29η αγ.: Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Σπόρτινγκ
Θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Πάσος Φερέιρα με 1-0 για την 29η αγωνιστική της πορτογαλικής Liga και ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική δεν μπορεί να πέσει κάτω από την τρίτη θέση.
Θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η
Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την
Πάσος Φερέιρα με
1-0 για την
29η αγωνιστική της
πορτογαλικής Liga και ότι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική δεν μπορεί να πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Το μόνο που θα περιμένει να δει είναι εάν θα περάσει απευθείας στους ομίλους ή θα αγωνιστεί σε προκριματικά, ήτοι, εάν θα τερματίσει δεύτερη ή τρίτη.
Το κίνητρο των “λιονταριών” αρκετά ισχυρό και γι’ αυτό μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ο Γιανίκ Τζαλό άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό της συνάντησης και αυτό το τέρμα ήταν αρκετό για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, η οποία με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Μποαβίστα στο “Ζοζέ Αλβαλάδε” την επόμενη εβδομάδα κατακτά τη δεύτερη θέση.
Μοναδική απειλή η Γκιμαράες, η οποία, πάντως, έχασε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπελενένσες. Η Βιτόρια, μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Ουέλντον μόλις στο 5ο λεπτό, ωστόσο απάντησε στο 31′ με τον Φλάβιο Μεϊρέλες και αυτό το 1-1 την διατήρησε στην τρίτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας.
Αυτό διότι η Μπενφίκα για ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι δήλωσε… απούσα. Οι “αετοί” της Λισαβόνας δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εστρέλα Αμαδόρα και η “λευκή” ισοπαλία την κράτησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, με πολλές πιθανότητες να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα κι αν κερδίσει την Σετούμπαλ την τελευταία αγωνιστική.
Μετά από οκτώ σερί νίκες σε κάθε διοργάνωση και 14 εντός έδρας παιχνίδια, η Πόρτο γνώρισε ήττα μέσα στο “Ντραγκάο”. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας έχασαν με 3-0 από την Νασιονάλ Μαδέιρα, σε μία από τις σπάνιες άσχημες φετινές βραδιές τους. Ο Φάμπιο Κοεντράο ήταν ο “δήμιος” της Πόρτο, ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 21ο καις το 45ο λεπτό. Τα γκολ του Πορτογάλου επιθετικού ήταν μόλις το δεύτερο και το τρίτο που δέχθηκε η Πόρτο στην έδρα της, αφού μέχρι στιγμής μόνο ο Ζοζέ ντε Πέδρο της Μπελενένσες είχε καταφέρει να σκοράρει στο “Ντραγκάο” στο πρωτάθλημα κι αυτός τον Νοέμβριο του 2007! Στις καθυστερήσεις ο Ζουνίνιο Σπαντάσιο έκανε το 3-0 και με αυτά τα τέρματ η Πόρτο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ του 1939-40, όταν είχε δεχθεί μόλις ένα τέρμα στην έδρα της όλη τη σεζόν.
Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Πόρτο-Νασιονάλ 0-3
Ακαντέμικα-Ναβάλ 1-1
Μπελενένσες-Γκιμαράες 1-1
Μποαβίστα-Μπράγκα 0-0
Αμαδόρα-Μπενφίκα 0-0
Μαρίτιμο-Λεϊρία 2-0
Πάσος Φερέιρα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-1
Σετουμπάλ-Λεϊσόες 2-0