ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

2η αγ.: Γκολ ο Ζιοβάνι, κορυφή για δύο

Με τον Ζιοβάνι να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά εφέτος ο Εθνικός επικράτησε της Βέροιας με 2-1 και εξασφάλισε το παρθενικό του τρίποντο στη Β’ Εθνική. Μόνο ο Λεβαδειακός και ο Ηλυσιακός έκαναν το 2Χ2, με αποτέλεσμα να οδηγούν την κούρσα μετά από δύο αγωνιστικές.

default image
Με τον Ζιοβάνι να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά εφέτος ο Εθνικός επικράτησε της Βέροιας με 2-1 και εξασφάλισε
το παρθενικό του τρίποντο στη Β’ Εθνική. Μόνο ο Λεβαδειακός και ο Ηλυσιακός έκαναν το 2Χ2, με αποτέλεσμα να οδηγούν την κούρσα μετά από δύο αγωνιστικές.

Στη Ριζούπολη δύο από τις ομάδες που έχουν βλέψεις για άνοδο αναμετρήθηκαν, με τον Εθνικό να φθάνει στη νίκη. Στο ντεμπούτο του Γεωργαμλή στον πάγκο των Πειραιωτών ο Ζιοβάνι άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό στο πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος έκανε υπέροχη προσπάθεια στο 45’ και με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το προβάδισμα των γηπεδούχων διευρύνθηκε στο 56’, όταν ο Καραμαλίκης πέτυχε και αυτός το παρθενικό του τέρμα στο πρωτάθλημα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η «βασίλισσα του Βορρά» απλώς μείωσε το σκορ στο 91’ με το Νασιόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εθνικός είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία ωστόσο δεν στάθηκαν ικανά να του στερήσουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Στην κορυφή της Β’ Εθνικής συνεχίζουν ο Ηλυσιακός με το Λεβαδειακό. Στα Ιλίσια ο Κάμπας σκόραρε για πρώτη φορά εφέτος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά η συνέχεια ήταν άκρως συναρπαστική. Ο Στέλιος Κοζανίδης σκόραρε δις (17’, 68’) και έφθασε τα τρία γκολ σε δύο αγώνες, δίνοντας στην ομάδα του αέρα δύο τερμάτων, αφού μετά το 2-0, έκανε και το 3-1, την ώρα που ο Καούνος είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Μιλόσκοβιτς στο 70’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός, αξιοποίησε για δεύτερη φορά την έδρα του και μένει στο πλατύσκαλο της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί σκόραραν δις σε 12’ και έφθασαν σε ένα άνετο 2-0 επί της Προοδευτικής.

Σε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Αγροτικός Αστέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν…άσφαιροι. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη άγγιξαν τη νίκη στο φινάλε, ωστόσο το φάουλ του Κυζερίδη βρήκε το δοκάρι. Νωρίτερα οι Ηπειρώτες είχαν βρει δύο φορές…σίδερο στην ίδια φάση (54’).

Το ένα γκολ που πέτυχαν ο Εθνικός Αστέρας και ο Μεσσηνιακός τους έφθανε για να εξασφαλίσουν το τρίποντο κόντρα σε Αστέρας Τρίπολης και Πανθρακικό αντίστοιχα. Στον αγώνα της Καισαριανής οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι με τον Φερεκίδη στο 55’.

Στην Καλλιθέα η τοπική ομάδα νίκησε με 2-0 το Χαϊδάρι, ενώ στη Φυλή ο Θρασύβουλος έφθασε με άγχος στο τελικό 2-1 επί της Νίκης Βόλου. Τέλος ο Έντβιν Μουράτι σκόραρε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική, με αποτέλεσμα οι Σέρρες να μείνουν αήττητες, αφού με το τέρμα του απέσπασαν ισοπαλία (1-1) από την Καστοριά.


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής


Λεβαδειακός – Προοδευτική 2-0

(13′ Γκάντσεφ, 25′ Άλεξ)

Καλλιθέα – Χαϊδάρι ΑΟ 2-0
(24′ πεν. Μπεϊ, 40′ Καρατζάς)

Εθνικός Αστ. – Αστέρας Τρ. 1-0
(71′ Μπενίσκος)

Ηλυσιακός – Καλαμάτα 3-2

(3′ Κάμπας, 17′, 68′ Κοζανίδης – 61′ Καούνος, 70′ πεν. Μιλόσκοβιτς)

Μεσσηνιακός – Πανθρακικός 1-0
(45’+ Ζε Κάρλος)

Εθνικός Πειραιώς – Βέροια 2-1
(45’+ Ζιοβάνι, 56′ Καραμαλίκης – 91′ Νασιόπουλος)

Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Καστοριά – Πανσερραϊκός 1-1

(76′ Γιόσιτς – 89’ Mουράτι)

Θρασύβουλος – Νίκη Βόλου 2-1
(49’αυτ. Μιγάς, 53′ πεν. Ουρούμοφ – 78′ Πίττακας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK