19η αγ.: Το 10 το καλό ο Μπενζεμά, απίστευτη ανατροπή για Μπορντό (vids)

Το δέκατο τέρμα του Καρίμ Μπενζεμά στο πρωτάθλημα ήταν αρκετό για να δώσει μετά από τέσσερα επίσημα παιχνίδια και πάλι τη χαρά της νίκης στη Λιόν, σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Με τους διώκτες της να πλησιάζουν, οι "γκον" πήραν τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Καέν για την 19η αγωνιστική της Ligue 1 και στέφθηκαν πρωταθλητές χειμώνα.

19η αγ.: Το 10 το καλό ο Μπενζεμά, απίστευτη ανατροπή για Μπορντό (vids)
Οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο τους μόνιμους πρωταθλητές Γαλλίας και απειλούσαν διαρκώς, κυρίως από τις πτέρυγες. Κρις και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είχαν πολύ δουλειά για να διώχνουν μπάλες και κρατούν το μηδέν στην άμυνα. Στο 43ο λεπτό ο Μπενζεμά με ένα όμορφο γκολ έδωσε μία "ανάσα" στους συμπαίκτες του, που στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Σημαντικότερη όλων ένα δοκάρι του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, που κράτησε ανοιχτό το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Απίστευτη ανατροπή από την Μπορντόη οποία έφυγε με τη νίκη 4-3 από το Πριγκηπάτο και το "ΛουίΙΙ" της Μονακό αν και βρέθηκε πίσω με τρία γκολ διαφορά. Οι γηπεδούχοι, παρά τις πολλές απουσίες, προηγήθηκαν με τον Χουάν Πίνο στο 14' και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αλεσάντρ Λικατά διπλασίασε τα τέρματά τους. Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε και στο 50' και όλα έδειχναν ότι οι Μονεγάσκοι "σφράγισαν" τη νίκη, ωστόσο μία κεφαλιά του Μαρουάν Σαμάκ στο 52' και ένα σουτ από τα 25 μέτρα του Αλού Ντιαρά στο 67' έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι "γιρονδίνοι" πίστεψαν ότι μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη και ο Σαμάκ στο 87' ισοφάρισε με εκπληκτική κεφαλιά. Τον τελευταίο λόγο στο ματς είχε ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος στο 89' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Λοράν Μπλαν, ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή.

Αγνώριστη παρουσιάστηκε η Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ" κόντρα στη Νανσί και το "πλήρωσε" με το παραπάνω. Η ομάδα της Λορένης επιβλήθηκε με 3-0 των γηπεδούχων και έφυγε για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια με τη νίκη από η Μασσαλία. Η στιβαρή αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφεραν αυτήν τη σχετικά άνετη επικράτηση, αφού οι παίκτες του Ερικ Γκέρετς για ακόμα ένα παιχνίδι δοκίμαζαν το πόδι τους από κάθε απόφαση, αλλά χωρίς τύχη. Δύο φορές ο Γιουσούφ Χατζί στο πρώτο μέρος και μία ο Ισιάρ Ντια βρήκαν δίχτυα κι έδωσαν τη νίκη στη Νανσί.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τα πήγε πολύ καλύτερα, αφού έπεσε θύμα των καλών εμφανίσεων της εκ των ουραγών Βαλενσιέν απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Ο Γκιγιόμ Οαρό έδωσε λόγο στο κοινό του "Παρκ ντε Πρενς" να πανηγυρίσει στο 27ο λεπτό, ωστόσο με την επανέναρξη ο Ρουντί Ματέρ μετά από λάθος διώξιμο του Σιλβέν Αρμάν. Ο Ζερόμ Ροτάν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 72ο λεπτό, ωστόσο και πάλι η άμυνα δεν κατάφερε να το διατηρήσει. Στο 83ο λεπτό ο Σιακά Τιεν μετά από ομαδική προσπάθεια ισοφάρισε σε 2-2 για τους φιλοξενούμενους και έκοψε δύο βαθμούς από την ομάδα του Πολ Λε Γκεν.

Η ανοδική πορεία της Σεντ Ετιέν μετά την κάκιστη εκκίνηση συνεχίζεται, με τους "στεφανουά" να φτάνουν στην τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα στα τελευταία τέσσερα ματς μετά το 2-0 επί της Οσέρ . Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ βρέθηκε νωρίς (12’) μπροστά στο σκορ με τη διπλή προσπάθεια του Πάουλο Μασάδο μετά σε φάουλ και στη συνέχεια είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος οι Βουργουνδοί ισορρόπησαν την κατάσταση, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και το "πλήρωσαν" με τον Μπαφετιμπί Γκομί να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89' και να δίνει στην ομάδα του το "τρίποντο" που τη φέρνει ακόμα πιο μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Γκρενόμπλ-Λε Μαν 2-1
(34’ Μπανίνγκ, 47’ Μπατλέ - 54’ Μαϊγκά)

Λιλ-Χάβρη 3-1

(30’ Ομπρανιάκ, 82’ Καμπάιγ,93' Μπάστος- 61’ Αλά)

Λοριάν-Ρεν 1-2
(45’ Μορέλ - 73’ Γκιαν, 81’ Σο)

Ναντ-Σοσό 1-1
(85' Καπουέ - 69’ Ερντίνγκ)

Σεντ Ετιέν-Οσέρ 2-0
(12’ Μασάδο, 89' Γκομί)

Τουλούζ-Νις 2-2
(32’, 85'Ζινιάκ - 7’ Μοντέστ, 93' Ονιόν)

Καέν-Λιόν 0-1
(43' Μπενζεμά)

Μαρσέιγ-Νανσί 0-3
(34', 39' Χατζί, 56' Ντια)

Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν 2-2
(27' Οαρό, 72' Ροτάν - 46' Ματέρ, 83' Τιεν)

Μονακό-Μπορντό 3-4
(14' Πίνο, 44', 50' Λικατά - 52', 87' Σαμάκ, 67' Ντιαρά, 89' Καβενάγκι)


Καέν-Λιόν 0-1

Σεντ Ετιέν-Οσέρ 2-0

Μονακό-Μπορντό 3-4

Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν 2-2


News 24/7

24MEDIA NETWORK