28η αγ.: Δεν καταλαβαίνει από απουσίες η Σάλκε
Η Σάλκε παρατάχθηκε με σημαντικές ελλείψεις στην αναμέτρηση της "Βέλτινς Αρίνα" με την Χέρτα, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 2-0 και να ανέβει στη 2η θέση της Bundesliga (σ.σ. εκκρεμεί η αναμέτρηση Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ).
Η ομάδα του Γενς Κέλερ έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Γιούλιαν Ντράξλερ (στο 1′), είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καάν Αϊχάν (στο 9′) και άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με ωραία προσπάθεια του Σινεντού Ομπάσι, έπειτα από ασυνεννοησία των αντίπαλων αμυντικών.
Η Χέρτα, από την πλευρά της, απείλησε στο 13ο λεπτό με τον Αντριάν Ράμος και άγγιξε την ισοφάριση στο 43ο με τον Ανίς Μπεν Χατιρά, αλλά όταν ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ διπλασίασε τα γκολ της Σάλκε με αριστερό πλασέ στο 46′, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Δύο αξιοσημείωτες φάσεις καταγράφηκαν μετά το γκολ του Χούντελαρ: στο 75ο λεπτό ο νεοεισελθών Άνταμ Σάλαϊ αστόχησε για λίγα εκατοστά και στο 79ο το γκολ του Σεμπάστιαν Λάνγκαμπ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Σάλκε (4-2-3-1): Φάρμαν, Χούγκλαντ, Αϊχάν, Ματίπ, Κολάσινατς, Γκορέτσκα, Νόισταντερ, Ομπάσι (84′ Ανάν), Μέγερ (74′ Σάλαϊ), Ντράξλερ (88′ Μαξ), Χούντελααρ.
Χέρτα (4-4-2): Γιάρσταϊν, Τζενγκ, Λάνγκαμπ, Κομπιασβίλι, Σουλτς, Σκέλμπρεντ (59′ Ρόνι), Τσιγκερτσί (77′ Νιμέγερ), Αλαγκί, Μπεν Χατιρά, Βάγκνερ (59′ Μπαουμγιόχαν), Ράμος.
Σε ρυθμούς twitter
# Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ σκόραρε στην πρώτη του προσπάθεια και έφτασε τα 9 γκολ σε 11 αναμετρήσεις
# Ο γκολκίπερ Ρούνε Γιάρσταϊν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Bundesliga
Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής
Παρασκευή 28 Μαρτίου
(21:30) Σάλκε – Χέρτα 2-0
(16′ Ομπάσι, 46′ Χούντελααρ)
Σάββατο 29 Μαρτίου
(16:30) Λεβερκούζεν – Μπράουνσβαϊγκ
(16:30) Μπάγερν – Χόφενχαϊμ
(16:30) Μάιντς – Άουγκσμπουργκ
(16:30) Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ
(16:30) Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ
(16:30) Φράιμπουργκ – Νυρεμβέργη
Κυριακή 30 Μαρτίου
(16:30) Γκλάντμπαχ – Αμβούργο
(18:30) Ανόβερο – Βέρντερ