23η αγ.: Έχασε ευκαιρία η Γιουβέντους, “χαστούκια” σε Ρόμα, Μίλαν, ξέσπασε η Ίντερ (VIDEOS)
Η Γιουβέντους "στραβοπάτησε" στην έδρα της Τσεζένα και με το 2-2 έχασε τη δυνατότητα να ξεφύγει από τη Ρόμα, η οποία έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία απεναντι στην ουραγό Πάρμα για την 23η αγωνιστική της Serie A. Ούτε κόντρα στην Έμπολι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την νίκη η Μίλαν μένοντας στο 1-1 στο Σαν Σίρο. Πρώτη νίκη στο Μπέργκαμο μετά από 7 χρόνια για την Ίντερ κόντρα στην Αταλάντα.
Η Γιουβεντους απώλεσε την ευκαιρία να εκτοξεύσει στους 9 τους βαθμούς διαφοράς από τη Ρόμα και να “κλειδώσει” εν πολλοίς και το φετινό σκουντέτο, ωστόσο η Τσεζένα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο “Ντίνο Μανούτσι” και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2. Αν και προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα, η ομάδα του Μίμο ντι Κάρλο… έγραψε ιστορία, αφού προηγήθηκε στο 17′ με τον Μίλαν Τζούριτς και κράτησε αυτό το προβάδισμα για 10 λεπτά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλη τη φετινή σεζόν, η “γηραιά κυρία” είχε μείνει πίσω σ το σκορ συνολικά μόλις για 7 λεπτά.
Εν τη απουσία του Κάρλος Τέβες, “σκυτάλη” πήρε ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος ισοφάρισε στο 27ο λεπτο. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κλάουντιο Μαρκίζιο συνδύασε την 200ή συμμετοχή του στη Γιουβέντους με το πρώτο γκολ μετά από 5 μήνες, κάνοντας την ανατροπή. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει σε ένα τετ α τετ των γηπεδούχων, αλλά δεν τα κατάφερε το ιδιο καλά στο 70ό λεπτό, όταν ο Φράνκο Μπριέντζα ισοφάρισε σε 2-2. Ο Αρτούρο Βιδάλ είχε “χρυσή” ευκαιρία να γίνει ο ήρωας των φιλοξενουμένων στο 82ο λεπτό, αλλά αστόχησε σε πέναλτι και η ισοπαλία έμεινε μέχρι τέλους.
Τσεζένα (4-3-1-2): Λεάλι, Πέρικο (60′ Νίκα), Λουκίνι, Κράνιτς, Ρεντζέτι, Ζε Εντουάρντο, Ντε Φέουντις, Τζιόρτζι (83′ Καρμπονέρο), Μπριέντζα, Ντεφρέλ, Τζούριτς (83′ Ροντρίγκεθ)
Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά (75′ Περέιρα), Βιδάλ (88′ Κομάν), Μοράτα, Γιορέντε (88′ Πέπε)
Η Πάρμα απέδειξε ότι υπάρχει ζωή ακόμα στο συγκρότημα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι και με την ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο “Ολιμπικο” της Ρώμης, η σχεδόν καταδικασμένη σε υποβιβασμό ουραγός της Serie A καθόρισε κατά πάσα πιθανότητα τον φετινό πρωταθλητή Ιταλίας. Η Ρόμα περιορίστηκε στον έναν βαθμό, έχοντας πολλούς παίκτες με απόδοση κάτω του μετρίου και πλέον η “ψαλίδα” από την κορυφή μοιάζει αδύνατο να κλείσει σε σχέση με αυτήν του ανταγωνισμού για τη 2η θέση. Η… κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, με τον Μιραλέμ Πιάνιτς να τίθεται νοκ άουτ λόγω ασθένειας λίγες ώρες πριν τον αγώνα. Ο Σεϊντού Ντουμπιά έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός, ο Ζερβίνιο επέστρεψε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και αμφότεροι δεν προσέφεραν τίποτα αξιοσημείωτο στους γηπεδούχους.
Ο Άντεμ Λιάγιτς ήταν ο μοναδικός που προσπαθούσε από πλευράς “τζιαλορόσι”, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ο Αντόνιο Μιράντε κρατούσε το μηδέν με αρκετές επεμβάσεις. Η είσοδος των νεαρών αλλά άγουρων ακόμα Ντανιέλε Βέρντε, Λεάντρο Παρέδες και Αρνάλντο Σανάμπρια δεν έφεραν το πολυπόθητο γκολ και μάλιστα η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά κινδύνεψε στα μισά του 2ου μέρους, όταν ο Κώστας Μανωλάς (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, στον πάγκο ο Βασίλης Τοροσίδης, εκτός αποστολής ο Χοσέ Χολέμπας) ανέτρεψε στην περιοχή τον Αντόνιο Νοτσερίνο, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Ρόμα μένει αρκετά πίσω στη μάχη του τίτλου.
Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Φλορέντζι, Μανωλάς, Γιανγκά Εμπιουά, Κοουλ, Κεϊτα, Ντε Ρόσι (58′ Βέρντε), Ναϊνγκολάν, Λιάγιτς (77′ Παρέδες), Ντουμπιά (85′ Σανάμπρια), Ζερβίνιο
Πάρμα (4-4-1-1): Μιράντε, Κασάνι (90+2′ Φεντάλ), Μέντες, Λουκαρέλι, Κόστα, Βαρέλα (78′ Παλαντίνο), Μάριγκα (87′ Λόντι), Μάουρι, Ροντρίγκες, Νοτσερίνο, Μπελφοντίλ
Δύο μήνες χρειάστηκε να περάσουν ώστε η Ίντερ να πανηγυρίσει ξανά εκτός έδρας νίκη. Το 4-1 επί της Αταλάντα, μάλιστα, ήρθε σε μια έδρα όπου οι “νερατζούρι” αγνοούσαν την επιτυχία εδώ και 7 χρόνια. Η απόσυρση από την αποστολή του Μάουρο Ικαρντι δύο ώρες πριν από τη σέντρα λόγω στομαχικών διαταραχών δεν άφηνε αμφιβολίες για το πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή της Ίντερ.
Ο Τζερντάν Σατσίρι φρόντισε να αποτινάξει ένα μέρος της πίεσης με το “παρθενικό” τέρμα του στην Ιταλία. Το πέναλτι μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο και παρά την ισοφάριση του Μάξι Μοράλες στο 27′, ο Φρέντι Γκουαρίν πήρε το… όπλο του και εκτόξευσε την Ίντερ. Αρχικά ένα φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό και στη συνέχεια ένα με το δεξί έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους Μιλανέζους. Η αποβολή του Γιοάν Μπεναλουάν στο 52′ για σκληρό τάκλιν και έντονες διαμαρτυρίες στέρησαν κάθε ελπίδα ανάκαμψης των γηπεδούχων, που είδαν στο 72′ τον Ροδρίγο Παλάσιο να αποζημιώνει για μία πρότερη χαμένη ευκαιρία και να διαμορφώνει το τελικό 4-1.
Αταλάντα (4-4-1-1): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Στεντάρντο, Μπεναλουάν, Μπελίνι, Τζαπακόστα, Τσιγκαρίνι (75′ Εμάνουελσον), Καρμόνα, Γκόμες (75′ Μπαζέλι), Μοράλες (46′ Ντένις), Πινίγια
Ίντερ (4-3-1-2): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Ρανόκια, Ζουάν, Σαντόν, Γκουαρίν, Μεδελ, Μπρόζοβιτς (82′ Κουζμάνοβιτς), Σατσίρι (68′ Κόβατσιτς), Παλάσιο (76′ Ερνάνες), Ποντόλσκι
Παρότι προηγήθηκε στο σκορ, η Μίλαν δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη ούτε κόντρα στην Έμπολι, παραμένοντας στην 10η θέση της Serie A. Οι “ροσονέρι” έγραψαν το 1-0 με κοντινό πλασέ του Ματία Ντέστρο, έπειτα από γέμισμα του Τζιάκομο Μποναβεντούρα στο 40′. Στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Μάσιμο Μακαρόνε.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μίλαν κόντεψε να χάσει και το ματς, όταν στο 83′ ο Φραντσέσκο Ταβάνο βγήκε τετ α τετ με τον Ντιέγο Λόπεθ, έκανε το πλασέ, όμως Ισπανός βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε με το χέρι για να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Κατά συνέπεια δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, με τον Κριστιάν Αμπιάτι να περνάει στο γήπεδο στη θέση του σκόρερ Ντέστρο για το τελευταίο 5λεπτο.
Μίλαν (4-2-3-1): Λόπες, Ραμί, Άλεξ (8′ Μποκέτι), Παλέτα, Αντονέλι, Ντε Γιονγκ, Πόλι, Χόντα (79′ Τσέρτσι), Μενέζ, Μποναβεντούρα, Ντέστρο (85′ Αμπιάτι)
Έμπολι (4-3-1-2): Σέπε, Χισάι, Τονέλι, Ρουγκάνι, Ρουί, Βεσίνο (54′ Βέρντι), Βαλντιφιόρι, Κρότσε (83′ Σινιορέλι), Ζιελίνσκι, Μακαρόνε, Πουτσιαρέλι (64′ Ταβάνο)
Σε ρυθμούς twitter
# Το εκπληκτικό κοντρόλ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς στην εκτός έδρας νίκη της Ίντερ επί της Αταλάντα.
# Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έβγαλε ασίστ με κόρνερ (γκολ ο Λούκα Τόνι με κεφαλιά) στην ήττα της Βερόνα από την Τζένοα με 5-2, που βρήκε τον Βαγγέλη Μόρα να τραυματίζεται και να αντικαθίσταται στο 40′. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αγωνίστηκε κι αυτός για 90 λεπτά για λογαριασμό των φιλοξενουμένων.
# Ο Ορέστης Καρνέζης δέχθηκε γκολ από “σκαφτό” πέναλτι του Αντόνιο Καντρέβα στη νίκη της Λάτσιο με 1-0 επί της Ουντινέζε. Εκτός αποστολής για τους ηττημένους ο τιμωρημένος Παναγιώτης Κονέ.
# Ο Γιάννης Φετφατζίδης παρέμεινε στον πάγκο στη νίκη της Κιέβο επί της Σαμπντόρια με 2-1.
Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015
19:00 Σασουόλο – Φιορεντίνα 1-3
(67′ Μπεράρντι – 30′ Σαλάχ, 32′, 62′ Μπαμπακάρ)
(14′ Λαζάαρ, 36′ Βάσκες, 65′ Ριγκόνι – 82′ Γκαμπιαντίνι)
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
13:30 Μίλαν – Έμπολι 1-1
(40′ Ντέστρο – 68′ Μακαρόνε)
16:00 Τορίνο – Κάλιαρι 1-1
(35′ Ελ Καντουρί – 34′ Ντονσά)
16:00 Τζένοα – Βερόνα 5-2
(10′ αυτ. Αγκοστίνι, 12′, 30′ Νιανγκ, 65′ Μπερτολάτσι, 86′ Περότι – 20′, 57′ Τόνι)
16:00 Αταλάντα – Ίντερ 1-4
(27′ Μοράλες – 2′ πέν. Σατσίρι, 37′, 63′ Γκουαρίν, 72′ Παλάσιο)
16:00 Ουντινέζε – Λάτσιο 0-1
(23′ πέν. Καντρέβα)
16:00 Ρόμα – Πάρμα 0-0
19:00 Κιέβο – Σαμπντόρια 2-1
(2′ Ίσκο, 39′ Μετζιορίνι – 90+1′ Μουριέλ)
21:45 Τσεζένα – Γιουβέντους 2-2
(17′ Τζούριτς, 70′ Μπριέντζα – 27′ Μοράτα, 33′ Μαρκίζιο)
Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων
Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Μπενάσι (71′ Γκονσάλες), Βίβες, Ελ Καντουρί (85′ Γκάτσι), Νταρμιάν, Μαρτίνες (59′ Λόπες), Κουαλιαρέλα
Κάλιαρι (4-3-2-1): Μπέρκιτς, Ντεσένα, Ροσετίνι, Καπουάνο, Αβελάρ, Ντονσά, Κόντι, Έκνταλ, Σάου (85′ Λόνγκο), Κόσου (74′ Πέδρο), Τσοπ (65′ Εμποκού)
Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ρονκάγλια, Ντε Μαϊό, Ίτσο, Εντενίλσον, Μπερτολάτσι, Κούτσκα, Μπεργκντίς (65′ Λασάλτ), Φαλκέ (88′ Μαντραγκόρα), Περότι, Νιανγκ (74′ Παβολέτι)
Βερόνα (4-3-3): Μπενούσι, Πιζανο, Μόρας (40′ Σόρενσεν), Μάρκες, Αγκοστίνι, Γκρέκο, Ταχτσίδης, Χάλφρεντσον (74′ Ιονίτσα), Χριστοδουλόπουλος, Τόνι, Γκόμες (82′ Λόπες)
Ουντινέζε (3-1-4-2): Καρνέζης, Βαγκέ, Ντανίλο, Πίρις, Αλαν, Γουιντμέρ, Φερνάντες (61′ Γκιλιέρμε), Μπαντού, Γκαμπριέλ (53′ Λούκας), Ντι Νατάλε, Τερό (77′ Αγκίρε)
Λάτσιο (4-3-3): Μπερίσα, Μπάστα, Ντε Φράι, Μαουρίσιο, Ράντου, Ονάζι (46′ Κατάλντι), Μπίγλια, Παρόλο, Καντρέβα (71′ Κεϊτά), Κλόζε (75′ Περέα), Άντερσον
Κιεβο (4-4-2): Μπιτσάρι, Φρε (77′ Γκαμπερίνι), Νταϊνέλι, Σέζαρ, Ζουκάνοβιτς, Στσελότο (67′ Ματιελο), Ίσκο, Χετεμάι, Μπίρσα, Μπότα, Μετζιορίνι (60′ Παλόσκι)
Σαμπντόρια (4-3-1-2): Βιβιάνο, Βσόλεκ, Σιλβέστρε, Ρομανιόλι, Μεσμπά, Ακουά, Παλόμπο, Ντάνκαν, Κορέα (46′ Μουριέλ), Μπερχέσιο, Ετό