ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

27η αγ.: Χάσμα 14 πόντων μεταξύ Γιουβέντους και Ρόμα

Η Νάπολι επικράτησε 1-0 της Ρόμα με γκολ του Χοσέ Καγεχόν στο τέλος και συνέβαλε στην αύξηση της διαφοράς των "τζιαλορόσι" με τη Γιουβέντους στους 14 πόντους μετά από 27 αγωνιστικές στη Serie A και τη νίκη των "μπιανκονέρι" επί της Φιορεντίνα. Η Ίντερ γιόρτασε τα 106 χρόνια ζωής της με νίκη 1-0 επί της Τορίνο.

27η αγ.: Χάσμα 14 πόντων μεταξύ Γιουβέντους και Ρόμα

Η Νάπολι έκανε διπλό κακό στη Ρόμα, αφού με τη νίκη 1-0 στο “Σαν Πάολο” την έβγαλε από την (όποια) μάχη του τίτλου και παράλληλα την απειλεί ξανά για τη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Η… κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τους “τζιαλορόσι”, που μόλις στο 13ο λεπτό έχασαν τον Κέβιν Στρότμαν με τραυματισμό. Το 1ο ημίχρονο δεν είχε πολύ δράση, παρά τον καλό ρυθμό και ορισμένες ευκαιρίες. Την παράσταση έκλεψε μία “βουτιά” του Μάικον, ο οποίος άρχισε δεξιά, με τον Βασίλη Τοροσίδη να παραμένει στον πάγκο της Ρόμα.

Οι απουσίες των Φραντσέσκο Τότι και Ντανιέλε ντε Ρόσι φάνηκαν στο 2ο μέρος, όταν οι “παρτενοπέι” άρχισαν να βελτιώνουν την εικόνα τους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με τη Νάπολι να “χτυπάει” στις αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Λορέντζο Ινσίνιε πρόσθεσε ταχύτητα στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, η οποία έφτασε στο πολυπόθητο τέρμα στο 81′, με το 10 γκολ του Χοσέ Καγεχόν στο πρωτάθλημα. Λίγες εβδομάδες μετά από τη νίκη στο Coppa Italia, η Νάπολι νίκησε τη Ρόμα και στο πρωτάθλημα, αλλά όχι με σκορ που της δίνει προβάδισμα στην ισοβαθμία, μετά από την ήττα 2-0 στο “Ολίμπικο”.

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ινλέρ, Τζεμαϊλί (61′ Ενρίκε), Καγεχόν (85′ Πάντεφ), Χάμσικ (73′ Ινσίνιε), Μέρτενς, Ιγκουαΐν

Ρόμα (4-2-3-1): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Ρομανιόλι (65′ Ντέστρο), Ναϊνγκολάν, Στρότμαν (13′ Ταντέι), Φλορέντζι (75′ Λιάγιτς), Πιάνιτς, Μπάστος, Ζερβίνιο

Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα σε μία… προαναγγελία της μάχης τους για το Europa League, διατήρησε σε διψήφιο επίπεδο την απόσταση από τον ανταγωνισμό και μετράει αντίστροφα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στη Serie A. Η “βιόλα” ήταν η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει τους “μπιανκονέρι” τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο “Αρτέμιο Φράνκι”. Το “Γιουβέντους Στέντιουμ”, όμως, είναι διαφορετική υπόθεση, αφού οι πρωταθλητές Ιταλίας μετρούσαν 13 σερί νίκες εκεί από την αρχή της σεζόν και κυνηγούσαν την ισοφάριση του ρεκόρ της Τορίνο από τη σεζόν 1975-1976.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα παρατάχθηκε με 3 προωθημένους, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν κατάφερε να καταγράψει εύστοχο σουτ. Κανείς συμπαίκτες τους επίσης, με συνέπεια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν να ακουμπάει την μπάλα μόνο για ελεύθερα. Το ίδιο συνέβη και με τον Νέτο στην αντίπερα όχθη, με μία κομβική διαφορά: η Γιουβέντους είχε ένα εύστοχο σουτ, το οποίο ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να αποκρούσει. Ο Κουάντουο Ασαμόα άνοιξε το σκορ στο 42′, συνέχισε το σερί 26 εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος με γκολ κι έδωσε τη νίκη στη “γηραιά κυρία”.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ (79′ Κάσερες), Βιδάλ, Μαρκίζιο (88′ Παντοΐν), Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες (82′ Ίσλα), Γιορέντε

Φιορεντίνα (4-3-3): Νέτο, Ντιακιτέ, Ροδρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Άντερσον (57′ Φερνάντες), Πισάρο (65′ Βόλσκι), Ακουιλάνι, Κουαδράδο, Γκόμες (77′ Μάτος), Βάργκας

Η Ίντερ γιόρτασε τα 106 χρόνια ζωής με μία νίκη 1-0 επί της Τορίνο που την επαναφέρει σε τροχιά νικών, έστω και λίγο αργά πλέον για το κυνήγι του Champions League. Οι “ταύροι” προέρχονταν από 2 σερί ήττες και δεν έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στο “Τζιουζέπε Μεάτσα”, ειδικά σε μία τέτοια σημαντική περίσταση για τους γηπεδούχους.

Ο Ροδρίγο Παλάσιο έσβησε το “κεράκι” στο 30ό λεπτό με μία απίθανη κεφαλιά, σε μία από τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν οι “νερατζούρι”. Η έλλειψη δημιουργίας ήταν φανερή για το σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι, που, πάντως, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έδειξαν να λυγίζουν όταν άρχισε η συζήτηση περί Ευρώπης. Η επανεμφάνιση (ως αλλαγή) του Παναγιώτη Ταχτσίδη μετά από περίπου 2 μήνες για λογαριασμό της Τορίνο δεν έφερε αποτέλεσμα και το “νερατζούρο” πάρτι δεν χάλασε.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο (75′ Αντρεόλι), Ρανόκια, Ρολάντο, Ζόναταν, Γκουαρίν (69′ Κόβατσιτς), Καμπιάσο, Ερνάνες, Ναγκατόμο, Παλάσιο, Ικάρντι (89′ Ταϊντέρ)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Νταρμιάν, Ροδρίγκες, Μορέτι, Βέσοβιτς, Κούρτιτς (57′ Ελ Καντουρί), Βίβες (65′ Ταχτσίδης), Μπασά (85′ Μετζιορίνι), Φάρνερουντ, Τσέρτσι, Ιμόμπιλε

Σε ρυθμούς twitter

# Οι φίλοι της Γιουβέντους “τίμησαν” τα 25 χρόνια συνεργασίας με την ολλανδική Ντεν Χάαχ κατά αυτόν τον τρόπο.

# Οι φίλοι της Λάτσιο, από την πλευρά τους, έκαναν μποϊκοτάζ στο παιχνίδι με την Αταλάντα, αφήνοντας άδειο το “Ολίμπικο” ως διαμαρτυρία στην πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο, με τον οποίο βρίσκονται στα “μαχαίρια” εδώ και χρόνια.

# Η διαφορά πριν από την ήττα στο “Σαν Πάολο”.

# Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε αλλαγή στο 91′ στη “λευκή” ισοπαλία της Μπολόνια με τη Σασουόλο. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Παναγιώτης Κονέ.

# Ο Γιάννης Φετφατζίδης αγωνίστηκε αριστερά στην επιθετική τριπλέτα της Τζένοα, στην ήττα 2-1 από την Κιέβο.

# Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν βασικός στα στόπερ της Βερόνα, στην ήττα 2-0 από την αήττητη για 15 σερί παιχνίδια Πάρμα.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

19:00 Ουντινέζε – Μίλαν 1-0

(67′ Ντι Νατάλε)

21:45 Κατάνια – Κάλιαρι 1-1

(62′ Μπερχέσιο – 53′ Βεσίνο)

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

13:30 Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-0

(42′ Ασαμόα)

16:00 Λάτσιο – Αταλάντα 0-1

(60′ Μοράλες)

16:00 Κιέβο – Τζένοα 2-1

(5′ πέν., 90′ πέν. Παλόσκι – 88′ Τζιλαρντίνο)

