ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

30ή αγ.: Η Ανδαλουσία στέφει την Ρεάλ

Κούπα μέσω... Ανδαλουσίας φαίνεται πως παίρνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι "μερέγκες" κέρδισαν με 3-1 την Σεβίλλη για την 30ή αγωνιστική της Primera Division και η Μπέτις κέρδισαν την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων να φτάσει στους επτά βαθμούς και φυσικά τους πρωταθλητές Ισπανίας να έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

30ή αγ.: Η Ανδαλουσία στέφει την Ρεάλ

Κούπα μέσω… Ανδαλουσίας φαίνεται πως παίρνει η
Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μερέγκες” κέρδισαν με
3-1 την
Σεβίλληγια την
30ή αγωνιστική της
Primera Division και η Μπέτις κέρδισαν την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο ομάδων να φτάσει στους επτά βαθμούς και φυσικά τους πρωταθλητές Ισπανίας να έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Μόλις στο 7ο λεπτό οι παίκτες του Μπερντ Σούστερ άνοιξαν το σκορ με τον Γκάμπριελ Χάιντσε. Η Σεβίλλη πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 37′ με τον Φρεντερίκ Κανουτέ, ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση ο Ραούλ αποκατέστησε την τάξη και έφτασε τα 290 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Ρεάλ, πιάνοντας τον Κάρλο Σαντιγιάνα στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης. Ο Γκονζάλο Χιγκουαΐν στο 65ο λεπτό ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των Μαδριλένων, που έκαναν σημαντικό βήμα τίτλου.

Η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά “αυτοκτόνησε” κόντρα στην Μπέτις, πιστεύοντας ότι είχε “καθαρίσει” το παιχνίδι από το πρώτο τέταρτο! Ο Μπόγιαν Κρκιτς στο 13’ και ο Σαμουέλ Ετό δύο λεπτά αργότερα πέτυχαν από ένα γκολ και έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους “μπλαουγκράνα”. Παρά τις ευκαιρίες που είχαν στη συνέχεια, οι παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τρίτο γκολ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 63’ με κεφαλιά του Εντου και στο 74′ κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο, όμως, ο Εντου αστόχησε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χουανίτο με ένα εκπληκτικό σουτ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (το παιχνίδι διεξήχθη στο “Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα”) και στο 78′ ο Εντου ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Εάν ψάχνουμε για κάποια ομάδα που μπορεί να απειλήσει πραγματικά την Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι άλλη από την πιο φορμαρισμένη τους τελευταίους δύο μήνες, την Βιγιαρεάλ. Οι Λεβαντίνοι “σκόρπισαν” την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0 στο “Μαδριγάλ”, στην επανεμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη με τους “ροχιμπλάνκος” μετά τον τραυματισμό του (πέρασε ως αλλαγή στη θέση του “λαβωμένου” Μαριάνο Περνία) και πέρασαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας την Μπαρτσελόνα κατά ένα βαθμό. Ο Σάντι Καθόρλα και ο Νιχάτ Καβεχτσί λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στο “κίτρινο υποβρύχιο” και ο Τούρκος επιθετικός με πλασέ από πλάγια θέση στο 66′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Εντυπωσιακή ήταν η Σανταντέρ στο Μονζουίκ με αντίπαλο την Εσπανιόλ και με τη νίκη της 3-0 έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μαρθελίνο προηγήθηκε με ριμπάουντ του Οσκαρ Σεράνο στο 14’ μετά από ομαδική προσπάθεια και ο Πέδρο Μουνίτις δέκα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ιβάν Μπολάδο στις καθυστερήσεις και η ομάδα της Καντάμπρια βρίσκεται ισόβαθμη με την Ατλέτικο στην τέταρτη θέση.

Επιστροφή στις τραγικές εμφανίσεις για την Βαλένθια μετά τις νίκες της επί Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “νυχτερίδες” γνώρισαν την συντριβή 3-0 στο “Μεστάγια” από την Μαγιόρκα του Αγγελου Μπασινά (αντικαταστάθηκε στο 82’ από τον Μπόρχα Βαλέρο) και υποχώρησαν ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία. Ο Ντάνι Γκουίθα δύο φορές και ο Ιβάν Ράμις νίκησαν τον Τίμο Χίλντεμπραντ με τους Λεβαντίνους να εξακολουθούν να ψάχνονται τη φετινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Μπέτις-Μπαρτσελόνα 3-2
(63’, 78’Εντου, 75′ Χουανίτο- 13’ Κρκιτς, 15’ Ετό)

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0
(39′ Καθόρλα, 43′, 66′ Νιχάτ)

Αλμερία-Λεβάντε2-1
(2′ Σοριάνο, 35′ Μέλο – 93′ Ιμπόρα)

Βαγιαδολίδ-Σαραγόσα2-1
(53′ Βίκτορ, 75′ Γιορέντε – 29′ Θαπατέρ)

Χετάφε-Οσασούνα0-2
(40′ Μ.Φλάνιο, 68′ πέν. Πουνιάλ)

Ουέλβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(13′ αυτ. Αμορεμπιέτα – 81′ Αντουρίθ)

Εσπανιόλ-Σανταντέρ 0-3
(14′ Σεράνο, 24′ Μουνίτις, 93′ Μπολάδο)

Βαλένθια-Μαγιόρκα 0-3
(11′, 60′ Γκουίθα, 20′ Ράμις)

Λα Κορούνια-Μούρθια 3-1
(23′, 46′, 49′ Τσίσκο – 2′ ντε Λούκας)

Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 3-1
(7′ Χάιντσε, 39′ Ραούλ, 65′ Χιγκουαΐν – 37′ Κανουτέ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