30ή αγ.: Μοιρασιά στο "Σαν Σίρο", η Λάτσιο "καβάλησε" την Ρόμα (VIDEOS)

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μίλαν και Σαμπντόρια στην αναμέτρηση του "Σαν Σίρο" που έριξε την αυλαία της 30ής αγωνιστικής της Serie A. Η Ρόμα όχι μόνο έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την Γιουβέντους, αλλά απώλεσε και τη δεύτερη θέση, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τορίνο τη στιγμή που η Λάτσιο επικρατούσε 4-0 της Έμπολι. Εμφατική νίκη της Νάπολι επί της Φιορεντίνα με 3-0.

30ή αγ.: Μοιρασιά στο "Σαν Σίρο", η Λάτσιο "καβάλησε" την Ρόμα (VIDEOS)

Τέλος στο μίνι σερί των δύο νικών της Μίλαν έβαλε η Σαμπντόρια, η οποία απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στο "Σαν Σίρο" και έπιασε την Φιορεντίνα στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Με την ίδια ενδεκάδα που επικράτησε 2-1 της Παλέρμο την προηγούμενη αγωνιστική παρατάχθηκε ο Φιλίπο Ιντζάγκι, δεδομένου ότι οι Τζιάκομο Μποναβεντούρα και Μάρκο φαν Χίνκελ πήραν φανέλα βασικού παρά τους μικροτραυματισμούς τους.

Μερικές αξιόλογες μακρινές προσπάθειες κατέγραψαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με σημαντικότερες εκείνες των Αλέσιο Τσέρσι και Σάμουελ Ετό.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός συνέβαλε στο καλό ξεκίνημα της Σαμπντόρια μετά από την ανάπαυλα και στο 58' έδωσε στον Ρομπέρτο Σοριάνο την ασίστ για το γκολ.

Η Μίλαν, πάντως, δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και αφού απείλησε σε δύο περιπτώσεις (στο 70' και το 74'), ισοφάρισε στο 74' με γυριστό του Νάιχελ ντε Γιονγκ που άλλαξε πορεία στο πόδι του Άλφρεντ Ντάνκαν, ενώ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν στο 83' η μπάλα δεν χτύπαγε στο δοκάρι σε προσπάθεια του Σούσο.

Μίλαν: Λόπες, Αμπάτε (71' Ντε Σίλιο), Παλέτα, Μεξές, Αντονέλι, Φαν Χίνκελ, Ντε Γιονγκ, Μποναβεντούρα, Τσέρτσι (62' Σούσο), Ντέστρο (77' Πατσίνι), Μενέζ.

Σαμπντόρια: Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι (88' Τσόλεκ), Σιλβέστρε, Ρομανιόλι, Μεσμπά, Παλόμπο, Ομπιάνγκ, Έντερ, Σοριάνο (66' Ντάνκαν), Ετό, Οκάκα (73' Μουριέλ).

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Λάτσιο, η οποία επικράτησε 4-0 της Έμπολι και σε συνδυασμό με την απώλεια της Ρόμα, αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A.

Λίγες ημέρες μετά από τη νίκη επί της Νάπολι στο "Σαν Πάολο" και την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia, η ομάδα της πρωτεύουσας μπήκε φορτσάτη στο ματς του "Ολίμπικο" και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Στέφανο Μάουρι.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο φορμαρισμένος Αντόνιο Καντρέβα, ο οποίος έδωσε ασίστ στον Μίροσλαβ Κλόζε (με κεφαλιά στο 31') και διεύρυνε το προβάδισμα της Λάτσιο με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 44', προτού ο Φελίπε Άντερσον διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 53'.

Τα μοναδικά αρνητικά γεγονότα για τους γηπεδούχους ήταν ο τραυματισμός του Στέφαν ντε Φράι και η αποβολή του ποδοσφαιριστή που τον αντικατέστησε (Ντιέγκο Νοβαρέτι).

Λάτσιο: Μπερίσα, Λούλιτς, Τσάνα, Ντε Φρι (40' Νοβαρέτι), Καβάντα, Μπίλια, Παρόλο (79' Κατάλντι), Άντερσον, Μάουρι, Καντρέβα, Κλόζε (60' Σιανί).

Έμπολι: Σέπε, Χισάι, Τονέλι, Ρουγκάνι, Ρουί (66' Λαουρίνι), Σαπονάρα, Κρότσε (46' Ζιελίνσκι), Βαλντιφιόρι, Βεσίνο (56' Σινιορέλι), Μακαρόνε, Πουτσιαρέλι.

Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A έπεσε η Ρόμα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Τορίνο.

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (οι "τζιαλορόσι" την πιο κλασική με τον Άντεμ Λιάγιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα σε σέντρα του Μίραλεμ Πιάνιτς), ενώ το σκορ άνοιξε ο Αλεσάντρο Φλορέντζι στο 57' με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η ισοφάριση του 64ου λεπτού σηκώνει, επίσης, μεγάλη συζήτηση, καθώς ο νεοεισελθών Μάξι Λόπες σκόραρε με κοντινή προσπάθεια, ωστόσο δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή προτού γίνει το γύρισμα από δεξιά.

Στη συνέχεια, ο Ντανιέλε Παντέλι σταμάτησε το σουτ του Χουάν Ιτούρμπε και ο Πέρες έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ο Φλορέντσι δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας στο 84’, αφού το σουτ του βρήκε τη ρίζα του δοκαριού.

Τορίνο: Παντέλι, Γκλικ, Μορέτι, Μαξίμοβιτς, Νταρμιάν, Ελ Καντουρί, Γκάτσι, Βίβες (80' Φάρνερουντ), Πέρες (77' Μολινάρο), Κουαλιαρέλα, Μαρτίνες (60' Μάξι Λόπες).

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Φλορέντζι, Μανωλάς, Αστόρι, Χολέμπας, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς (84' Ουτσάν), Ιτούρμπε, Ιμπαρμπό (81' Γιανγκά Μπιβά), Λιάγιτς (76' Ντουμπιά).

Στο ντέρμπι των... απογοητευμένων (αμφότερες είχαν αποκλειστεί μεσοβδόμαδα στα ημιτελικά του Coppa Italia παρότι έδωσαν τις ρεβάνς στο γήπεδό τους και είχαν το αβαντάζ από τα πρώτα ματς) η Νάπολι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Φιορεντίνα, την οποία νίκησε με 3-0.

Οι "παρτενοπέι", μάλιστα, διαμαρτύρονται και για ένα γκολ που δεν τους μέτρησε, όταν η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την τελική γραμμή μετά από σουτ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν που είχε χτυπήσει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ντρις Μέρτενς άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, ο Μάρεκ Χάμσικ διπλασίασε το προβάδισμα της Νάπολι στο 71ο και ο Χοσέ Καγεχόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Με αυτή την επιτυχία το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ επέστρεψε στην 4η θέση του πίνακα ενώ το εντυπωσιακό είναι πως πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από 48 ημέρες!

Νάπολι: Αντουχάρ, Αλμπιόλ, Στρίνιτς, Κουλιμπαλί, Μάτζιο, Γκαργκάνο, Λόπεθ, Μέρτενς (81' Μέρτενς), Ιγκουαΐν (76' Ινσίνιε), Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι (64' Χάμσικ).

Φιορεντίνα: Νέτο, Ρίτσαρντς, Πασκουάλ, Μπασάντα, Σάβιτς, Βαλέρο, Βάργκας (58' Χοακίν), Ίλισιτς (46' Γκόμες), Μπαντέλι (69' Πισάρο), Κούρτιτς, Σαλάχ.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Μ. Σάββατο 11 Απριλίου

19:00 Τζένοα - Κάλιαρι 2-0

(52' Νιάνγκ, 58' Φάλκε)

19:00 Πάρμα - Γιουβέντους 1-0

(60' Μάουρι)

21:45 Βερόνα - Ίντερ 0-3

(11' Ικάρντι, 48' Παλάσιο, 92' αυτ. Μόρας)

Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου

13:30 Τσεζένα - Κιέβο 0-1

(82' Πελισιέρ)

16:00 Αταλάντα - Σασουόλο 2-1

(42', 63' πέν. Ντένις - 59' Μπεράρντι)

16:00 Λάτσιο - Έμπολι 4-0

(4' Μάουρι, 31' Κλόζε, 44' Καντρέβα, 53' Άντερσον)

16:00 Νάπολι - Φιορεντίνα 3-0

(24' Μέρτενς, 71' Χάμσικ, 89' Καγεχόν)

16:00 Τορίνο - Ρόμα 1-1

(64' Λόπες - 58' πέν. Φλορέντζι)

16:00 Ουντινέζε - Παλέρμο 1-3

(81' Ντι Νατάλε - 15' Λαζαάρ, 21' Ριγκόνι, 66' Τσότσεβ)

21:45 Μίλαν - Σαμπντόρια 1-1

(74' Ντε Γιονγκ - 58' Σοριάνο)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Τσεζένα: Λεάλι, Λουκίνι (81' Ροντρίγκες), Κράιντς, Περίκο, Καπέλι, Γιόργκι, Καρμπονέρο, Μπριένζα, Κασιόνε, Τζούριτς (67' Σούτσι), Ντεφρέλ (89' Μονσίνι).

Κιέβο: Μπιζάρι, Νταϊνέλι, Σέζαρ, Φρέι, Ζουκάνοβιτς, Ραντοβάνοβιτς, Ίσκο, Σελότο (62' Μπίρσα), Χετεμάι, Παλόσι (58' Πελισιέρ), Μεγκιορίνι (85' Κόφι).

Ουντινέζε: Καρνέζης, Σίλβα, Βάγκουε, Ντανίλο, Πίρις (46' Περικά), Γκιγιέρμε (78' Αγκίρε), Άλαν, Βιντμέρ, Ντι Νατάλε, Θερό (70' Μπαντού).

Παλέρμο: Σορεντίνο, Ριζπόλι, Λαζάαρ, Βιτιέλο, Αντζέλκοβιτς, Γκονζάλες, Ριγκόνι, Γιάγιαλο (67' Μπολτζόνι), Τσότσεφ, Βάσκες (74' Μπελότι, 84' Μαρέσκα), Ντιμπάλα.

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Ντραμέ Μπιάβα, Στεντάρντο, Μπεναλουάν, Τσιγκαρινι (89' Μιλιάτσιο), Καρμόνα, Τζαπακόστα (67' Εστιγκαρίμπια), Γκόμες, Μοράλες (83' Μασιέλο), Ντένις.

Σασουόλο: Κονσίλι, Γκτσόλα, Ατσέρμπι, Καναβάρο, Λόνγκι, Μισιρόλι, Μπρίγκι (65' Φλόρες), Μπιοντίνι, Μπεράρντι, Φλοκάρι (55' Ζάζα), Σανσόνε (80' Λαζάρεβιτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK