26η αγ.: “Ζωντανή” με διαιτησία η Ιντερ κόντρα στη Ρόμα (vids)
Οι δύο ηγέτες της Ιντερ και της Ρόμα, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Φραντσέσκο Τότι, έλειπαν λόγω τραυματισμού, ωστόσο η αναμέτρηση του "Τζιουζέπε Μεάτσα" για την 26η αγωνιστική της Serie Α τα είχε όλα. Πολλά γκολ, θέαμα, ανατροπές, διαιτησία και ένα τελικό 3-3 που αφήνει τους "τζιαλορόσι" με ένα παράπονο και κρατά τους "νερατζούρι" μακριά από τη Γιουβέντους.
Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι παρατάχθηκε διαβασμένη απέναντι σε μία Ιντερ που στο πρώτο μέρος δεν… μπήκε στο γήπεδο. Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι και ο Γιον Αρνε Ρίισε έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, που είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν κι άλλα γκολ απέναντι στην ασύνδετη άμυνα των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος, ο Μάριο Μπαλοτέλι μείωσε για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, η οποία, όμως, λίγο αργότερα είδε τον Ματέο Μπρίγκι να επαναφέρει τη διαφορά στα δύο γκολ. Ο νεαρός Ιταλός επιθετικός της Ιντερ, όμως, σε μία ακόμα προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού, βάλθηκε να γυρίσει το ματς μόνος του. Στο 63′, σε ατομική προσπάθεια, έπεσε κάτω από πίεση του ντε Ρόσι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αν και δεν υπήρξε κάποια επαφή. Ο Μπαλοτέλι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και στο 79′ ήρθε η ώρα της ισοφάρισης με τον Ερνάν Κρέσπο, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρόμα έχασε δύο καλές ευκαιρίες στη συνέχεια να πάρει εκ νέου προβάδισμα, αστόχησε και αποχώρησε από το Μιλάνο με τον ένα βαθμό και μια πικρή γεύση.
Η “διαβολοβδομάδα” ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τη Μίλαν, η οποία μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό της στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τη Βέρντερ Βρέμης, ηττήθηκε (2-1) και από την Σαμπντόρια στη Γένοβα, με συνέπεια να μείνει πίσω στη μάχη της δεύτερης θέσης και πλέον να δίνει αγώνα για να κρατήσει και την τρίτη. Χωρίς τον Κακά σε ακόμα ένα παιχνίδι και με αρκετούς αναπληρωματικούς και πάλι στην ενδεκάδα, οι “ροσονέρι” δεν παρουσίασαν τίποτα το ιδιαίτερο. Στο πρώτο μέρος βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα αμφιλεγόμενο τέρμα του Αντόνιο Κασάνο στο 33′ (ενδέχεται η μπάλα να μην είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας), αν και δεν ήταν χειρότερη από τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο μέρος, όμως, το συγκρότημα του Βάλτερ Ματσάρι εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο, έφτασε σε δεύτερο τέρμα με τον μόνιμο σκόρερ του από τη στιγμή που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, τον Τζιαμπάολο Πατσίνι και πήρε την πολύτιμη νίκη στη μάχη της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μόνο στα τελευταία λεπτά και μείωσαν στο 80′ με τον Αλεσάντρε Πάτο, αλλά ήταν, πλέον, αργά.
Το ντεμπούτο του Αλέσιο Σέστου στην Ρετζίνα ιδανικό, αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό (σε ακόμα ένα παιχνίδι) Σεμπαστιάν Φρε, με συνέπεια οι ουραγοί να περιοριστούν στο βαθμό της ισοπαλίας και η Φιορεντίνα με το 1-1 να μειώσει στους δύο τη διαφορά της από την Μίλαν. Στο πρώτο μέρος ο δανεικός από την Αβελίνο επιθετικός άνοιξε το σκορ για την Ρετζίνα, με τον Εμιλιάνο Μπονατσόλι να ισοφαρίζει άμεσα για “βιόλα” (μετά από μοιραίο λάθος του Μπρούνο Τσιρίλο). Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ομάδα της Καλαβρίας ήταν πολύ καλύτερη κι έχασε ευκαιρίες, με συνέπεια ο Γάλλος τερματοφύλακας των Τοσκανών να αναλάβει δράση, ώστε να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Η Γιουβέντους επικράτησε δύσκολα της Νάπολι με 1-0 στο Τορίνο και παρέμεινε η μοναδική ανταγωνίστρια της Ιντερ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 44ο λεπτό ο Κλαούντιο Μαρκίζιο με σουτ που κόντραρε σε αμυνόμενο και ξεγέλασε τον Νίκολας Ναβάρο. Οι της Νάπολι έχουν παράπονα από τη διαιτησία, αφού δύο λεπτά πριν το τέλος ακυρώθηκε γκολ, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού ουδείς κατάλαβε αν ο διαιτητής έδωσε οφσάιντ ή επιθετικό φάουλ.
Εν τω μεταξύ, το σικελικό ντέρμπι μεταξύ της Παλέρμο και της Κατάνια στο “Μπαρμπέρα” θα μείνει στην ιστορία τόσο για τον θρίαμβο των φιλοξενούμενων (4-0), όσο και για το εκπληκτικό τέρμα του Τζιουζέπε Μασκάρα. Ο Ιταλός μέσος δοκίμασε ένα βολέ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου στο 44ο λεπτό και νίκησε τον Μάρκο Αμέλια, που είχε δεχθεί ήδη δύο γκολ. Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε από την αποβολή του Μαρκ Μπρεσιάνο στο 16’, δύο λεπτά μετά το γκολ του Πάμπλο Λεντέσμα. Η Κατάνια έφτασε γρήγορα σε δεύτερο γκολ με τον Τακαγιούκι Μοριμότο, μέχρι να έρθει η “βολίδα” του Μασκάρα και να “κλειδώσει” τη νίκη. Στο 66’ ο Μικέλε Παολούτσι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της ομάδας του Βάλτερ Τζένγκα.
Στο “Ολίμπικο” της Ρώμης, με πρωταγωνιστή τον Μάουρο Σάρατε, η Λάτσιο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Μπολόνια, επικρατώντας 2-0. Στο 36ο λεπτό ο Αργεντινος επιθετικός άνοιξε το σκορ για τους “λατσιάλι”, ενώ στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής
Λάτσιο-Μπολόνια 2-0
(36′, 81′ Σάρατε)
Γιουβέντους-Νάπολι 1-0
(44′ Μαρκίζιο)
Παλέρμο-Κατάνια 0-4
(14′ Λεντέσμα, 37′ Μοριμότο, 44′ Μασκάρα, 66′ Παολούτσι)
Αταλάντα-Κιέβο 0-2
(78′ Λαντζέλα, 89′ πέν. Πελισιέρ)
Ρετζίνα-Φιορεντίνα 1-1
(21′ Σέστου – 23′ Μπονατσόλι)
Σιένα-Τζένοα 0-0
Ουντινέζε-Λέτσε 2-0
(75′ ντ’ Αγκοστίνο, 94′ Πασκουάλε)
Σαμπντόρια-Μίλαν 2-1
(33′ Κασάνο, 51′ Πατσίνι – 80′ Πάτο)
Κάλιαρι-Τορίνο 0-0
Ιντερ-Ρόμα 3-3
(50′, 63′ πέν. Μπαλοτέλι, 79′ Κρέσπο – 22′ ντε ρόσι, 29′ Ρίισε, 57′ Μπρίγκι)
Ιντερ-Ρόμα 3-3
Γιουβέντους-Νάπολι 1-0
Σαμπντόρια-Μίλαν 2-1
Παλέρμο-Κατάνια 0-4
Λάτσιο-Μπολόνια 2-0
Σιένα-Τζένοα 0-0
Αταλάντα-Κιέβο 0-2
Κάλιαρι-Τορίνο 0-0
Ρετζίνα-Φιορεντίνα 1-1
Ουντινέζε-Λέτσε 2-0