2+1 στιγμές... ρετρό του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ

Οι 2+1 στιγμές του ποδοσφαιριστή Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς περίπου μία 15ετία πριν του περάσει καν από το μυαλό ότι θα αναλάβει τον -ενδεχομένως- πιο νευραλγικό ρόλο του ποδοσφαιρικού κομματιού της ΑΕΚ: Αυτόν του τεχνικού διευθυντή.

2+1 στιγμές... ρετρό του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, το οποίο έμεινε... ορφανό μετά τη λύση της συνεργασίας της "Ένωσης" με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο "Μίλο" είναι ένα παιδί που έχει περάσει από την ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής, για αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο άφησε πίσω του στη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο συμπάθειες. Μετρημένος και αρκετά σοβαρός.

Καμιά σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ, δεν έκανε ωστόσο το όνομά του έχει συνδεθεί με δύο χαρακτηριστικές στιγμές της "Ένωσης" τη σεζόν που έχοντας 14 συμμετοχές με τα "κιτρινόμαυρα", έζησε περισσότερο έντονα: Την περίοδο 98-99. Τη σεζόν, δηλαδή, που ολοκληρώθηκε με το θρίλερ στο Καυτατζόγλειο, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ηλία Ατματσίδη στη Φιλαδέλφεια κόντρα στην Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική και την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ που... κόπηκε στη Σουηδία με την ΑΪΚ και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ.

Ο Μιλοβάνοβιτς μετρώντας στιγμές...

2+1 στιγμές... ρετρό του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ

1. Το διπλό της ΑΕΚ στη Βέροια με 0-3 την 1η Μαρτίου του ‘99 με τον ίδιο να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τους εκδρομείς φίλους της 'Ένωσης" να κάνουν τραγούδι το όνομά του. "Μίλο, Μίλο, Μίλο...".

2+1 στιγμές... ρετρό του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ

2.Τη συμμετοχή του στο αξέχαστο ταξίδι για το... πολεμικό φιλικό στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν, ως ο μοναδικός Σέρβος στην αποστολή της ΑΕΚ. Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής της "Ένωσης" για την πατρίδα του, μάλιστα, πόζαρε περήφανος στην Καισαριανή παρέα με τους συμπατριώτες του που έπαιζαν στον Εθνικό Αστέρα κρατώντας πλακάτ με αντιπολεμικά μηνύματα.

2+1 στιγμές... ρετρό του Μιλοβάνοβιτς στην ΑΕΚ

Η τελευταία του στάση -για αγώνα- πριν το Βελιγράδι, ήταν και η... επόμενη για τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Η Καισαριανή και ο Εθνικός Αστέρας δηλαδή. Αμέσως μετά τη μετατροπή της ΑΕΚ σε... σέρβικη παροικία την περίοδο 1999-00, με τον Τουμπάκοβιτς να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τους Μπιέκοβιτς, Τσίριτς, Ματιάσεβιτς, Πέτριτς, να στελεχώνουν το ρόστερ, πάρθηκε η απόφαση ότι ο Μπράνκο δεν υπολογίζεται.

Ο Εθνικός Αστέρας αποτέλεσε την επόμενη επαγγελματική του στέγη. Στην πρώτη του επίσκεψη στα παλιά του λημέρια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μιλοβάνοβιτς πλήγωσε την ΑΕΚ παραβιάζοντας την εστία του Ηλία Ατματσίδη και ανοίγοντας μάλιστα το σκορ. Έριξε μία βιαστική ματιά προς τις θύρες 1 και 2 αλλά και στο πέταλο της 21 χωρίς να πανηγυρίσει.

Για την ιστορία η ΑΕΚ γύρισε εκείνο το ματς. Κέρδισε με 2-1, με γκολ των Μπιέκοβιτς και Τσίριτς.

Πλέον η ΑΕΚ είναι αγνώριστη. Σε σχέση με αυτή που γνώρισε ο Μιλοβάνοβιτς. Ούτε Θρακομακεδόνες υπάρχουν, ούτε Φιλαδέλφεια, ούτε Ατματσίδης, ούτε... Τσίριτς. Μοναδικό κοινό στοιχείο της τότε εποχής με τη σημερινή, είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Μπράνκο στην Ελλάδα. Τότε και τώρα: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και μία λευκή σελίδα, έτοιμη να γεμίσει με σημειώσεις, σχέδια και ονόματα, πάνω στα οποία θα στηριχτεί η επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Με τον "Μίλο" τεχνικό διευθυντή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK