ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

27η αγ.: Σκόνταψε η Τβέντε

Θύμα μίας εκ των πιο αδύναμων ομάδων της Eredivisie έπεσε η Τβέντε, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία για -προσωρινή ίσως- αναρρίχηση στην κορυφή της βαθμολογίας.

27η αγ.: Σκόνταψε η Τβέντε

Η Ντεν Χαγκ παρατάχθηκε με την νεότερη βασική 11άδα από τον Απρίλιο του 2004 (μ.ό. 24 χρόνια και 192 ημέρες), ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Έμπι Σμολάρεκ, που πριν από τρεις εβδομάδες έχασε τον πατέρα του Βλόντι, άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ.

Η απάντηση της Τβέντε ήρθε στο 62′ με κοντινή προσπάθεια του Πλετ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζον κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε ζητήσει πέναλτι για “χέρι”. Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φέρχεκ σημάδεψε το δοκάρι του Κουτίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φέρχεκ ανδρώθηκε στην Ντεν Χαγκ και μόλις πριν δύο μήνες μεταπήδησε στην ομάδα του Εντσέντε. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε “Σε ευχαριστούμε Γουέσλι, 1996-2012”.

Λίγες ημέρες μετά την “πεντάρα” από την Αϊντχόφεν, η Χέρενφεν φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Φένλο και διατηρήθηκε σε “ευρωπαϊκή” τροχιά. Οι “καρδούλες” πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τους Ελμ (στο 17′) και Τζούρισιτς (στο 31′), πριν ο Μαγκουάιρ μειώσει στο 61′ Εν τέλει οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν τη νίκη μέσα σε ένα δίλεπτο (85′-87′), σκοράροντας με τους Ελμ και Ντοστ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της Χέρενφεν, επίδοση που είχε να πετύχει από το χειμώνα του 2010.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Εξέλσιορ – Χρόνινχεν 0-1

Ρόντα – Φίτεσε 3-1

Χέρενφεν – Φένλο 4-1

Μπρέντα – Ναϊμέχεν 1-1

Ντεν Χαγκ – Τβέντε 1-1

Κυριακή 25 Μαρτίου

Άλκμααρ – Βάλβαϊκ (13:30)

Ντε Γκράφσαπ – Φέγενορντ (15:30)

Χέρακλες – Ουτρέχτη (15:30)

Άγιαξ – Αϊντχόφεν (17:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK