ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

24η αγ.: Νίκη τίτλου η Ντόρτμουντ

Ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε η Ντόρτμουντ που επικράτησε 2-1 της Μάιντζ και για πρώτη φορά στην ιστορία της έκανε οκτώ σερί νίκες.

24η αγ.: Νίκη τίτλου η Ντόρτμουντ

Η ομάδα της Βεστφαλίας προηγήθηκε στο 26′ με μονοκόμματο σουτ του Μπλαστσικόφσκι και έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Ένας πρώην “κιτρινόμαυρος”, πάντως, ο Μοχάμεντ Ζιντάν σκόραρε και στο πέμπτο ματς με τη φανέλα της Μάιντζ (στο 74′), φορτώνοντας άγχος τους γηπεδούχους. Τελικά η δικαιοσύνη δεν άργησε να αποδοθεί, αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Καγκάβα με εν κινήσει πλασέ, έπειτα από ασίστ του Πίστσεκ, χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές.

Με όνειρο απατηλό μοιάζει, πλέον, η κατάκτηση του τίτλου για την Μπάγερν. Η βαυαρική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την Λεβερκούζεν και σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ επικρατήσει της Μάιντζ, η διαφορά θα εκτοξευθεί στο +7. Οι “ασπιρίνες” άνοιξαν το σκορ στο 79′ με προβολή του Κίσλινγκ σε κενή εστία. Είχε προηγηθεί μακρινή μπαλιά του Κάστρο, άστοχη έξοδος του Νόιερ και εντυπωσιακό γύρισμα του Ντερντιγιόκ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τελευταίο λεπτό ο Μπελαραμπί, ύστερα από ασίστ του Κάστρο.

Την πρώτη του νίκη ως τεχνικός της Χέρτα πανηγύρισε ο Ότο Ρεχάγκελ. Οι πρωτευουσιάνοι νίκησαν 1-0 την Βέρντερ, την ομάδα δηλαδή που ο 73χρονος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής του καριέρας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 63ο λεπτό με σκαστό σουτ του Ρουκαβίτσια, μετά από σέντρα του Μπάστιανς.

Την ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Μπάγερν έχασε η Σάλκε, καθώς ηττήθηκε 2-1 από την αδύναμη Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Φράις (με πλασέ στο 18′) και Καλιγκιούρι (με πέναλτι στο 66′), πριν ο Πούκι μειώσει στο 72′.

Σαν σίφουνας πέρασε η Στουτγκάρδη από το “Imtech Arena”. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ το Αμβούργο και πλησίασε τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 23′ με τον Ιμπίσεβιτς, συνεχίστηκε στο 31′ και το 47′ με δύο εύστοχα πέναλτι του Κουζμάνοβιτς, ενώ ολοκληρώθηκε στο τελευταίο λεπτό με τον Χάρνικ. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκερέρο.

Ισόπαλοι χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Καϊζερσλάουτερν και Βόλφσμπουργκ. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί πλασματικό, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. H σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε από πλευράς γηπεδούχων στο 73′. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Βούτεν έκανε το σουτ, αλλά ο Μάντζουκιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η Άουγκσμπουργκ. Η βαυαρική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Ανόβερο, ισοφαρίζοντας στο 89ο λεπτό με πέναλτι του Κάλσεν-Μπράκερ. Είχε προηγηθεί στο 12′ με τον Μπελινγκχάουζεν, πριν οι Χαγκουί (στο 33′) και Ντιούφ (στο 69′) ανατρέψουν τα δεδομένα.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Λεβερκούζεν – Μπάγερν 2-0

(79′ Κίσλινγκ, 90′ Μπελαραμπί)

Καϊζερσλάουτερν – Βόλφσμπουργκ 0-0

Αμβούργο – Στουτγκάρδη 0-4

(23′ Ιμπίσεβιτς, 31′ πεν, 47′ πεν Κουζμάνοβιτς, 90′ Χάρνικ)

Ανόβερο – Άουγκσμπουργκ 2-2

(33′ Χαγκουί, 69′ Ντιούφ / 12′ Μπελινγκχάουζεν, 89′ πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)

Χέρτα – Βέρντερ 1-0

(63′ Ρουκαβίτσια)

Φράιμπουργκ – Σάλκε 2-1

(18′ Φράις, 66′ πεν. Καλιγκιούρι / 72′ Πούκι)

Ντόρτμουντ – Μάιντζ 2-1

(26′ Μπλαστσικόφσκι, 77′ Καγκάβα / 74′ Ζιντάν)

Κυριακή 04 Μαρτίου

Νυρεμβέργη – Γκλάντμπαχ (16:30)

Χόφενχαϊμ – Κολονία (18:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK