24η αγ.: Ξεπέρασε το σκόπελο η Μπαρτσελόνα. Με τον τερματοφύλακα ισοφάρισε η “Ντέπορ” (vids)
Το 100ο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκοτης Μπαρτσελόνασυνδυάστηκε με εντός έδρας νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μια νίκη που διατήρησε τους "μπλαουγκράνα" στο +5 από τη δεύτερη Ρεάλ.
Ιραόλα, αποκτώντας δικαίωμα στην ελπίδα. Όμως ο
Λιονέλ Μέσι είχε διαφορετική άποψη. Μπορεί αρχικά να μην του δόθηκε πέναλτι, αφού πρώτα εξέθεσε την άμυνα της Μπιλμπάο, ωστόσο στο 77′ “εκτέλεσε” από κοντά τον Ιραϊθόθ και διαμόρφωσε το
2-1 στο 250ο παιχνίδι του με τους πρωταθλητές (έχει πετύχει με αυτό της Κυριακής 168 γκολ).
Νίκη και γιατη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 2-0 της Λεβάντε.Με αυτήν τη επιτυχία μάλιστα ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 9 χρόνια αήττητος σε εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλημάτων, με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ κι εσχάτως Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αποδείχθηκεη “βασίλισσα” είχε εύκολο έργο με αντίπαλο την ομάδα του Λουίς Γκαρθία κι έφτασε στη νίκη χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Μπενζεμά (7′) και Καρβάλιο (41′). Στο δεύτερο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να φορτσάρει, μια και στο μυαλό της ήταν το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λιόν.
Η Βιγιαρεάλ έχασε επιπλέον έδαφος στη μάχη της τρίτης θέσης. Μολονότι προηγήθηκε με τον Μάρκο Ρουμπέν στο 35′, άφησε δύο βαθμούς μετά το 1-1 με τη Μάλαγα στο “Μαδριγάλ”, το οποίο διαμόρφωσε ο Ουρουγουανός Φερνάντες στο 82′. Παρά το βαθμό πάντως η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι παρέμεινε στην τελευταία θέση του πίνακα, αγνοώντας από τις 2 Ιανουαρίου. Όχι πάντως πως η τρίτη Βαλένθια πήγε καλύτερα, παραχωρώντας “λευκή” ισοπαλία στη Σπόρτινγκ Χιχόν.
Μία άλλη ομάδα της Ανδαλουσίας που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, η Αλμερία, πέταξε την ευκαιρία για τη νίκη απέναντι στη Λα Κορούνια, δεχόμενη γκολ στο τέταρτο και τελευταίολεπτό των καθυστερήσεων. Μάλιστα ισοφαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ντεπορτίβο Αρανθούμπια, ο οποίος είχε προωθηθεί στην τελευταία φάση του αγώνα (εκτέλεση κόρνερ). Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα είχε προηγηθεί με τον Πιάτι στο 47′.
Μετά από τρεις αγωνιστικές η Σεβίλλη βρήκε το δρόμο για τη νίκη. Το 1-0 επί της Έρκουλες στο “Σάντσεθ Πιθχουάν” ήρθε μετά από προσπάθεια του Ιβάν Ράκιτιτς στο 21′ Έκτοτε οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς πολλές ευκαιρίες.
Στη μετά Καμάτσο εποχή, η Οσασούνα παρουσιάστηκε τρομερά βελτιωμένη. Οι “ροχίγιος” επωφελήθηκαν των κενών στην άμυνα της Εσπανιόλ και παίρνοντας από νωρίς τα ηνία έφτασαν στο ευρύ 4-0. Ο Νέκο άνοιξε το σκορ στο 13′, ενώ οι Νεκουνάμ, Λόλο και Σοριάνο έδωσαν διαστάσεις στην επιτυχία της ομάδας από την Παμπλόνα, η οποία πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Τααποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής
Βαλένθια-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε 2-0
(6′ Μπενζεμά, 41′ Καρβάλιο)
Σαραγόσα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(66′ Aγουέρο)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 1-1
(35′ Ρουμπέν – 82′ Φερνάντες)
Χετάφε-Σανταντέρ 0-1
(88′ Πινίγιος)
Αλμερία-Λα Κορούνια 1-1
(47′ Πιάτι – 94′ Αρανθούμπια)
Οσασούνα-Εσπανιόλ 4-0
(13′ Νέκο, 55′ Νεκουνάμ, 80′ Λόλο, 88′ Σοριάνο)
Σεβίλλη-Έρκουλες 1-0
(21′ Ράκιτιτς)
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(3′ Βίγια, 77′ Μέσι -50’πεν. Ιραόλα)
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα
Ρεάλ-Λεβάντε 2-0