ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

35η αγ.: Pasillo νίκης για Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, πέρασε 4η η Βαλένθια

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε pasillo για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, η οποία νίκησε με ανατροπή μέσα στο "Βιθέντε Καλδερόν" για την 35η αγωνιστική της Primera Division. Στην 4η θέση πέρασε η Βαλένθια μετά τη νίκη 4-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο.

35η αγ.: Pasillo νίκης για Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, πέρασε 4η η Βαλένθια

Η Μπαρτσελόνα βίωσε την υπέρτατη τιμή στην Ισπανία, την αναγνώριση από τον αντίπαλο. Ο περίφημος pasillo, ο διάδρομος που δημιουργεί η ομάδα προς τιμήν του νικητή ενός τροπαίου, σχηματίστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης φέτος. Οι Καταλανοί αποδέχθηκαν αυτήν την τιμή, αλλά δεν άφησαν κανέναν πόντο στο “Βιθέντε Καλδερόν”, φεύγοντας με τη νίκη 2-1, στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν το ρεκόρ συγκομιδής πόντων που σημείωσε την περσινή χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από ένα ημίχρονο με άσχημο ρυθμό και ελάχιστες φάσεις (και μία αναγκαστική αλλαγή του Ντάνι Άλβες), ο Ρανταμέλ Φαλκάο έδωσε πνοή στο ματς σημειώνοντας το 1.000ό τέρμα του φετινού πρωταθλήματος και 20ό προσωπικό εντός έδρας. Οι Καταλανοί πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και εν τέλει τα κατάφεραν με τον φορμαρισμένο Αλέξις Σάντσες στο 72′. Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να βοηθήσει τους “μπλαουγκράνα”, αφού τραυματίστηκε ελαφρά και έγινε αλλαγή, με συνέπεια το σερί σκοραρίσματος στο πρωτάθλημα να σταματήσει στα 21 παιχνίδια όπου έχει αγωνιστεί (33 γκολ). Ο Τίτο Βιλανόβα είχε κάνει όλες τις αλλαγές, όμως, με συνέπεια η Μπαρτσελόνα να αγωνιστεί με 10 παίκτες. Στο 80ό λεπτό, πάντως, κατάφερε να σκοράρει, όταν σε άστοχη προσπάθεια του Ντάβιντ Βίγια, η μπάλα κόντραρε στον Γκάμπι, κατέληξε στα δίχτυα του Τιμπό Κουρτουά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η Βαλένθια συνεχίζει το ντεμαράζ μετά από την ήττα κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και με το δεύτερο σερί 4-0, επί της Ράγιο Βαγεκάνο στη Μαδρίτη, πέρασε στην 4η θέση της Primera Division που προσφέρει το έσχατο “εισιτήριο” για το Champions League. Οι “νυχτερίδες” παρουσιάστηκαν με μεγαλύτερ κίνητρο και πάθος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αντίπαλο. Τα γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο έδωσαν προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να μετράει ήδη 6 νίκες σε 13 ματς μακριά από το “Μεστάγια”σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αντίδραση των Μαδριλένων ήταν ασθενής. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν σε όλο το πλάτος και μήκος του γηπέδου, ακόμα και από τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές τους, ενώ με τον Έβερ Μπανέγα να παίζει αρκετά ψηλά στο γήπεδο, η ανάκτηση της μπάλας έγινε εύκολη υπόθεση. Δύο γκολ ακόμη από τους Αντρές Γκουαρδάδο και Νέλσον Βαλδές, καθώς και ένα δοκάρι του Σοφιάν Φενγκουλί ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Βαλένθια, η οποία (με ένα παιχνίδι περισσότερο) προσπέρασε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και εξασφάλισε τουλάχιστον το “εισιτήριο” για το Europa League.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μπαρτσελόνα κατέρριψε το ρεκόρ συλλόγου εκτός έδρας τερμάτων σε μία σεζόν, που είχε από το 2010-2011 με 49. Θέλει ακόμα ένα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ Primera Division που κατέχει η περσινή Ρεάλ Μαδρίτης με 51.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Λεβάντε – Σαραγόσα 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 2-1

(8′ Αντούριθ, 79′ Γιορέντε – 81′ Ντος Σάντος)

Βαγιαδολίδ – Λα Κορούνια 1-0

(48′ Γκουέρα)

Οσασούνα – Χετάφε 1-0

(75′ Αρίμπας)

Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

(23′ Στουάνι – 59′ Ιγκουαΐν)

Ράγιο Βαγεκάνο – Βαλένθια 0-4

(27′ πέν., 34′ Σολδάδο, 62′ Γκουαρδάδο, 90+2′ Βαλδές)

Μπέτις – Θέλτα 1-0

(67′ Κάστρο)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2

(51′ Φαλκάο – 72′ Αλέξις, 80′ αυτ. Γκάμπι)

Μάλαγα – Σεβίλλη 0-0

13/05 23:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Γρανάδα

Τα υπόλοιπα videos της 35ης αγωνιστικής

Μπέτις – Θέλτα 1-0

Μάλαγα – Σεβίλλη 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK