ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

36η αγ.: Ξέσπασε στη Βαγιεκάνο η Μπαρτσελόνα

Στην αδύναμη Ράγιο Βαγιεκάνο "ασέλγησε" η Μπαρτσελόνα για την διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League. Το 0-7 τα λέει όλα...

36η αγ.: Ξέσπασε στη Βαγιεκάνο η Μπαρτσελόνα

Οι “μπλαουγκράνα” άνοιξαν το σκορ στο 16′ μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια και πλασέ του Μέσι σε κενή εστία, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους δέκα λεπτά αργότερα με αυτογκόλ του Κορέα. Το 3-0 έγινε σε ρυθμούς προπόνησης από τον Κεϊτά, αφού ο Μέσι φρόντισε να εκθέσει όλη την αντίπαλη άμυνα.

Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ο επερχόμενος Πέδρο, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει προ κενής εστίας. Στη συνέχεια, η Μπάρτσα άφησε για λίγο το γκάζι και προς το τέλος το ξαναπάτησε. Ο Αλκάνταρα έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με μία σκαστή κεφαλιά στο 77′, ο Πέδρο εκτέλεσε από κοντά τον Κομπένιο στο 87′ και ο κορυφαίος του γηπέδου, Μέσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εν κινήσει πλασέ στο 90′.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει ακατάπαυστα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος επιθετικός των “μερένχες” με το γκολ κόντρα στη Σεβίλλη, στη νίκη με 3-0 για την 36η αγωνιστική, έφτασε τα 109 στο πρωτάθλημα!

Αυτή η επίδοση είναι μοναδική, καθώς ο Ρονάλντο σκόραρε έναν τόσο μεγάλο αριθμό γκολ σε 98 εμφανίσεις, δηλαδή έχει μέσο όρο 1,11 τέρματα ανά αγώνα!

Επιπρόσθετα, ο Ρονάλντο με τα 109 γκολ είναι μόνος πλέον στη 10η θέση του πίνακα με τους σκόρερ της Ρεάλ στο πρωτάθλημα καθώς ξεπέρασε τον Παχίνιο (108) ενώ απέχει μόλις 10 γκολ από τον Αμάνθιο (119) και 13 από τον Μπουντραγένιο (122).

Η “βασίλισσα” με το νέο γκολ του Ρονάλντο και με τα δύο γκολ του Μπενζεμά επικράτησε με 3-0 της Σεβίλλης στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, σε μία αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 12:00 ώρα Ισπανίας.

Αυτή η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να την αναδείξει πρωταθλήτρια από σήμερα, αν χάσει η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο.

Η Μάλαγα σκαρφάλωσε και πάλι στην 4η θέση αφού πήρε το ντέρμπι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βαλένθια στο “Ροσαλέδα” με 1-0.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Καμάτσο και κράτησε το χρυσό τέρμα μέχρι το τέλος εκμεταλλευόμενη και την απογοήτευση της Βαλένθια για το χαμένο ημιτελικό του Europa League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “νυχτερίδες” έπαιζαν με 10 παίκτες από το 61 λόγω αποβολής του Φεγκουλί.

Σ’ ένα “τρελό” παιχνίδι στη Σεβίλλη η Ατλέτικο κατάφερε να σώσει τον πόντο κόντρα στην Μπέτιτς αν και μέχρι το 85′ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Οι “ροχιμπλάνκος” προηγήθηκαν στο 62′ με τον Κόκε ο Ποζουέλο όμως στο 85′ και ο Περέιρα στο 87′ έβαλαν την Μπέτις μπροστά με 2-1. Τελικά την παρτίδα για τους Μαδριλένους, που παρέμειναν στην 6η θέση, έσωσε ο Φαλκάο στο 94′.

Στο “Ρομαρέδα” η Σαραγόσα έδειξε ότι πιστεύει ακόμη στη σωτηρία. Με καλύτερο παίκτη των Ελντερ Πόστιγκα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ νίκησε 2-0 την κουρασμένη από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις Μπιλμπάο και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή. Το σκορ άνοιξε ο Οριόλ στο 28′ ενώ ο Απόνιο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 51′ εκμεταλλευόμενος λάθος του Ιραϊθόθ.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Χετάφε – Μαγιόρκα 1-3

(92′ Αλέξις / 30′ Κασαδεσούς, 68′ Αλφάρο, 78′ Χεμέντ)

Λεβάντε – Γρανάδα 3-1

(46′ Αρούνα Κονέ, 74′ Τσάβι Τόρες, 84′ Βάλντο / 67′ Ιγκάλο)

Εσπανιόλ – Χιχόν 0-3

(48′ Κολούνγκα, 71′ Τρέχο, 81′ Μπίλιτς)

Σοσιεδάδ – Σανταντέρ 3-0

(47′ και 70′ Γκριζμάν, 83′ Αγκιρέτσε)

Βιγιαρεάλ – Οσασούνα 1-1

(44′ Σοριάνο / 73′ Ραούλ Γκαρθία)

Ρεάλ – Σεβίλλη 3-0

(19′ Κρ. Ρονάλντο, 48′, 52′ Μπενζεμά)

Σαραγόσα – Μπιλμπάο 2-0

(28′ Οριόλ, 51′ Απόνιο)

Μάλαγα – Βαλένθια 1-0

(27′ Καμάτσο)

Μπέτις – Ατλέτικο 2-2

(85′ Ποθουέλο, 87′ Περέιρα / 62′ Κόκε, 94’Φαλκάο)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 0-7

(16′, 90′ Μέσι, 26′ αυτ. Κορέα, 39′ Κεϊτά, 47′, 87′ Πέδρο, 77′ Αλκάνταρα)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK