29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη

Το γκολ του Κασεμίρο στο 89' απέτρεψε το σοκ από αυτό του Γουίλιαν Ζοζέ στο 87' και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη επί της Λας Πάλμας. Σε ένα παιχνίδι με δύο ανατροπές και πλούσιο θέαμα, η Σεβίλλη υπέταξε τη Βιγιαρεάλ στο ντέρμπι της 4ης θέσης.

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη
Ράμος-Ρεάλ Μαδρίτης

Τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφθηκε την έδρα της Λας Πάλμας στο πρωτάθλημα ήταν το 2001. Τότε, ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε σκοράρει, αλλά οι "μερέγκες" ηττήθηκαν με 4-2. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο "Ζιζού" πανηγύρισε ως προπονητής της ομάδας τη νίκη με 2-1, μία νίκη όμως με απόδοση αντίστοιχη εκείνης στην αρχή της χιλιετίας. Παρότι παρατάχθηκαν με Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν έμπνευση, δεν είχαν δημιουργία και στηρίχθηκαν σε αυτό που είναι πιο αποτελεσματικοί από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, στις στημένες φάσεις. Σε κόρνερ από δεξιά, ο Σέρχιο Ράμος πρόλαβε τον Ρονάλντο, πήρε την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη
Μπέιλς-Ρεάλ Μαδρίτης-Λας Πάλμας

Οι γηπεδούχοι στέκονταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κλείσει όλους τους διαδρόμους. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές για τις δύο ομάδες και μάλιστα, όσο κυλούσε ο χρόνος, η δράση μεταφερόταν στο γήπεδο της Ρεάλ. Η πίεση των παικτών του Κίκε Σετιέν "καρποφόρησε" στο 87ο λεπτό, όταν ο Γουίλιαν Ζοζέ με πλασέ σκόραρε απέναντι στην ομάδα που τον έφερε στην Ισπανία από τη Σάντος. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ακόμα ένας παίκτης που έκανε το ταξίδι από τη Βραζιλία στη Μαδρίτη, ο Κασεμίρο, ανέκτησε το προβάδισμα για λογαριασμό της Ρεάλ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Λας Πάλμας (4-1-4-1): Βάρας, Γκαρθία (85' Αραούχο), Λέμος, Μπίγας, Γαρίδο (46' Καστεγιάνο), Μέσα, Νίλι (85' Αραούχο), Μοντόρο, Βιέρα, Μομό, Ζοζέ

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Αρμπελόα, Μόντριτς (90' Μαρσέλο), Κασεμίρο, Ίσκο (60' Κόβατσιτς), Βάθκεθ, Ρονάλντο, Μπέιλ (79' Χεσέ)

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη
Ιμπόρα-Σεβίλλη

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν στην Primera Division, η Σεβίλλη επικράτησε 4-2 της Βιγιαρεάλ στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και την πλησίασε στους έξι βαθμούς στη μάχη της 4ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League. Μετά από δύο θετικά αποτελέσματα στο Europa League μεσοβδόμαδα (οι μεν 0-0 στη Βασιλεία, οι δε 2-0 τη Λεβερκούζεν), αμφότερες οι ομάδες βρήκαν την ενέργεια για ένα παιχνίδι... πάνω κάτω. Ο Βιθέντε Ιμπόρα άνοιξε το σκορ για τους Ανδαλουσιάνους στο 23ο λεπτό, μετά από λάθος του Βίκτορ Ρουίθ, ωστόσο ο φορμαρισμένος Σεντρίκ Μπακαμπί, μετά από τα δύο γκολ κόντρα στους Γερμανούς, σημείωσε άλλα δύο μέσα σε οκτώ λεπτά (29'-37'), κάνοντας την ανατροπή.

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική και σε μία προσπάθεια να διώξει σε μπαλιά στη μικρή περιοχή, ο Ρουίθ σημείωσε αυτογκόλ στο 51' και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ένα καταπληκτικό τέρμα του Γεβγκέν Κονοπλιάνκα ολοκλήρωσε τη δεύτερη ανατροπή του αγώνα και έβαλε τους Σεβιγιάνους μπροστά στο σκορ. Ο Μαρθελίνο έριξε στο παιχνίδι τον Λέο Μπαπτιστάο και ο Βραζιλιάνος είδε μια κεφαλιά του να σώνεται πριν καταλήξει στα δίχτυα από τον Ντανιέλ Καρίσο με "ψαλιδάκι". Λίγα λεπτά αργότερα, ο Έβερ Μπανέγα αποβλήθηκε και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Όταν, δε, βγήκε στην κόντρα ο Μπακαμπί και πέρασε και τον Ρίκο, όλα έδειχναν ισοφάριση, όμως ο Αντίλ Ραμί πρόλαβε και με τάκλιν έδιωξε σε πλάγιο. Εν τέλει, η αλλαγή που σκόραρε ήταν των γηπεδούχων, με τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Καρίσο, Τρεμουλινάς, Ιμπόρα (75' Εσκουδέρο), Ενζονζί (17' Κριστόφορο), Κρον Ντέλι, Μπανέγα, Κονοπλιάνκα (70' Ρέγες), Γκαμεϊρό

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Γκασπάρ, Μπονέρα, Ρουίθ, Μπέιλι (46' Καστιγέχο), Ρουκάβινα, Πίνα, Μπρούνο, Σουάρεθ, Μπακαμπί, Αντριάν (70' Μπαπτιστάο)

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη
Λεβάντε

Η Λεβάντε που παλεύει για τη σωτηρία της, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό "τρίποντο" με 1-0 στο τοπικό ντέρμπι με τη Βαλένθια και διατηρήθηκε "ζωντανή" στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, αφού "ξεκόλλησε" από τον πάτο της βαθμολογίας στην Primera Division. Οι "νυχτερίδες" προέρχονταν από δύο σερί ήττες κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο σε πρωτάθλημα και Europa League και μετά από ένα καλό σερί επιτυχιών, έδειχναν να επιστρέφουν στη μιζέρια του πρόσφατου παρελθόντος.

29η αγ.: Τα χρειάστηκε η Ρεάλ, επικό ματς και νίκη για Σεβίλλη

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να βρουν το γκολ. Δεν το κατάφεραν νωρίς, με τον Ντεϊβέρσον να πραγματοποιεί καταπληκτικό παιχνίδι. Εν τέλει, σκόρερ χρίστηκε ο παρτενέρ του Βραζιλιάνου στην επίθεση, ο Τζιουζέπε Ρόσι, ο οποίος με πανέμορφη προσπάθεια έφτασε τα επτά γκολ σε έντεκα παιχνίδια κόντρα στη Βαλένθια (κι ενώ είχε και δοκάρι). Ο πρώην συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, δεν βρήκε λύσεις από τον πάγκο (έριξε στη μάχη του Ροντρίγκο και Άλβαρο Νεγρέδο) και δεν απέφυγε την ήττα.

Λεβάντε (4-4-2): Μαρίνιο, Λέρμαν, Μετζανί, Φεντάλ, Χουανφράν, Βερδού, Σιμάο (74' Λόπεθ), Βέρθα, Μοράλες, Ντεϊβέρσον (86' Καμαράσα), Ρόσι (76' Κασαδεσούς)

Βαλένθια (4-3-3): Άλβες, Κανσέλο (18' Μπαραγάν), Μουστάφι, Αμπντενούρ, Σικέιρα, Παρέχο, Φουέγο, Γκόμες (61' Ροντρίγκο), Φεγκουλί, Αλκάθερ, Πιάτι (70' Νεγρέδο)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

21:30 Μάλαγα - Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0

(25' Ανιόρ)

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

17:00 Μπαρτσελόνα - Χετάφε 6-0

(8' αυτ. Ροντρίγκεθ, 19' Ελ Χανταντί, 32', 51' Νεϊμάρ, 40' Μέσι, 57' Τουράν)

19:15 Θέλτα - Ρεάλ Σοθιεδάδ 1-0

(16' Άσπας)

21:30 Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια 3-0

(18' Σαούλ, 60' Γκριεζμάν, 83' Κορέα)

23:05 Ράγιο Βαγεκάνο - Εϊμπάρ 1-1

(7' Ζε Κάστρο - 36' Εσκαλάντε)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

13:00 Λεβάντε - Βαλένθια 1-0

(65' Ρόσι)

17:00 Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 4-2

(23' Ιμπόρα, 51' αυτ. Ρουίθ, 65' Κονοπλιάνκα, 90+1' Ρέγες - 29', 37' Μπακαμπί)

19:15 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπέτις 3-1

(34', 50' Σαμπίν, 44' Ρίκο - 85' Κάστρο)

21:30 Λας Πάλμας - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

(87' Ζοζέ - 24' Ράμος, 89' Κασεμίρο)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

21:30 Γρανάδα - Εσπανιόλ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Μπόβεδα, Γουρπέγι, Λαπόρτ (80' Ετσέιτα), Λεκέ, Σαν Χοσέ, Ρίκο, Σουσαέτα, Γκαρθία (64' Αντούριθ), Μουνιαΐν (67' Γκ. Ελουστόνδο), Σαμπίν

Μπέτις (4-4-2): Αδάν, Μολινέρο (80' Θεχούδο), Πετσέλα, Γκονθάλεθ, Μοντόγια, Χοακίν, Εντιαγέ, Πετρός (51' Θεμπάγιος), Μουσοντά, Μολίνα (51' Ρουίθ), Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK