21η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Λάτσιο, ακόμα σκοράρουν Μιλίτο και Μίκολι
Εκδίκηση για τον αποκλεισμό από το Coppa Italia πήρε η Λάτσιο, καθώς επικράτησε 2-0 της Μίλαν, σκοράροντας στο τελευταίο τέταρτο. Ίντερ-Παλέρμο 4-4 με επτά γκολ των Μιλίτο και Μίκολι!

Εκ διαμέτρου αντίθετη με τον αγώνα για το Coppa Italia ήταν ο αποψινός (01/02) μεταξύ των “λατσιάλι” και των “ροσονέρι”. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, λάθη επί λαθών στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ένα… φαλτσοσφύριγμα που ίσως άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νταμάτο -ορθώς- καταλόγισε πέναλτι, μετά από παρέμβαση του βοηθού όμως, ο οποίος θεώρησε πως ο Ελ Σααραουί έκανε “χέρι”, ο διαιτητής άλλαξε γνώμη.
Η Λάτσιο άνοιξε στο 76ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του -μη έχοντος ισορροπία- Ερνάνες, έπειτα από ασίστ του Ρόκι και “κλείδωσε” τη νίκη στο 85′ με εν κινήσει πλασέ του Ρόκι, ύστερα από γύρισμα του Λούλιτς.
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ντιέγο Μιλίτο και Φαμπρίτσιο Μίκολι, Ίντερ και Παλέρμο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4, σε ένα ματς γεμάτο ανατροπές. Ο Μαντοβάνι άνοιξε το σκορ στο 17′ για τους φιλοξενούμενους και στη συνέχεια άρχισε η μονομαχία Μιλίτο-Μίκολι. Ο Αργεντινός μπορεί να σημείωσε ένα γκολ παραπάνω, όμως, ο Ιταλός είπε την τελευταία λέξη στο 85′, χαρίζοντας το βαθμό στην Παλέρμο.
Στους νικητές της αγωνιστικής συγκαταλέγεται και η Ουντινέζε, η οποία επικράτησε 2-1 της Λέτσε και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Πατσιέντσα άνοιξε το σκορ για τους “φριουλάνι”, ενώ στο 36′ ο συνήθης ντι Νατάλε ξανάδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αφού δέκα λεπτά νωρίτερα, ο ντι Μικέλε είχε ισοφαρίσει.
Στα άλλα ματς της ημέρας η Κάλιαρι επιβλήθηκε 4-2 της Ρόμα, ενώ Νάπολι και Τσεζένα αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ.
Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Νάπολι – Τσεζένα 0-0
Ίντερ – Παλέρμο 4-4
(22′, 55′ πεν, 61′, 69′ Μιλίτο – 17′ Μαντοβάνι, 52′, 66′, 85′ Μίκολι)
Κάλιαρι – Ρόμα 4-2
(7′, 49′ Ριμπέιρο, 41′ Πινίγια, 92′ Έκνταλ – 13′ Ζουάν, 34′ Μπορίνι)
Λάτσιο – Μίλαν 2-0
(76′ Ερνάνες, 85′ Ρόκι)
Ουντινέζε – Λέτσε 2-1
(2′ Πατσιέντσα, 36′ ντι Νατάλε – 26′ ντι Μικέλε)
Πάρμα – Γιουβέντους ( αναβολή)
Αταλάντα – Τζένοα (αναβολή)
Μπολόνια – Φιορεντίνα ( αναβολή)
Σιένα – Κατάνια ( αναβολή)
Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου
Νοβάρα – Κιέβο (21:45)