16:00 Πάρμα – Βερόνα 2-0

(20′ Μπιαμπιανί, 90′ Στσελότο)

16:00 Σαμπντόρια – Λιβόρνο 4-2

(49′ Κέρστιτσιτς, 53′ αυτ. Τσεκερίνι, 68′ Οκάκα, 75′ Γκαμπιαντίνι – 19′, 27′ Εμπάιγ)

16:00 Μπολόνια – Σασουόλο 0-0

16:00 Ίντερ – Τορίνο 1-0

(30′ Παλάσιο)

21:45 Νάπολι – Ρόμα

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Κονκό, Μπιάβα, Τσάνα (76′ Περέα), Ράντου, Γκονσάλες, Μπίγλια, Ονάζι (46′ Λούλιτς), Καντρέβα, Κλόζε (86′ Κακουτά), Κεϊτά

Αταλάντα (4-4-1-1): Κονσίλι, Στεντάρντο (79′ Λουκίνι), Γέπες, Μπρίβιο, Εστιγαρίμπια, Μπαζέλι (70′ Μιλιάτσιο), Καρμόνα, Μποναβεντούρα, Μοράλες (85′ Ραϊμόντι), Ντένις

Κιέβο (4-4-2): Αγκάτσι, Φρε, Μπερναρντίνι, Κανίνι, Ρουμπίν, Ριγκόνι, Γκουάνα (37′ Ραντοβάνοβιτς), Γκουαρέντε (77′ Κλάιτον), Χετεμάι, Στόιαν (70′ Λαζάρεβιτς), Παλόσκι

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Αντονίνι (46′ Κοφί), Ντε Μάιο, Μαρκέζε, Μότα, Καμπράλ (46′ Σεντουριόν), Στουράρο, Ντε Τσέλιε, Κονατέ (66′ Καλαϊό), Τζιλαρντίνο, Φετφατζίδης

Πάρμα (4-3-3): Μιράντε, Κασάνι, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι (70′ Μολινάρο), Γκάργκανο, Μαρκιόνι (83′ Ακουά), Παρόλο, Μπιαμπιανί, Κασάνο, Παλαντίνο (63′ Στσελότο)

Βερόνα (4-3-3): Ράφαελ, Κατσιατόρε, Μόρας, Μαϊέτα, Αγκοστίνι, Ρόμουλο, Τσιριγλιάνο (56′ Ντοναντέλ), Μαρκίνιο (82′ Γκόμες), Ιτούρμπε, Τόνι, Γιάνκοβιτς (64′ Σάλα)

Σαμπντόρια (4-2-3-1): Ντα Κόστα, Ντε Σιλβέστρι (46′ Φορνασιέρ), Μουσταφί, Γκασταλντέλο, Ρετζίνι, Παλόμπο, Ομπιάνγκ (46′ Κέρστιτσιτς), Γκαμπιαντίνι, Έντερ, Σοριάνο, Οκάκα (78′ Λόπες)

Λιβόρνο (3-5-2): Μπάρντι, Τσεκερίνι (58′ Κόντα), Έμερσον, Καστελίνι (82′ Πιτσίνι), Εμπάιγ, Μπενάσι, Μπιατζιάντι (70′ Εμεγκάρα), Γκρέκο, Μεσμπά, Παουλίνιο, Μπελφοντίλ

Μπολόνια (3-5-1-1): Κούρτσι, Άντονσον, Νατάλι, Κερουμπίν, Κρέσπο, Κριν, Πέρες, Χριστοδουλόπουλος (90+1′ Τσεχ), Μαντοβάνι, Ίμπσον (77′ Παπόνι), Μπιάνκι (63′ Ακουαφρέσκα)

Σασουόλο (4-3-3): Πέγκολο, Μέντες, Καναβάρο, Αριάουντο, Αντέι (68′ Λόνγκι), Τσιμπσάχ, Μανιανέλι, Μισιρόλι (78′ Μπιοντίνι), Σανσόνε, Φλόκαρι, Φλόρο Φλόρες (70′ Φαρίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK