20η αγ.: “Πέταξε” δύο βαθμούς η Μίλαν, δύσκολες νίκες για Γιουβέντους, Λάτσιο και Ρόμα (vids)
Δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Λέτσε άφησε η Μίλαν (1-1), ωστόσο διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Χαβιέ Ζανέτι την ισοφάριση του ρεκόρ συμμετοχών του Τζιουζέπε Μπέργκομι με τη φανέλα της Ίντερ. Η Ίντερ συνέτριψε με 4-1 την Μπολόνια και συνεχίζει να ανεβαίνε. Κόλλησε η Νάπολι με αντίπαλο τη Φιορεντίνα (0-0). Νίκησαν στα τελευταία λεπτά Γιουβέντους, Λάτσιο και Ρόμα.
Ο Ματσάρι έχασε νωρίς τον Γκράβα με τραυματισμό, αλλά πίστευε ότι η επίθεσή του δεν θα επέτρεπε να φανεί το κενό του. Η απουσία του τιμωρημένου Χάμσικ φάνηκε όμως να είναι πιο σοβαρή για την ομάδα του ιταλικού Νότου, η οποία βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Άρτουρ Μπόρουτς. Οι γηπεδούχοι κράτησαν για 4η συνεχόμενη αγωνιστική το μηδέν στο Σαν Πάολο, αλλά για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο δεν σκόραραν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κλείσουν και άλλο την απόσταση από την πρωτοπόρο Μίλαν.
Στο δεύτερο παιχνίδι του Σαββάτου η Ίντερ πανηγύρισε την 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Λεονάρντο στον πάγκο. Οι “νερατζούρι” ήταν εξαιρετικοί σε έναν αγώνα ξεχωριστό για τον αρχηγό τους Χαβιέ Ζανέτι. Ο Αργεντινός έφθασε τις 519 εμφανίσεις με τη φανέλα των πρωταθλητών, ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζιουζέπε Μπέργκομι και την επόνενη αγωνιστική θα γίνει πρώτος σε συμμετοχές. Κατά τα λοιπα οι “νερατζούρι” είχαν εύκολο έργο με αντίπαλο την ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Μετά το κύπελλο με την Τζένοα ο Ετό σκόραρε και πάλι δύο γκολ, ενώ τα άλλα δύο προήλθαν από τους Στάνκοβιτς, Μιλίτο. Ο Χιμένεθ απλά μείωσε για τους φιλοξενούμενους. Η Ίντερ δείχνει να βρίσκει το ρυθμό της και απειλεί τους αντιπάλους της, με κύριο αποδέκτη τη συμπολίτισσα Μίλαν.
Έστω και δύσκολα, η Γιουβέντους άφησε πίσω της τις βαριές ήττες από Πάρμα και Νάπολι και κέρδισε 2-1 την Μπάρι. Ο Ντελ Πιέρο άνοιξε το σκορ στο 43′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντελ Πιέρο, όμως ο Ρούντολφ ισοφάρισε με δυνατό σουτ στο 57′. Τη λύση για τους “μπιανκονέρι” έδωσε ο Ακουιλάνι με βολίδα στο 79′.
Με τη βοήθεια της τύχης,η Ρόμα πέρασε αλώβητη από την έδρα της Τσεζένα και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς κυπέλλου με τη Λάτσιο. Το… αυτογκόλ που έκρινε την αναμέτρηση μπήκε από τον Πελεγκρίνο στο 89′.
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας διατηρήθηκε η Μίλαν, αλλά αισθάνεται την “καυτή” ανάσα της Νάπολι και τη Λάτσιο μετά το 1-1 με τη Λέτσε. Σε ένα ματς που ό,τι αξίζει είναι το δεύτερο μέρος, οι “ροσονέρι” προηγήθηκαν με θαυμάσιο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς στο 49ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Ολιβέρα στο 82′. Η Μίλαν πίεσε στα τελευταία λεπτά για το δεύτερο τέρμα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ζέεντορφ, αλλά το τελικό 1-1 δεν άλλαξε.
Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Νάπολι-Φιορεντίνα 0-0
Ίντερ-Μπολόνια 4-1
(20′ Στάνκοβιτς, 30′ Μιλίτο, 63′, 72′ Ετό – 77′ Χιμένεθ)
Κυριακή 16/01
Κάλιαρι-Παλέρμο 3-1
(23′ Μάτρι, 48′ Ακουαφρέσκα, 53′ Μπιοντίνι – 50′ Παστόρε)
Μπρέσια-Πάρμα 2-0
(45+5′ Μπέγκα, 88′ Ντιαμάντι)
Κατάνια-Κιέβο 1-1
(29′ Λόπες – 65′ Πελισιέ)
Τσεζένα-Ρόμα 0-1
(89′ αυτ. Πελεγκρίνο)
Τζένοα-Ουντινέζε 2-4
(45+1′ Μιλανέτο, 57′ Ντέστρο – 27′ Αρμέρο, 56′ Ντι Νατάλε, 70′ Σάντσες, 90′ Ντένις)
Γιουβέντους-Μπάρι 2-1
(43′ Ντελ Πιέρο, 79′ Aκουιλάνι- 57′ Ρούντολφ)
Λάτσιο-Σαμπντόρια 1-0
(84′ Κότζακ)
Λέτσε-Μίλαν 1-1
(82′ Ολιβέρα – 49′ Ιμπραϊμοβιτς)
Λέτσε-Μίλαν 1-1
Νάπολι-Φιορεντίνα 0-0
Ίντερ – Μπολόνια 4-1
Γιουβέντους-Μπάρι 3-1
Τζένοα-Ουντινέζε 2-4
Kατάνια-Κιέβο 1-1
Mπρέσια-Πάρμα 2-0
Τσεζένα-Ρόμα 0-1
Λάτσιο-Σαμπντόρια 1-0