ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

2ος γύρος: Άνετα Ντόρτμουντ, Σάλκε

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε εκτός έδρας της Άλεν με 4-1 και συνεχίζει την πορεία για την υπεράσπιση του κυπέλλου Γερμανίας που κατέκτησε πέρυσι. Πρόκριση στον 3ο γύρο και για την έτερη ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, της Σάλκε, η οποία υπέταξε την Ζάντχαουζεν στην επανεμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

2ος γύρος: Άνετα Ντόρτμουντ, Σάλκε

Η κυπελλούχος Γερμανίας, Ντόρτμουντ, ούσα σε περίοδο ανάκαμψης μετά από μία κάκιστη εκκίνηση στο πρωτάθλημα, επιβλήθηκε άνετα της Άλεν εκτός έδρας με 4-1 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του θεσμού. Ο Γίργκεν Κλοπ αποφάσισε να μην ξεκουράσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές του, παρότι πρέπει να διαχειριστεί 3 “μέτωπα” μαζί με Champions League και Bundesliga, με συνέπεια να μην αφήσει περιθώρια ελπίδας στους γηπεδούχους.

AALEN, GERMANY - OCTOBER 30: Ivan Perisic (L) of Dortmund is challenged by Enrico Valentini of Aalen during the second round match of the DFB Cup between VfR Aalen and Borussia Dortmund at Scholz-Arena on October 30, 2012 in Aalen, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) Bongarts/Getty Images

Οι Ματς Χούμελς και Μάρσελ Σμέλτσερ έδωσαν προβάδισμα 2 τερμάτων από το 1ο ημίχρονο στους νταμπλούχους Γερμανίας, ενώ το τέρμα του Μάριο Γκέτσε με την έναρξη του 2ου μέρους προσέδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο παιχνίδι. Γιούλιαν Σίμπερ και Μίχαελ Κλάους διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 σημειώνοντας από ένα γκολ στα τελευταία λεπτά.

Η Σάλκε έκανε το χρέος της απέναντι στην κατά μία κατηγορία πιο αδύναμη Ζάντχαουζεν και την υπέταξε με 3-0 στο Γκελζενκίρχεν, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, τόσο σε σύστημα, όσο και πρόσωπα, αφού ο Χουμπ Στέφενς έδωσε ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής και έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τέεμουρ Πούκι, που προέρχονταν από ασθένεια. Ο Έλληνας στόπερ επανεμφανίστηκε μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω ανεμοβλογιάς και έπαιξε σε όλο το 2ο ημίχρονο, χωρίς να έχει πολύ δουλειά. Εξάλλου, ο Ιμπραχίμ Αφελάι στο 11′, ο Κίπριαν Μάρικα στο 62′ και ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ στο 79′ αποδείχθηκαν πιο χρήσιμη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία άνετη πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου

Μπερλίνερ – Μόναχο 1860 0-3

Βορμάτια Βορμς – Κολονία 3-4 πέν. (0-0 παρ., 0-0 κ.α.)

Πρόισεν Μίνστερ – Άουγκσμπουργκ 0-1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ – Φράιμπουργκ 0-2

Σάλκε – Zάντχαουζεν 3-0

Μάιντς – Άουε 2-0

Χάβελζε – Μπόχουμ 1-3

Άλεν – Ντόρτμουντ 1-4

31/10 20:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ – Λεβερκούζεν

31/10 20:00 Καρλσρούη – Ντούισμπουργκ

31/10 20:00 Κίκερς Όφενμπαχ – Ουνιόν Βερολίνου

31/10 20:00 Στουτγκάρδη – Ζανκτ Πάουλι

31/10 21:30 Μπάγερν Μονάχου – Κάιζερσλαουτερν

31/10 21:30 Φορτούνα Ντίσελντορφ – Γκλάντμπαχ

31/10 21:30 Ανόβερο – Ντιναμό Δρέσδης

31/10 21:30 Βόλφσμπουργκ – Φρανκφούρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK