18η αγ.: Τρεις ασίστ ο Αμανατίδης, με το δεξί η Μπάγερν
Γιάννης Αμανατίδης και Μάρτιν Φένιν είχαν... προειδοποιήσει με δηλώσεις τους ότι η συνεργασία τους θα "πονέσει" τις αντίπαλες άμυνες και η Χέρτα γνώρισε το λόγου το αληθές, μέσα στο Βερολίνο από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (3-0) για την 18η αγωνιστική, στην επανέναρξη της Bundesliga.
Γιάννης Αμανατίδης και Μάρτιν Φένιν είχαν… προειδοποιήσει με δηλώσεις τους ότι η συνεργασία τους θα “πονέσει” τις αντίπαλες άμυνες και η
Χέρτα γνώρισε το λόγου το αληθές, μέσα στο Βερολίνο από την
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης(3-0) για την
18η αγωνιστική, στην επανέναρξη της
Bundesliga.
Ο Ελληνας επιθετικός έβγαλε με κεφαλιά αμαρκάριστο τον Τσέχο συμπαίκτη του, ο οποίος από τα πέντε μέτρα “εκτέλεσε” τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι. Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου έμεινε και πάλι εκτεθειμένος στο 60’, όταν ο Αμανατίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Φένιν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Το δίδυμο συνδυάστηκε άψογα και στο 90’ (λίγο νωρίτερα ο Αμανατίδης είχε χάσει μεγάλη ευκιαρία) με τον Φένιν να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος παρέμεινε στον πάγκο.
Οι πρώτες ενδείξεις σε φιλικά και κύπελλο ήταν θετικές για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήριά της για το 2008 και στο πρωτάθλημα.Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 εκτός έδρας της Χάνσα Ρόστοκ και παρέμειναν στην πρώτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Οι δύο καλοκαιρινές μεταγραφές, που άρχισαν με μεγάλες προσδοκίες αλλά ακούσαν κι αρκετή γκρίνια, ο Φρανκ Ριμπερί και ο Λούκα Τόνι, έβαλαν την ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά από το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 52’ με σουτ του Ενρίκο Κερν, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με την Μπάγερν να επιστρέφει στα “τρίποντο” στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγωνιστικές.
Ενός κακού μύρια έπονται για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία μετά το αποκλεισμό της στο κύπελλο Γερμανίας γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Μπόχουμ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντάνιελ Γένσεν στο 44’, ωστόσο τα πράγματα δεν συνεχίστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Στο 67’ ο Μπέντζαμιν Αουερ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους και στο 70’ ο Νάλντο έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο της Μπόχουμ, αφού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο 84’ ο Αντάρ Γιαχιά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.
Εντυπωσιακή εμφανίστηκε η Σάλκε, η οποία συνέτριψε στο Γκελζενκίρχεν την Στουτγκάρδη με 4-1. Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κέβιν Κουράνι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Στο 32’ ύστερα από μπαλιά του Ιβάν Ράκιτιτς ο υψηλόσωμος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ και στο 52’ με σουτ έκανε το 2-0. Ο Αντόνιο ντα Σίλβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61’ έβαλε και πάλι τους πρωταθλητές Γερμανίας στο παιχνίδι, ωστόσο στο 76’ ο Χάικο Βέστερμαν με το τέταρτο φετινό του τέρμα έσβησε τα όνειρα των φιλοξενουμένων. Ο Ζε Ρομπέρτο στο 91’ συνδύασε με γκολ το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σάλκε.
Γκολ με ελληνικό… χρώμα σημειώθηκαν στην αναμέτρηση της Κότμπους με την Λεβερκούζεν, ωστόσο αμφότερες για τους γηπεδούχους. Στο 15’ ο Μίχαλ Παπαδόπουλος, ο Τσέχος με ελληνικές ρίζες, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στην παλιά του ομάδα, η οποία ανέτρεψε το σκορ στο 59’ με τον Σιμόν Ρόλφες και στο 69’ με τον Ντμίτρι Μπουλίκιν, ο οποίος πέρασε στη θέση του Φάνη Γκέκα στο ημίχρονο. Στο 77’ ο Κριστιάν Μπασιλά που είχε περάσει από τη Λάρισα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, ωστόσο η Λεβερκούζεν πήρε τη νίκη με 3-2, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρόλφες στο 86’.
Μπορεί να πέρασε κάτι παραπάνω από ένας μήνας από την τελευταία φορά που το Αμβούργο αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν ξέχασε το… αγαπημένο του αποτέλεσμα. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς ήρθε για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος ισόπαλο, αυτή τη φορά 1-1 με αντίπαλο το Ανόβερο. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάμπολτς Χούζτι στο 41’, ωστόσο ο συνήθης ύποπτος στα τελευταία ματς Ιβιτσα Ολιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 71’.
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Χάνσα Ρόστοκ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(52’ Κερν – 10’ Ριμπερί, 42’ Τόνι)
Κότμπους-Λεβερκούζεν 2-3
(15’ Παπαδόπουλος, 77’ Μπασιλά – 59’, 86’ πέν. Ρόλφες, 69’ Μπουλίκιν)
Καρλσρούη-Νυρεμβέργη 2-0
(66’ Αϊχνερ, 74’ Κένεντι)
Ντούισμπουργκ-Ντόρτμουντ 3-3
(18’ Φιλιπέσκου, 30’ Βίλι, 59’ Ταραράτσε – 51’ Κελ, 68’, 92’ Κλίμοβιτς)
Αμβούργο-Ανόβερο 1-1
(71’ Ολιτς – 41’ πέν. Χούζτι)
Χέρτα-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
(39’, 60’, 90’ Φένιν)
Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 0-1
(27’ Γκραφίτε)
Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ 1-2
(44′ Γένσεν – 67′ Αουερ, 84′ Γιαχιά)
Σάλκε-Στουτγάρδη 4-1
(32′, 52′ Κουράνι, 76′ Βέστερμαν, 91′ Ζε Ρομπέρτο- 61′ ντα Σίλβα)