23η αγ.: Ισοπέδωσε την Τότεναμ η Μάντσεστερ Σίτι, γκέλα για Τσέλσι
Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τον καθιερωμένο περίπατο απέναντι στην Τότεναμ και με το 5-1 "άρπαξε" την πρωτιά της Premier League από την Άρσεναλ. Η Τσελσι "σκόνταψε" με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ κι έμεινε 3 πόντους πίσω στην κούρσα του τίτλου.
Μετά από το 6-0 του 1ου γύρου, η Μάντσεστερ Σίτι δεν λυπήθηκε την Τότεναμ ούτε στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” και την ισοπέδωσε με 5-1, παίρνοντας για πρώτη φορά στη σεζόν την πρωτοπορία στην Premier League. Το τέρμα του Σέρχιο Αγκουέρο με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα έβαλε σε δύσκολη θέση τα “σπιρούνια”, που με τον πρώην “πολίτη” στην κορυφή της επίθεσης, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, δεν απείλησε όσο θα ήθελε την εστία του Τζο Χαρτ. Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ντάνι Ρόουζ (που ευθύνεται και για το πρώτο γκολ επειδή δεν έπαιξε το τεχνητό οφσάιντ) στο 51′ “κλείδωσε” την υπόθεση για τους διεκδικητές του τίτλου. Ο νεαρός αμυντικός αποβλήθηκε, ο Γιάγια Τουρέ σκόραρε και η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι βάδισε με περίσσια άνεση προς τη νίκη.
Ο Έντιν Τζέκο συνέχισε το “πάρτι” του απέναντι στην ομάδα του Λονδίνου, φτάνοντας τα 6 τέρματα σε 6 παιχνίδια, ενώ η μείωση του σκορ από τον Ετιέν Καπού πέρασε απαρατήρητη από τους φιλοξενούμενους, που ασχολήθηκαν περισσότερο με τον τραυματισμό του Αγκουέρο. Το πρώτο τέρμα του Στέβαν Γιόβετιτς στην Premier League και εκείνο του Βενσάν Κομπανί ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Σίτι, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που σημείωσε πάνω από 10 τέρματα στην ίδια σεζόν στην Τότεναμ μετά από την Πόρτσμουθ το 1957-1958.
Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Γουόκερ, Ντόσον, Κίρικες, Ρόουζ, Μπενταλέμπ, Ντεμπέλε (46′ Καπού), Λένον, Έρικσεν (83′ Χόλτμπι), Σίγκουρντσον (55′ Νότον), Αντεμπαγιόρ
Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Νάβας, Φερναντίνιο, Τουρέ (64′ Νάστασιτς), Σίλβα (80′ Κολάροφ), Τζέκο, Αγκουέρο (45′ Γιόβετιτς)
Το κέρδος από αυτό το αποτέλεσμα ήταν διπλό για τη Σίτι. Αφενός προσπέρασε την Άρσεναλ που είχε στρογγυλοκαθίσει για εβδομάδες στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, αφετέρου άνοιξε την “ψαλίδα” απ΄την Τσέλσι στους 3 πόντους, μετά από την αναπάντεχη απώλεια των “μπλε” στο “Στάμφορντ Μπριτζ” με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ. Τα “σφυριά” απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που… σφυροκόπησε την εστία του Αντριάν, αλλά κανένα από τα 39 σουτ δεν κατέληξε στα δίχτυα του.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, κυριάρχησαν στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, αλλά απέτυχαν να βρουν το νικητήριο τέρμα. Ένα σουτ του Οσκάρ βρήκε το δοκάρι, δύο προσπάθειες των Τζον Τέρι και Σαμουέλ Ετό εξουδετερώθηκαν από τον Ισπανό τερματοφύλακα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αφού η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς είχε να επιδείξει μόνο μία τελική προσπάθεια στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.
Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα (63′ Λάμπαρντ), Ραμίρες, Μίκελ (63′ Μάτιτς), Γουίλιαν, Οσκάρ (80′ Μπα), Αζάρ, Ετό
Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Αντριάν, Ντεμέλ, Κόλινς, Τόμκινς, Ο’ Μπράιεν, Νομπλ, Τέιλορ, Ντιαμέ (30′ Τζάρβις), Νόλαν (80′ Νοτσερίνο), Ντάουνινγκ, Κάρολ (64′ Κ. Κόουλ)
Σε ρυθμούς twitter
# Εκτός αποστολής στη νίκη της Σάντερλαντ επί της Στόουκ έμεινε ο Χάρης Μαυρίας.
# Ο Σέρχιο Αγκουέρο έγινε ο 5ος πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 50 γκολ στην Premier League (σε 81 παιχνίδια), πίσω από τους Άντι Κόουλ, Άλαν Σίρερ, Ρουντ φαν Νίστελροϊ και Φερνάντο Τόρες.
Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κάρντιφ 2-0
(6′ Φαν Πέρσι, 59′ Γιανγκ)
21:45 Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-2
(21′ Φόντε, 54′ Λαλάνα – 48′ Ζιρού, 52′ Καθόρλα)
(61′ Σέλβεϊ, 75′ Τσίκο)
(16′ Πάντσεον)
(21′ Τζέραρντ, 33′, 35′ Στάριτζ, 50′ Σουάρες)
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014
21:45 Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 4-3
(12′ Γουέιμαν, 25′ Μπακούνα, 37′ Ντελφ, 64′ πέν. Μπεντέκε – 4′ Μπραντ, 9′ αυτ. Ντελφ, 43′ Μουλουμπί)
21:45 Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 0-0
21:45 Σάντερλαντ – Στόουκ 1-0
(17′ Τζόνσον)
21:45 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5
(59′ Καπού – 15′ Αγκουέρο, 51′ πέν. Τουρέ, 53′ Τζέκο, 78′ Γιόβετιτς, 89′ Κομπανί)
Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων
Άστον Βίλα (4-4-1-1): Γκουζάν, Λότον (65′ Χολτ), Φλάαρ, Κλαρκ, Μπέρτραντ, Μπακούνα, Ελ Αχμαντί (76′ Σιλά), Γουέστγουντ, Ντελφ, Γουέιμαν (80′ Μπέικερ), Μπεντέκε
Γουέστ Μπρομ (4-4-2): Φόστερ, Ρέιντ (76′ Μπεραϊνό), Λουγκάνο, Όλσον, Ρίτζγουελ, Μόρισον, Γιάκομπ, Μουλουμπί, Μπραντ, Ανιτσέμπε (80′ Βίντρα), Ανελκά (26′ Αμαλφιτανό)
Σάντερλαντ (4-3-3): Μανόνε, Μπάρντσλεϊ (46′ Τσελούστκα), Ο’ Σέι, Μπράουν, Αλόνσο, Λάρσον, Κόλμπακ, Κι, Τζόνσον (87′ Γκάρντνερ), Άλτιντορ (67′ Φλέτσερ), Μπορίνι
Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Ενζονζί, Γουίλαν, Οντεμβίγκι (90+1′ Γκουιντέτι), Άνταμ, Ασαϊντί (72′ Αρναούτοβιτς), Κράουτς (65′ Γουόλτερς)