ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

32η αγ.: Πρωταθλήτρια η Ντόρτμουντ μετά από 9 χρόνια (videos)

Η υπομονή των οπαδών της Ντόρτμουντ έλαβε τέλος. Μετά από 9 χρόνια η "σαλατιέρα" του πρωταθλητή της Μπουντεσλίγκα επέστρεψε στην κοιλάδα του Ρουρ μετά και το τέλος του μεγαλύτερου κομματιού της 32ης αγωνιστικής. Με θρίαμβο επί της Σάλκε στην 3η θέση η Μπάγερν.

32η αγ.: Πρωταθλήτρια η Ντόρτμουντ μετά από 9 χρόνια (videos)
Στο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Νυρεμβέργη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το έργο της από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπάριος έκανε το 1-0 στο 32’ και στο 43’ ο Λεβαντόφσκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι
80.720 οπαδοί στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ” περίμεναν τα ευχάριστα νέα από την Κολωνία. Ο Μιλιβόιε Νοβάκοβιτς τους έκανε τη χάρη και με το τελικό σφύριγμα του Μάρκους Σμιντ άπαντες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Είναι το 7ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και το πρώτο μετά την περίοδο 2001-02.

Η Λεβερκούζεν έχει να κερδίσει τίτλο από την περίοδο 1992-93 και θα πρέπει να περιμένει ακόμα μία χρονιά. Ούτως ή άλλως οι ελπίδες της για τίτλο ήταν ελάχιστες , κάτι που μάλλον δεν πίστευαν ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες του Χάινκες. Αν και στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι στην επανάληψη ηττήθηκαν ελέω Νοβάκοβιτς, με τον Σλοβένο να σκοράρει για 16η φορά μέσα στη σεζόν.

Στη μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ το Ανόβερο υπέστη απρόσμενη ήττα από τη Γκλάντμπαχ. Τα «πουλάρια» επικράτησαν με γκολ του Ρέους στο 76’ και μαζί αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Λίγες ώρες αργότερα η Μπάγερν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Βρήκε τη Σάλκε κουρασμένη και με πεσμένο ηθικό μετά τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την κέρδισε με 4-1. Ο Γκόμεζ έφθασε τα 35 γκολ στη σεζόν, ισοφαρίζοντας την κορυφαία προσωπική του επίδοση, από την περίοδο 2008-09. Τα αλλα γκολ των Βαυαρών πέτυχαν οι Ρόμπεν και Μίλερ (2). Για τη Σάλκε είχε σκοράρει και πάλι παίκτης των γηπεδούχων, αφού ο Μπαντστούμπερ δεν απομάκρυνε σωστά την προσπάθεια του Φαρφάν.

Σε μπελάδες μπήκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αφού συνετρίβη με 3-0 από τη Μάιντζ. Η τελευταία κρατά γερά το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας πρωταγωνιστή στο συγκεκριμένο αγώνα τον Σότο. Από ελληνικής πλευράς ο Γκέκας έπαιξε σε όλο τον αγώνα, αλλά η αποβολή του Ρόντε στο 43’ κόστισε στην ομάδα του Ντάουμ. Η Άιντραχτ γνώρισε την 550ή ήττα της στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Είναι η κάτοχος του συγκεκριμένου αρνητικού ρεκόρ.

Με ρεκόρ θα τελειώσει τη χρονιά ο Παπίς Σισέ. Ο επιθετικός της Φράιμπουργκ έφθασε τα 22 τέρματα στη σεζόν και ξεπέρασε το ρεκόρ του κορυφαίου Αφρικανού σκόρερ σε μία χρονιά. Ο λόγος για τον Άντονι Γεμπόα, ο οποίος είχε αφήσει εποχή με τη φανέλα του Αμβούργου. Το τελευταίο ήταν και η ομάδα την οποία «εκτέλεσε» ο Σισέ, χωρίς ωστόσο η ομάδα του να μπορεί να πιστεύει σε κάτι καλύτερο εκτός από την 6η θέση στο μαραθώνιο.

Την Παρασκευή η Βόλφσμπουργκ έσωσε ουσιαστικά την υπόθεση υποβιβασμός και τώρα θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ. Οι «λύκοι» άλωσαν την έδρα της Βέρντερ Βρέμης με γκολ του Ρίτερ στο 22’ και ξέφυγε έξι βαθμούς από το δίδυμο της ουράς. Η ομάδα του Μάγκατ κράτησε άνετα το προβάδισμά της και δεν επέτρεψε στον Τόρστεν Φρινγκς να γιορτάσει την 400ή του συμμετοχή σε αγώνα Μπουντεσλίγκας.

Στον άλλον αγώνα η Καϊζερσλάουτερν υπέγραψε την επιστροφή της Ζανκτ Πάουλι στη δεύτερη κατηγορία. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο γέμισε με στεναχώρια τον Χόλγκερ Στανισλάφσκι και τους συνεργάτες του. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται πλέον ένα θαύμα για να παραμείνουν στην κατηγορία και αν τα καταφέρουν τότε δεν θα είναι απευθείας, αλλά θα χρειαστούν τη βοήθεια των πλέι άουτ.

Τααποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 0-1
(22’ Ρίτερ)

Καϊζερσλάουτερν-Ζανκτ Πάουλι 2-0

(29’ Τίφερτ, 68’ Άμπελ)

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 2-0
(32’ Μπάριος, 43’ Λεβαντόφσκι)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 0-2

(16’, 88’ Σισέ)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0

(26’ Ίβανσιτς, 38’, 45’ Σότο)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 1-2

(14’ Μλάπα – 63’ Κακάου, 68’ Κουζμάνοβιτς)

Κολωνία-Λεβερκούζεν 2-0
(67’, 82′ Νοβάκοβιτς)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-1
(76’ Ρέους)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 4-1
(6′ Ρόμπεν, 13′, 84′ Μίλερ, 19′ Γκόμεζ – 8′ Μπαντστούμπερ)

Στιγμιότυπα από τους πανηγυρισμούς στο “Βεστφάλεν”


Ντόρτμουντ – Νυρεμβέργη 2-0







Μπάγερν-Σάλκε 4-1




Ανόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1



Αμβούργο-Φράιμπουργκ 0-2



Μάιντζ-Άιντραχτ 3-0







Κολωνία-Λεβερκούζεν 2-0





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK