20η αγ: Ξέφυγε η Λίβερπουλ, πάντα 4η η Βίλα (vids)

Στο μήνυμα που έστειλε την Κυριακή η Λίβερπουλ, περνώντας από την έδρα της Νιούκαστλ με 5-1, "απάντησε" τη Δευτέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Μίντλεσμπρο. "Χαμένη" της αγωνιστικής η Τσέλσι, "κόπιασε" με Πόρτσμουθ η Άρσεναλ.

20η αγ: Ξέφυγε η Λίβερπουλ, πάντα 4η η Βίλα (vids)

Στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση για το 2008 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε "χλωμή". Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπορεί να επικράτησε με 1-0 της Μίντλεσμπρο, αλλά...έπαιξε με τη φωτιά για αρκετά ώρα. Η "Μπόρο" αντιστάθηκε στους πρωταθλητές και ευτυχώς για τους ίδιους ο Μπερμπάτοφ αξιοποίησε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων, με το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 1-0. Με τη νίκη τους αυτοί οι "κόκκινοι διάβολοι" παρέμειναν στο -7 από τη Λίβερπουλ, ενώ μείωσε στο -4 τη διαφορά από την Τσέλσι, την οποία θα υποδεχθεί στις 11/01 στο "Ολντ Τράφορντ".

Την Κυριακήη μηχανή της Λίβερπουλδούλεψε σε υψηλές στροφές από την αρχή στο Νιούκαστλκαι είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 20λεπτο οι «ρεντς» έχασαν τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Σέι Γκίβεν. Στο 30’ ο Τζέραντ άνοιξε το σκορ μετά από πάσα του Μπεναγιούν ενώ στο 36’ ο πολύπειρος Χίπια έκανε με κεφαλιά το 2-0.

Η κεφαλιά του Εντγκαρ στο 45’ (2-1) έδωσε κάποιες ελπίδες στη Νιούκαστλ για την ανατροπή, ωστόσο ο Μπάμπελ με προβολή στο 50’ διαμόρφωσε το 3-1 και ξεκαθάρισε τα πράγματα. Το σκορ έφτασε στα επίπεδα του 4-1 στο 66’ με όμορφο πλασέ του Τζέραρντ ενώ έκλεισε στο 76’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο.

Μετά από αυτήν την επιβλητική νίκη, η Πρωτοχρονιά θα βρει τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με τρεις πόντους διαφορά από τη δεύτερη Τσέλσι.

Στο Λονδίνο έγινε ο αγώνας της ημέρας. Η Φούλαμ υποδέχθηκε την Τσέλσι και την υποχρέωσε σε ισοπαλία με 2-2, σε μία αναμέτρηση με εντυπωσιακή εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 10’ με κοντινό πλασέ του Ντέμπσεϊ, έπειτα από τραγικά λάθη στην άμυνα των «μπλε». Η ατυχία συνεχίστηκε για τους «μπλε», αφού οι Μαλουντά και Άλεξ αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο. Η λύση για τον Σκολάρι ήρθε από τον Φρανκ Λάμπαρντ. Ο διεθνής μέσος σκόραρε δις στο 50’ και το 72’ και έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Παράλληλα, συμπλήρωσε επτά γκολ στις έξι τελευταίες επισκέψεις του στο «Κρέιβεν Κότατζ». Εν τούτοις, η Φούλαμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο φινάλε «τιμώρησε» την Τσέλσι και πάλι με τον Κλιντ Ντέμπσεϊ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Από τη στιγμή που κανείς επιθετικός της Άρσεναλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντέβιντ Τζέιμς ο Γουίλιαμ Γκαλάς πήρε το…νόμο στα χέρια του και με κεφαλιά στο 81’ βοήθησε τους «κανονιέρηδες» να επικρατήσουν της Πόρτσμουθ και να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Η μεγάλη…επιστροφή της Έβερτον συνεχίζεται. Παρά το ότι παίζει εδώ και αρκετό καιρό χωρίς κλασικό επιθετικό το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόγες δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στο τρίποντο, με ένα «απλό» 3-0 επί της Σάντερλαντ. Ο Μίκελ Αρτέτα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ.

H επιστροφή του Ζακί στα γκολ προσφέρει πόντους στη Γουίγκαν. Με πέναλτι του Αιγύπτιου η ομάδα του πέρασε με 1-0 από την έδρα της Μπόλτον και φιγουράρει πλέον στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Νέα βαθιά βαθμολογική ανάσα για την Γουέστ Χαμ. Έστω και δύσκολα τα «σφυριά» επικράτησαν με 2-1 της Στόουκ, με τον Ντιέγκο Τριστάν να σκοράρει το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερσιπ στο 88’. Οι φιλοξενούμενοι τον αγώνα με δέκα παίκτες, όταν ο Φούλερ στο 53’ χαστούκισε τον συμπαίκτη του, Άντι Γκρίφιν.

Μεγάλη ευκαιρία να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε η Μπλάκμπερν. Τα "ρόδα" έδειχναν να έχουν "αγκαλιάσει" τη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι όταν ο Τζέισον Ρόμπερτς έκανε το 2-0 στο 84'. Ωστόσο, ο Στάριτζ αποδείχθηκε το...κρυφό χαρτί για τον Μαρκ Χιουζ. Πρώτα μείωσε σε 2-1 στο 88' και στις καθυστερήσεις πάσαρε στον Ρομπίνιο για το τελικό 2-2, το οποίο άφησε την Μπλάκμπερν στον πάτο της βαθμολογίας, μαζί με τη Γουέστ Μπρόμιτς.

Τέλος, στα χαμηλά πατώματα συνεχίζει η Τότεναμ. Οι «πετεινοί» ηττήθηκαν με 2-0 από τη Γουέστ Μπρόμιτς, πληρώνοντας την αποβολή του Ασού-Εκότο στο 35’. Τα γκολ για τους γηπεδούχους ήρθαν από τους Μπέντναρ και Μπίτι στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα την Τρίτη, η Αστον Βίλα νίκησε εκτός έδρας τη Χαλ με αυτογκόλ του Ζάγιατ στο 88' και κράτησε την 4η θέση της βαθμολογίας.

Tα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής


Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 1-5

(45' Εντγκαρ- 30 και 66' Τζέραρντ, 36' Χίπια, 50' Μπάμπελ, 76' (πεν) Αλόνσο)


Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 2-0
(83' Μπέντναρ, 90' Μπίτι)

Γουέστ Χαμ-Στόουκ 2-1
(51' Κόουλ, 88' Τριστάν - 4' Φαγέ)

Φούλαμ-Τσέλσι 2-2
(10', 89' Ντέμπσεϊ - 50', 72' Λάμπαρντ)

Εβερτον-Σάντερλαντ 3-0
(10', 27' Αρτέτα, 83' Γκέσλινγκ)

Αρσεναλ-Πόρτσμουθ 1-0
(81' Γκαλάς)

Μπόλτον-Γουίγκαν 0-1
(44' πεν. Ζακί)

















Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(45' ΜακΚάρθι, 84' Ρόμπερτς - 88' Στάριτζ, 91' Ρομπίνιο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 1-0
(68' Μπερμπάτοφ)

Χαλ-Αστον Βίλα 0-1

(88'(αυτ) Ζάγιατ)






Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 1-5

Φούλαμ-Τσέλσι 2-2

Αρσεναλ-Πόρτσμουθ 1-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK