ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

35η αγ.: Αγκαλιά με τον τίτλο η Μίλαν, στο κόλπο της τετράδας η Γιουβέντους (vid)

Ένα βαθμό στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια του Καμπιονάτο (με Ρόμα, Κάλιαρι και Ουντινέζε) θέλει η Μίλαν για φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

35η αγ.: Αγκαλιά με τον τίτλο η Μίλαν, στο κόλπο της τετράδας η Γιουβέντους (vid)
Οι “ροσονέρι” προηγήθηκαν νωρίς της προβληματικής το τελευταίο διάστημα Μπολόνια (ο Βαγγέλης Μόρας έπαιξε και στα 90 λεπτά)στο “Σαν Σίρο” με γκολ του Φλαμινί και χωρίς να προβληματιστούν ιδιαίτερα συμπλήρωσαν
μια ντουζίνα εντός έδρας νίκες. Όντες πλέον στο +8 και υπερτερώντας σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Ίντερ έχουν το δικαίωμα να θεωρούν εαυτούς βέβαιους πρωταθλητές.

Η αγωνία θα είχε τελειώσει αν ο αγώνας του “Ντίνο Μανούτσι” έληγε στο 92′. Η Τσεζένα κρατούσε στα χέρια της μία ακόμα νίκη απέναντι σε φημισμένο αντίπαλο, μετά από αυτή επί της Γιουβέντους λίγους μήνες νωρίτερα, αφού το γκολ του Μπούνταν στο 56′, της είχε δώσει το προβάδισμα. Ο Τζιαμπάολο Πατσίνι, όμως, είχε αντίθετη γνώμη και χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε στο 92ο και το 95ο λεπτό, η Ίντερ διατήρησε ζωντανές τις μηδαμινές ελπίδες για τη διατήρηση των κεκτημένων. Οι “νερατζούρι” είχαν κερδίσει με δύο γκολ στις καθυστερήσεις και το 2005 με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.

Στο κόλπο του τίτλου μπορεί να παραμένει, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ δεν το χάνει. Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες η Νάπολι υποδέχθηκε τη Τζένοα, την οποία είχε να κερδίσει εντός έδρας από το 1995. Κάτω από δυνατή βροχή οι “παρτενοπέι” δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο πρώτο μέρος. Το 0-0 δεν άλλαξε και το ίδιο έγινε με την επιθετικότητα που επέδειξαν οι γηπεδούχοι. Ο τερματοφύλακας της Τζένοα, Εντουάρντο εξέφρασε πολλές την αντίθεση του στην προσπάθεια των παικτών της Νάπολι, αλλά στο 83’… παραδόθηκε, με τον Χάμσικ να τον κερδίζει και την ομάδα του Ματσάρι να πανηγυρίζει το 12ο εφετινό εντός έδρας τρίποντο.

Εντυπωσιακή όσο ποτέ άλλοτε στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν η Φιορεντίνα απέναντι στην ανταγωνιστική αλλά ντεφορμέ Ουντινέζε. Οι “βιόλα” έκαναν φύλλο και φτερό τους “μπιανκονέρι” του Φρίουλι φτάνοντας στο εντυπωσιακό 5-2 με πρωταγωνιστές τους Ντ’ Αγκοστίνο και Τσέρτσι, οι οποίοι πέτυχαν από δύο τέρματα. Την αρχή πάντως είχε κάνει ο Βάργκας, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Η Ουντινέζε, που μάχεται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μείωσε σε 2-1 και 3-2, με Πίντσι και Ασαμόα, αλλά αποδείχθηκε τρομερά ευάλωτη στην άμυνα και υπέστη μια ήττα που δεν αποκλείεται να της κοστίσει στη συνέχεια.

Αν και οριακά, η ήττα της Ουντινέζε στο “Αρτέμιο Φράνκι” έγινε προϊόν εκμετάλλευσης από τη Ρόμα. Οι “τζιαλορόσι” αντιμετώπισαν στο Σαν Νίκολα την καταδικασμένη Μπάρι, με σκοπό να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να κλείσουν την απόσταση από την τετράδα. Παρά τα δύο γκολ του (link:320860)Φραντσέσκο Τότι(/link), έδειχναν να μην τα καταφέρνουν, έφτασαν ωστόσο στην επιτυχία με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Ρόσι που σκόραρε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων! Η ανατροπή, γιατί βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, ήρθε παίζοντας με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν Ντε Ρόσι και Περότα) κι έχοντας στο μεσοδιάστημα χάσει πέναλτι με τον Τότι στο 79′ (απέκρουσε ο Ζιλέ). Κόκκινη και για τον Γκλικ των “μπιανκορόσι”, οι οποίοι παρόλο που έχουν χάσει κάθε ελπίδα μάχονται για την αξιοπρέπειά τους.

Μέσα στο κόλπο της τέταρτης θέσης είναι και η αλλοπρόσαλλη Γιουβέντους που πέρασε νικηφόρα από τη Ρώμη. Το παιχνίδι με τη Λάτσιο όδευε προς το 0-0, ωστόσο στο 80′ οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Η αποβολή του Λεντέσμα άφησε τους πρωτευουσιάνους με δέκα παίκτες καιέδωσε στη “βέκια σινιόρα” το δικαίωμα να πιέσει για τη νίκη. Την οποία βρήκε στο στο 87′ με το γκολ που πέτυχε Πέπε.

Στη μάχη της ουράς, εκείνη που ουσιαστικά καθάρισε ήταν η Κιέβο μετά το 1-0 επί της Λέτσε στο “Αντόνιο Μπεντεγκόντι” της Βερόνα. Ο Ριγκόνι στο 58′ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα που άφησε την ομάδα του Λουίτζι ντε Κάνιο στη ζώνη του υποβιβασμού.

Βήμα παραμονής έκαναν επίσης η Κατάνια, που με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο επικράτησε 2-0στο “Μασιμίνο” της αδιάφορης Κάλιαρι, και η αποφασισμένη Πάρμα που με δύο γκολ από το πρώτο 20λεπτο επιβλήθηκε 3-1 της Παλέρμο στο “Ένιο Ταρντίνι”. Αντίθετα Σαμπντόρια και Μπρέσια αλληλοεξουδετερώθηκαν στο μεταξύ τους 3-3 στο “Λουίτζι Φεράρις”. Η ομάδα του Τζιουζέπε Ιακίνι (έβαλε τον Κονέ στο 74′ αντί του Μπαϊόκο) προηγήθηκε τρεις φορές, η τελευταία στο 84′, αλλά η “Ντόρια” ισοφάρισε σε όλες τις περιπτώσεις και τουλάχιστον διατηρήθηκε στο +1 από τον υποβιβασμό.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής


Τσεζένα-Ίντερ 1-2
(56′ Μπουντάν – 92′, 95′ Πατσίνι)

Νάπολι-Τζένοα 1-0
(83′ Χάμσικ)

Κατάνια-Κάλιαρι 2-0
(78′ Σιλβέστρε, 82΄Μπερχέσιο)

Κιέβο-Λέτσε 1-0
(58′ Ριγκόνι)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 5-2
(9′ Βάργκας, 21′, 51′ Ντ’ Αγκοστίνο, 72′, 86′ Τσέρτσι – 29′ Πίντσι)

Πάρμα-Παλέρμο 3-1
(2′ Τζεμαλί, 18′ Μοντέστο, 89′ Καντρέβα – 56′ Παστόρε)

Σαμποντόρια-Μπρέσια 3-3
(55′ Πότσι, 63′ Τισόνε, 91′ Μανίνι – 50′ Έντερ. 57′, 84′ Καράτσιολο)

Μίλαν-Μπολόνια 1-0
(8′ Φλαμινί)

Μπάρι-Ρόμα 2-3
(25’πεν. Μπεντιβόλιο, 42′ Χούσεκλεπ – 30′, 57’πεν. Τότι, 95′ Ρόσι)

Λάτσιο-Γιουβέντους 0-1

(87′ Πέπε)


Tσεζένα-Ίντερ 1-2

Μίλαν-Μπολόνια 1-0

Η ανασκόπηση της αγωνιστικής και όλα τα γκολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK