Champions League κόντρα στην Άρσεναλ, στο 'Emirates' του Λονδίνου | 24 Οκτωβρίου 2012. AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Έχουν περάσει 35 μέρες από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και είναι πολλοί οι παίκτες στην Ευρώπη -και όχι μόνο- που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ακόμη και ονόματα που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως θα έμεναν δίχως ομάδα. Ντάνιελ Στάριτζ, Αχμέντ Μούσα, Εζεκιέλ Γκαράι, Αλεχάντρο Πάτο, Μάριο Μάντζουκιτς, Τζακ Γουίλσιρ, Φάμπιο Μπορίνι, Μαρκέλ Σουσαέτα, Κουάντο Ασαμόα, Βίλφριντ Μπονί, Μάριο Μπαλοτέλι, Ουμάρ Νιας, Γιαγιά Σανογκό, είναι ενδεικτικά ορισμένα από τα 'δυνατά' ονόματα που κυκλοφορούν ως free agents.

Ανάμεσα τους βρίσκει κανείς και 11+7 ποδοσφαιριστές που στο πρόσφατο παρελθόν αγωνίστηκαν στην Super League Interwetten αλλά σήμερα βρίσκονται στην αναζήτηση της επόμενης επαγγελματικής τους στέγης.

Σεμπαστιάο ντε Φρέιτας Κόουτο Ζούνιορ

Ή εν συντομία, Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ στοίχισε 1.8 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2015, ποσό που πλήρωσαν οι 'ερυθρόλευκοι' για την αγορά του από την Εστορίλ. Πραγματοποίησε 99 επίσημες συμμετοχές με τους Πειραιώτες, με απολογισμό 11 γκολ και 19 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2018 έφυγε δανεικός για την Ντανγκντάι της Κίνας, επέστρεψε τον Γενάρη του 2019 και πώληθηκε αντί 300 χιλιάδων ευρώ στην Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας. Ομάδα από την οποία έμεινε ελεύθερος στις 25 Οκτώβρη ο 28χρονος εξτρέμ. 

Πάμπλο ντε Μπλάσις

Τον Αύγουστο του 2012 ο Αστέρας Τρίπολης έφερε στην Ελλάδα, ως ελεύθερο από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, τον -άγνωστο στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό- Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Μετά από 90 εμφανίσεις με 20 γκολ και 17 ασίστ, ο μικρόσωμος βιρτουόζος εξτρέμ πωλήθηκε αντί 1.2 εκατ. ευρώ στη γερμανική Μάιντς τον Αύγουστο του 2014. Το καλοκαίρι του 2018 η Έιμπαρ πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ και απέκτησε τα δικαιώματα του Αργεντίνου. Ο 32χρονος ακραίος κυνηγός αγωνίστηκε σε 58 ματς της ισπανικής ομάδας, με απολογισμό 7 γκολ και 5 ασίστ, πριν ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο. Έκτοτε βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Ούρος Τσόσιτς

Τον Ιούλιο του 2017, η ΑΕΚ πλήρωσε 500.000 ευρώ στην Έμπολι για τον Σέρβο στόπερ. Την διετία που ακολούθησε αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα σε 48 επίσημες αναμετρήσεις και τον Σεπτέμβρη του 2019 έφυγε για τη Ρουμανία και την Κράιοβα. Στις 17 του περασμένου Σεπτέμβρη υπέγραψε στην Σόλισγκοργκ, ωστόσο η θητεία του στην ομάδα της Λευκορωσίας ολοκλήρωθηκε μετά από ενάμισι μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Οκτώβρη. Κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ιμπραχίμ Άφελαϊ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ολλανδό διεθνή εξτρέμ με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2014. Η επόμενη χρονιά βρήκε τον παίκτη στην αγγλική Στόουκ. Ακολούθησε η επιστροφή του στην Αϊντχόφεν τον Ιούλιο του 2019. Εκεί αγωνίστηκε την περσινή σεζόν, με το τέλος της οποίας έμεινε ελεύθερος. O 34χρονος πλέον κυνηγός είναι free agent μέχρι και σήμερα, αναζητώντας την επόμενη ομάδα του.

Αντρέ Πίντο

Τον Ιούλιο του 2012 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Πορτογάλο στόπερ ως ελεύθερο από την Πόρτο. Ο Αντρέ Πίντο αγωνίστηκε σε 22 επίσημα παιχνίδια των 'πρασίνων' και έφυγε τον Ιανουάριο του 2014 χωρίς αντίτιμο για την Μπράγκα. Ακολούθησαν οι Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Αλ Φατέχ, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Φλεβάρη και έκτοτε βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Σαμπού Γιαταμπαρέ

Η αγορά του από τη Μπαστιά τον Αύγουστο του 2014 στοίχισε 2.2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και έξι μήνες μετά επέστρεψε ως δανεικός στη γαλλική ομάδα. Ακολούθησαν δύο ακόμη δανεισμοί σε Γκινγκάμπ και Σταντάρ Λιέγης, πριν τον πουλήσουν οι Πειραιώτες για 2.5 εκατ. ευρώ στη Βέρντερ Βρέμης τον Ιανουάριο του 2016. Η Αντβέρπ τον αγόρασε για 200.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2018. Ο Γιαταμπαρέ αγωνίστηκε την τελευταία διετία στη βελγική ομάδα, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο.

Νούνο Ρέις

Ένας ακόμη Πορτογάλος στόπερ που δεν μακροημέρευσε στον Παναθηναϊκό. Υπέγραψε στο 'τριφύλλι' το καλοκαίρι του 2016, ως ελεύθερος από την Μετς. Μετά από 37 συμμετοχές με τα πράσινα, υπέγραψε ως ελεύθερος στην Γκιμαράες τον Ιανουάριο του 2018. Ακολούθησε μια διετία στη Βουλγαρία με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας, από όπου έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Μάιο. Παραμένει ως σήμερα σε καθεστώς free agent.

Βάντερσον Κόστα Βιάνα

Η εν ελλάδι περιπέτεια του ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Έκανε ένα πέρασμα ως δανεικός στη Δόξα Δράμας και έφυγε τον Αύγουστο του 2012 ως ελεύθερος για τον Άγιαξ του Κέιπ Τάουν. Επέστρεψε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης, πήγε στη Λαμία δύο χρόνια μετά και υπέγραψε στην βουλγάρικη Μπερόε τον Ιούλιο του 2018. Τον Ιανουάριο η χάρη του έφτασε στην Ιαπωνία, όπου αγωνίστηκε στην Ιβάτε Γκρούλα. Ο 26χρονος σήμερα εξτρέμ έμεινε ελεύθερος τον Μάιο και βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου συμβολαίου του.

Γιούρι Λοντίγκιν

Προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ξάνθης, πωλήθηκε αντί 800.000 ευρώ στη Ζενίτ το καολκαίρι του 2013. Ο διεθνής Ρώσος γκολκίπερ, με ελληνικό διαβατήριο, επέστρεψε μετά από έξι χρόνιμα στη χώρα μας, ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2019 επέστρεψε στη Ζενίτ και έφυγε ελεύθερος για την Γκαζιάντεπσπορ. Τον περασμένο Φλεβάρη επέστρεψε στη Ρωσία για λογαριασμό της Άρσεναλ Τούλα, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Αύγουστο και αναζητά την επόμενη περιπέτεια του.

Ντελβέν Εντινγκά

Ο Γαλλοκονγκολέζος αμυντικός μέσος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την διετία 2013-2015, ως δανεικός από τη Μονακό. Ακολούθησαν οι Λοκομοτίβ Μόσχας, Σίβασπορ και Αντάλιασπορ. Από την τουρκική ομάδα έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο ο 32χρονος μέσος και... ψάχνεται.

Παναγιώτης Τριάδης

Οι γερμανικές Ναουρόντ, Φρανκφούρτη και Βέχεν ήταν οι πρώτες του ομάδες, μέχρι που υπέγραψε ως ελεύθερος στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 2012. Στους Ακρίτες έμεινε για 6 χρόνια, φεύγοντας τον Ιούλιο του 2018 για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τον Ιανουάριο του 2019 υπέγραψε στην Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ της Ινδίας, από την οποία έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Ιανουάριο. Έκτοτε αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

* Ελεύθεροι κυκλοφορούν και οι Μίροσλαβ Στοχ, Μάντσον, Μπράιτ Ενομπάκαρε, Μπομπί Αλέν, Γιώργος Μανθάτης, Νίκος Καρανίκας και Γιώργος Στρέζος, που έμειναν ελεύθεροι από τους ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΛ και Βίλεμ αντίστοιχα κατά την διάρκεια της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK