28η αγ: Ακαταμάχητη η Σέλτικ
Θεωρητικά η αποστολή της Σέλτικ στην έδρα της τρίτης Αμπερντίν ήταν από τις δυσκολότερες της χρονιάς. Μόνο που στο πρώτο 20λεπτο οι πρωταθλητές φρόντισαν να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους απλοποιώντας από νωρίς τα πράγματα.

Θεωρητικά η αποστολή της
Σέλτικ στην έδρα της τρίτης
Αμπερντίν ήταν από τις δυσκολότερες της χρονιάς. Μόνο που στο πρώτο 20λεπτο οι πρωταθλητές φρόντισαν να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους απλοποιώντας από νωρίς τα πράγματα.
Με δύο γκολ των Μπίτι και Νακαμούρα στο 9′ και 20′ αντίστοιχα, η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν πήρε ισχυρό προβάδισμα, το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει μέχρι τέλους. Εκείνο που οι γηπεδούχοι κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 90ο λεπτό. Οι “καθολικοί” απέχουν πλέον τρεις νίκες από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.
Την απώλεια βαθμών της Αμπερντίν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Χαρτς. Η ομάδα των Τάκη Φύσσα (αντικαταστάθηκε στο 62′) και Χρήστου Καρυπίδη (δεν χρησιμοποιήθηκε) παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη δεύτερη από το τέλος Σεντ Μίρεν κι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην τρίτη θέση.
Η Ρέιντζερς, από την πλευρά της, κατάφερε να αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από την Αμπερντίν, μετά τη (δύσκολη) επικράτησή της επί της Φόλκερκ με 2-1 στη Γλασκόβη. Ο Κρις Μπόιντ και ο Μπάρι Φέργκουσον σημείωσαν τα δύο γκολ για τους “Διαμαρτυρομένους”, οι οποίοι είχαν ισοφαριστεί από τον Φίνιγκαν.
Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής
Αμπερντίν-Σέλτικ 1-2
Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ 1-1
Χαρτς-Σεντ Μίρεν 1-1
Μάδεργουελ-Ινβερνές 1-0
Νταντί Γιουνάιτεντ-Χιμπέρνιαν 0-0
Ρέιντζερς-Φόλκερκ 2-1