18η αγ.: Μοίρασαν γκολ και... ξύλο Αρσεναλ και Λίβερπουλ (vid)

Σε ένα πατροπαράδοτο αγγλικό σκληρό παιχνίδι με πολλές κίτρινες κάρτες και νεύρα, Αρσεναλ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Εμιρεϊτς" για την 18η αγωνιστική της Premiership και αποκόμισαν δικαίως μόλις ένα βαθμό από την αναμέτρηση.

18η αγ.: Μοίρασαν γκολ και... ξύλο Αρσεναλ και Λίβερπουλ (vid)
Οι γηπεδούχοι άρχισαν με διάθεση να ελέγξουν το ματς και τα κατάφεραν, με τη συγκατάθεση των πιο επιφυλακτικών "κόκκινων". Σπουδαίες ευκαιρίες, όμως, δεν δημιούργησαν ως επί το πλείστον, με την τελική προσπάθεια να εξακολουθεί να αποτελεί "αγκάθι" για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ. Μέχρι να αναλάβει την κατάσταση ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια μετά από σέντρα ακριβείας 35 μέτρων του Σαμίρ Νασρί. Το γκολ αυτό σαφώς και προβλημάτισε τον Ράφα Μπενίτεθ που παρακολουθούσε το ματς από το... Λίβερπουλ, λόγω της πρόσφατης εγχείρησης για αφαίρεση πέτρας στα νεφρά. Στον πάγκο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ βρέθηκε ο Σάμι Λι που είδε λίγο αργότερα τον Ρόμπι Κιν να σκοράρει με ένα άγγιγμα και στη συνέχεια να πανηγυρίσει κρατώντας τα αυτιά του, μπροστά στο κοινό που τον αποδοκίμαζε κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα ως επί χρόνια παίκτης της Τότεναμ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο αποφασισμένοι για το γκολ και κέρδισαν ορισμένα μέτρα στο χώρο του κέντρου. Οι "στημένες" φάσεις αποτέλεσαν τη βασική μέθοδο για την επίτευξη τέρματος της Λίβερπουλ, αλλά δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική. Οταν αποβλήθηκε ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, μάλιστα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι "κανονιέρηδες" ήταν αυτοί που πήραν τα πάνω τους στο κέντρο, στο οποίο συνέβαλαν και τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματά τους. Η απουσία του Τσεσκ Φάμπρεγκας (που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο) δεν φάνηκε, αλλά αυτή του Τογκολέζου επιθετικού ήταν εμφανής, αφού δεν υπήρχε αποδέκτης της μπάλας μπροστά. Το σκληρό παιχνίδι και σε αρκετά παιχνίδια αντιαθλητικό παιχνίδι συνεχίστηκε εκατέρωθεν και το ποδόσφαιρο έδωσε τη θέση του στις αντιμαχίες των ποδοσφαιριστών. Κάποιες... εκλάμψεις πρώτα των γηπεδούχων και στη συνέχεια κάποιες (πιο επικίνδυνες) των φιλοξενουμένων δεν ήταν αρκετές κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Φούλαμ-Μίντλεσμπρο 3-0
(41’ Μπούλαρντ, 54’ πέν. Μέρφι, 59’ Ντέμπσεϊ)

Χαλ-Σάντερλαντ 1-4
(19’ Μπάρμπι - 10’ Μαλμπράνκ, 78’ αυτ. Ζαγιάτ, 84’ Τζόουνς, 90’ Σισέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν αναβλήθηκε

Μπλάκμπερν-Στόουκ 3-0
(9’ πέν., 27’ Μακάρθι, 18’ Ρόμπερτς)

Μπόλτον-Πόρτσμουθ 2-1
(1’ Τέιλορ, 3’ Γκάρντνερ - 20’ Κράουτς)

Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα 0-1
(78’ αυτ. Νιλ)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1
(69’ Μουρ, 92’ Μπέντναρ - 86’ αυτ. Κάρσον)

Νιούκαστλ-Τότεναμ 2-1
(12’ Ν’ Τζόγκμπια, 91’ Νταφ - 29’ Μόντριτς)

Αρσεναλ-Λίβερπουλ 1-1
(24’ φαν Πέρσι - 42’ Κιν)

22/12 22:00 Εβερτον-Τσέλσι


Αρσεναλ-Λίβερπουλ 1-1


News 24/7

24MEDIA NETWORK