ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

22η αγ.: Αφεντικό της Πρέμιερ το Μάντσεστερ

Με πέναλτι του Μάριο Μπαλοτέλι στο 95' η Μάντσεστερ Στι νίκησε με 3-2 την Τότεναμ και εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφή της Πρέμιερσιπ. Απάντησε με διπλό μέσα στην Άρσεναλ (1-2) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν οι Ντεφόε και Φαν Πέρσι.

22η αγ.: Αφεντικό της Πρέμιερ το Μάντσεστερ

Στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ Οι δύο ομάδες έδειξαν εξαιρετικά αγχωμένες και υπομονετικές στο πρώτο 45λεπτο, με αποτέλεσμα οι Χαρτ και Φρίντελ να περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Καμία καλή ευκαιρία δεν έγινε, με την Τότεναμ να προσέχει υπερβολικά τα μετόπισθεν και τη Σίτι να δείχνει μπλοκαρισμένη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Από το 55′ ως το 65′ το σκορ έγινε 2-2, με τους δύο αντιπάλους να αποδεικνύουν γιατί μόνο η Πρέμιερσιπ μπορεί να μας χαρίσει τέτοια παιχνίδια. Το 1-0 έγινε από συνδυασμό του Σίλβα με τον Νασρί και τον Γάλλο να κάνει το 1-0. Πριν προλάβει να συνέλθει η άμυνα των “πετεινών” ο Λέσκοτ έκανε το 2-0 και η Σίτι έγινε το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Μόνο για ένα λεπτό όμως, αφού στην επόμενη φάση ο Ντεφόε τη βρήκε στους πανηγυρισμούς και μείωσε σε 2-1. Το πιο ωραίο γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μπέιλ στο 65′ με εξαιρετικό αριστερό πλασέ εκτός περιοχής.

Το τελευταίο 25λεπτο παίχθηκε σε υψηλό ρυθμό, ο Ντεφόε δεν έκανε το 2-3 και ενώ ήταν μόνο του σε κενή εστία και στο 95′ ο Μπαλοτέλι (σ.σ η μοναδική αλλαγή του Μαντσίνι) ανατράπηκε από τον Κινγκ. Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση και χάρισε στην ομάδα του τη 200ή νίκη στην ιστορία της Πρέμιερσιπ και το +3 από τη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο εφετινό πέναλτι που δέχεται η Τότεναμ. Όμως αυτό ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Στο 83′ έγινε μία πολύ περίεργη φάση με τον Μπαλοτέλι να φαίνεται να πατά στο κεφάλι τον Σκοτ Πάρκερ της Τότεναμ. Ο Ιταλός δείχνει να κάνει κίνηση με το δεξί του πόδι προς το πρόσωπο του αντιπάλου του, αλλα επειδή την ίδια στιγμή προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε συλλήβδην.

Στο ντέρμπι του Έμιρεϊτς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώριζε εξ’ αρχής πως δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών, μετά το +6 της συμπολίτισσας. Ο Ανρί έμεινε εκτός αποστολής για τους Λονδρέζους, ενώ την ίδια ώρα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κράτησε στον πάγκο τον Πολ Σκόουλς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν προσωπική υπόθεση του Ράιαν Γκιγκς. Στα 38 του χρόνια ο Ουαλός έκανε τα πάντα και έδειχνε ασταμάτητος για τα πιτσρίκια του Βενγκέρ. Ο Νάνι έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους “κόκκινους διαβόλους”, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 45′ με γκολ του Βαλέντσια, έπειτα από ασίστ του Γκιγκς. Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50′ ο Ροζίτσκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Φαν Πέρσι, αυτός είχε όλο το τέρμα μπροστά του για να πλασάρει, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα έξω.

Οι “κανονιέρηδες” αναθάρρησαν, αλλά και απείλησαν την εστία των πρωταθλητών με σουτ των Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Εβρά σταμάτησε με τον ώμο το σουτ του Ροζίτσκι το οποίο πήγαινε προς το τέρμα. Στο 65′ ο Μερτεσάκερ πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και έξι λεπτά μετά ο Φαν Πέρσι…πήρε το αίμα του πίσω με εξαιρετικό αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή. Η επιλογή του Βενγκέρ να περάσει στον αγώνα τον Αρσάβιν προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Άρσεναλ, αφού αποχώρησε ο διακριθείς Τσάμπερλεϊν.

Η εξαιρετική φόρμα που διανύει ο Βαλέντσια έγινε εμφανής και πάλι στο 81′. Ο μέσος από το Εκουαδόρ ξεκίνησε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, συνδυάστηκε με τον Παρκ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γουέλμπεκ για το τελικό 1-2 και τη διατήρηση του -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές έχασαν με τραυματισμό τον Νάνι στο 75′.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 3-2

(56′ Νασρί, 59′ Λέσκοτ. 95′ πεν. Μπαλοτέλι- 60′ Ντεφόε, 65′ Μπέιλ)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

(71′ Φαν Πέρσι – 45′ Βαλέντσια, 81 Γουέλμπεκ)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK